Annons

Veckans söndagssummering v 17 – 2016

Första söndagen i maj månad och dags att summera nyhetsveckan som gått ur ett inredningsperspektiv. Vad har hänt? Förutom den mediala branschskrällen att Schibstedt ”kastar ut” satsningarna Myhome och The You Way så har veckan bjudit på kungligt födelsedagsfirande med guldkant!
Vår kung har firat 70 år och förärats med en ny servis från Gustavsberg designad av Daniel Hassila , liksom en ny serie glas i miljökristall från Skruf designade av Carina Seth Andersson. Läs mer HÄR!
Lexington och Boråstapeter har lanserat en tapetkollektion ihop. Fler pressbilder HÄR!
Emma Olbers bord Landala har utsetts till Årets Möbel 2016 av tidningen Sköna Hem! 
Malmöbaserade butiken och webbshopen Olsson Gerthel har lanserat en ny feature på sin sajt, hemma-hos-reportage med personalen som visar produkterna de säljer i hemmamiljö. Briljant idé!
Swedish Rags som gör gigantiska och superfina trasmattor har släppt nya alster på den senaste kollektionen. Jag tokälskar idén att ta vara på det skandinaviska arvet, i modern tappning. 
 
Notiser: 
– Hemnet lanserar ny TV-serie. Dröm Dig Hem. Vi bloggare får publicera den gratis. Nämen, tack!
– Sverige vill bli världsbäst på loppis. Sugen på att hjälpa till? Se mer HÄR!
– Göteborgs största bostadsrätt är till salu. 430 kvm för 20 Mkr!
 
Veckans mest ombloggade objekt? Den här lägenheten på Burgårdsgatan 12 som är till salu via Entrance. Oj oj oj sicka ärevarv och virala piruetter på nätet sedan den dök upp på webben i veckan. Tipstack till Johanna. Fler bilder hittar du HÄR. Fin söndag till er! 
Foto: Riksdagen, Boråstapeter, Sköna hem, Olsson Gerthel, Swedish Rags, Entrance

Kommentarer

 • Camilla skriver:

  När man följer länken till största lägenheten så Står de 20 miljoner.. Inte för att jag ska köpa den oavsett 20 eller 104;)

 • Nina Johansson skriver:

  Måndag 2/5 lanseras nya märket vad gäller giftfria, svensktillverkade plastmattor – Swedish Emma, också värt att uppmärksammas. : )

 • Kristina skriver:

  Gillar verkligen dina söndagssummeringar! 🙂

 • Andy skriver:

  Det där bordet alltså, det kan jag verkligen se framför mig i ett framtida hus med stort ljusinsläpp till matsalen! *drömmer* 🙂

 • Roligt koncept hos Olsson & Gerthel kul att du uppmärksammade det, en fin butik som får alldeles för lite uppmärksamhet i skuggan av Artilleriet osv.
  Ha en riktigt fin vecka Frida!
  Inredningshjälpen/Anette

 • Andrea skriver:

  Tack för en (som alltid) bra söndagssummering. Verkligen bra idé av Ohlsson & Gerthel. Ha en fin vecka! //Andrea

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.