Annons

Min önskelista till mors dag

Jag vet. Det ÄR fåfängt att skriva en önskelista till en hittepåhögtid som Mors Dag, men att föda barn är banne mig en av de tuffaste saker jag någonsin varit med om och när jag låg på Varbergs BB lovade jag mig själv att att alltid uppmärksamma min egen Mors dag resten av livet. Här är några saker, stora som små, som gärna får markera mitt tredje år som mamma. Och för att hedra andra i samma situation som jag befann mig i ska jag göra slag i saken och bli blodgivare. Förlorade själv drygt 2 liter i samband med mitt akutsnitt och hade väl knappast överlevt om inte det här systemet hade funnit i Sverige så att återgälda den gåvan är det minsta jag kan göra för andra blivande mammor och barn. 
1) Hope Grand Sweater, lika användbar till ljusa jeans och sneakers nu på sommaren som till kyligare kvällar under vinterhalvåret 2) Vi har en sån här kardemummatvål på kontoret som blev kvar efter förra veckans event och den doftar barndom. Påminner om min egen mamma och mormor. Jag vill ha en att lägga i garderoben. 3) Börjar känna mig mätt på trendiga IT-smycken. Back to basic. Ett par tidlösa små pärlörhängen, ja tack! 4) Svenskt Tenns klassiska syltkruka skulle samla pennorna på mitt hemmakontor. 5) Tekannornas rolls royce Guy Degrenne… 6) Och sött från Pärlans konfektyr på det. Mums!

Kategorier:

Kommentarer

 • Mirva skriver:

  Kan man ha en tvål i garderoben som "doft"?

 • Frida skriver:

  Jag brukar lägga dofttvålar bland mina pyjamasar och det funkar, men beror kanske på vilken slags tvål man väljer 🙂

 • Johan skriver:

  Snygg tröja.

 • Jenny skriver:

  Underbar önskelista och bra med blodgivning. Jag själv förlorade med över 2 liter blod vid förlossningen, så dags att ge tillbaka till andra.
  En nyfiken fråga: du skriver att du är trött på trendiga IT-smycken, vilka menar du då? Jag har alltid sett dig som klassisk när det gäller smycken i bilder på dig och även på önskelistorna så undrar vilka som är som dom trendiga IT-smyckena.

 • Helena ström skriver:

  Bra intitiativ att bli blodgivare… Varför har man inte tänkt på det. Själv förlorade jag 8L blod i samband med sista förlossningen så jag hade aldrig överlevt om det inte vore för alla människor som är blodgivare.

 • Sandra skriver:

  Kommersiellt eller inte, hurra för alla mammor! Varken jag eller min son hade överlevt min förlossning utan sjukvården i Sverige så hurra även för alla duktiga barnmorskor och läkare.

 • Emma skriver:

  Jag tycker att du borde få varenda sak på din lista!
  Stor kram

 • LG skriver:

  Tvålen innehåller tyvärr palmolja 🙁

 • Jenny skriver:

  En liten och inte elakt inriktad fråga; hur gick det med hållbarhetstänket som du ville skulle genomsyra sajten framgent?
  Ska vi fortsätta konsumera och ständigt önska oss mera? Eller kan man tänka sig att värdera och lyfta fram det man redan har.

 • Anonym skriver:

  Det är en vanlig missuppfattning att hållbarhetstänk innebär att man ska sluta konsumera helt. Det handlar väl snarare om att välja bättre och mer hållbara produkter tillverkade av icke-ändliga resurser och/eller sådant som kan återvinnas och det tycker jag Frida blivit mycket bättre på att lyfta fram.

 • Anonym skriver:

  Men en tvål med palmolja är väl knappast hållbarhetstänk?

 • Frida skriver:

  Hej!
  Som någon redan kommenterat tror jag inte lösningen på miljöarbetet är att sluta konsumera helt utan att börja konsumera bättre saker. Produktutvecklingen går framåt och mycket av det nya är bättre och mer resurssnålt än det gamla ex. LED / vitvaror / nya material etc så därför kan man inte bara utgå från att vintage är bäst och att nytt är dåligt. Sen tycker jag det är taskigt att döma ut mig för att jag inte är 110% hållbar i alla mina val för att jag har ambitionen att tänka mer hållbart framgent. Förändringar av det slaget sker ju sällan över en natt, utan det är en process att tänka om och tänka rätt och och jag lär mig längs vägen.
  Angående tvålen är jag själv förvånad över att det är palmolja i Iris Hantverks produkter. Hade inte läst innehållsförteckningen De är ju väldigt ekologiska och hållbarhetsinriktade men det är naturligtvis inte alls bra. Tråkigt!

 • Jossan skriver:

  Vilka bra tips! Älskar koftan!

 • Camilla Raihle skriver:

  Härligt tröja, men blev besviken (inte på dig så klart Frida), när jag såg att det var 40% akryl för det priset…

 • Anonym skriver:

  Seriöst, akryl tillverkas av olja ja men ni som promotar naturmaterial har ni tänkt på att bomull är ett av världens vanligaste textilfiber och ett av världens mest besprutade! Det är inte ovanligt att det används ett kilo kemikalier för att producera ett kilo bomull!! Bomullsplantan kräver också näringsrika jordar och mycket vatten. Med ökande matpriser är odling av bomull, även om den är ekologisk, ett dåligt alternativ eftersom det tar jord från livsmedelsproduktionen…. Läste dessutom i Råd och Rön att ex de allra flesta tyger av typen bambuviskos kräver lika mycket kemikalier och har samma energikrävande process som vid tillverkning av vanlig viskos.
  Polyester / syntetfibrer kan återvinnas, se bara på Houdinis verksamhet. Det är ett slitstarkt och tvättåligt tyg som behåller sin färg trots tvätt och solljus, och tyget absorberar lite fukt.

 • Emma skriver:

  Vad glad jag blir att du lyfter fram blodgivare. Vår dotter fick under din cancerbehandling blod fler gånger än vad vi kunnat räkna. Trombocyterna höll oftast bara en eller två dagar, de röda behövde inte fyllas på lika ofta. Tyvärr har jag själv inte fått ge blod (ständigt lågt hb) men får i alla fall finnas med i registret över benmärgsdonatorer vilket också kan vara ett tips att registrera sig till. tobiasregistret.se finns för mer info.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.