Annons

Veckans söndagssummering v 16 – 2016

Den här inredningsveckan har bjudit på en blandad kompott av färg och form. Det märks att mode flirtar vilt med konst och inredning. Och vice versa. För det är även ett par inredningsföretag som nosar på mode, och gör saker så skulpturala att de knappast kan betraktas som bruksföremål. Scrolla och kolla!
Först ut: Alcro har lanserat en ny färgkollektion som fått namnet ad.white & greySom namnet antyder består den av en mix av vita och grå kulörer, som ligger i tiden just nu. 
Bernadotte Kyhlberg fortsätter samarbetet med Stelton och har nyligen lanserat Horizon. En blågrön kollektion bestående av tre vaser och fyra skålar i emalj och aluminium. 
Filippa K har släppt en handgjord och limiterad silkesscarf i samarbete med konstnären Malin Gabriela Nordin med ett mönster som baserats på Malin Gabriellas eklektiska oljemålningar. 
Webbportalen The Way We Play har släppt sin första pappersutgåva i veckan. Missförstå mig inte nu, för jag tokälskar deras vackra texter och hemma-hos-reportage på nätet – men efter att ha bläddrat i magasinet… Har det inte blivit lite väl mycket ”sexy-mama-poserar-med-barnet-som-accessoar” över det fina konceptet? HÄR kan du köpa hem magasinet och göra din egen bedömning. 
 
Notiser: 
– Dags att ansöka till Ung Svensk form
– Kjell Engman har designat Eurovision-priset som nu handtillverkas i Kosta inför finalen den 14 maj!
– Missa inte att organisationen Majblomman även säljer prints. Årets motiv är skapat av Kent Wisti.
– Och inredningsbloggen House of Philia har lanserat en egen färgkollektion av sina helt overkligt efterfrågade färgkoder från sin senaste renovering. Så roligt att det mynnade ut i något affärsmässigt!

Svenskt tenn har släppt nya väskor och accessoarer i läder, både för hemmet och garderoben. Se fler bilder och priser på produkterna HÄR!
Och Kasthall har lanserat nya mattor. Jag fick en visning i veckan och fastnade för storyn bakom City Lights som kom till efter att Maja och Gunilla sett London från ovan. Veckans mest ombloggade lägenhet är svår att kora, men den här Kungsvåningen hos Lagerlings som även går att beskåda i senaste Plaza Interiör sticker ut. Det märks att där bor två konstintresserade personer. Fler bilder HÄR. Trevlig söndag!
Foto: Alcro, Stelton. Filippa K, The Way We Play, Svenskt Tenn, Kasthall och Lagerlings

Kommentarer

 • Besviken skriver:

  Kan bara hålla med. Omslaget på twwp? Öh…SLITZ?

 • Tack och bock för fint svep. Mattan ser verkligen fin ut 🙂 Fin kväll till dig.

 • Lina skriver:

  Vad glad jag är att du tog upp det där med mamma-grejen. Precis vad jag tänkte på när jag såg bilden. Supervacker bild så klart. Och jag är säker på att magasinet ser fantastiskt ut. Men. Gud vad tröttsamt det är att ständigt matas med den typen av bilder. Bilder där mamma och barn inte liksom verkar reagera på varandra. Eller ja. Där barnet helt enkelt figurerar som en assessor som du skriver.

 • Glad att du tar upp detta! Jag tycker också jättemycket om TWWP på nätet men de bilder jag sett gör mig också besviken över hetsen att vara en snygg sexig mamma (med modellkropp!).
  Är det samma fotograf?

 • Anonym skriver:

  Tack. Ser vi någonsin inspirationsmagasin för män/pappor där de ligger på sängen i knästrumpor och kramar barnens gossedjur eller poserar utan byxor med barnet på armen? Seriöst? Not so much.

 • Stella i Italien skriver:

  Åååååååh – mattan! Den är underbar! Men vid närmare eftertanke skulle den aldrig passa hemma hos mig. Jo om jag hade ett sommarhus vid havet! Men efter att ha inrett 5 hem på 30 år (efter egen smak, innan vi började stajla våra hem) vet jag att jag vill använda varma färger för att skapa en känsla av välkomnande. Varma färger betyder dock inte starka sådana. Så när jag målade väggarna vita i en våning var färgen lätt, mycket lätt, bruten i rosa. Å andra sidan har jag nu ett rum tapetserat med breda ränder i två nyanser blått, balanserade av två läsfåtöljer i rött skinn och matta i softa nyanser rött o blått, så det varma inslaget överväger. Såååå himla roligt det är med heminredning! Och superintressant att se hur andra resonerar. Din blogg är otroligt inspirerande även om vi inreder på olika sätt. Stella

 • Sara skriver:

  Älskar mattan! Så otroligt härliga färger! 😀

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.