Annons

Veckans söndagssummering v 15 – 2016

Det har varit möbelmässa i Milano och den som vill ta en titt på distans rekommenderas hashtaggen #milanogram2016 på Instagram liksom Wallpapers interaktiva runda eller de internationella designbloggarnas summeringar som Designboom eller Dezeen. Svenska Trendstefan och Inredningshjälpen har också varit där och bjuder på bilder. Men vad har hänt i Skandinavien då? Scrolla och kolla!
Okej, ingen jättelokal nyhet men ni får bara inte missa den. Danska fotografen Ditte Isager visar upp sitt hem i Gwyneth Palthrows Goop. Tipstack till Per! Varning för inspirationsoverload utfärdas. Bilder HÄR!
Decotique (som ägs av Kalmar-grundade Royal Design om jag förstått det rätt) har släppt nya linneklädslar till ombloggade soffan Le Grand Air vilket fått snurr i sociala medier. Läs mer HÄR!
Danska George Jensen har lanserat en rad stiliga nyheter i silver tillsammans  Patricia Urquiola
Danska Muuto har också släppt sina nyheter för 2016 där bland annat Claesson Koivisto Rune har designat nya vägg-lampan LEAN. Fler bilder hittar du HÄR.
Formgivarparet Schneck Zweigbergk som gjort sig kända för sina kataloger och produkter till danska succéföretaget Hay fick Bruno Mathsson-priset 2016! Zweigbergk är även aktuell med Nikes utställning i Milano nu i veckan, men visste ni att det även är hon som gjort den grafiska profilen till Pärlans
 
Notiser: 
– Knappt ett år efter lansering ansöker mode- och inredningskedjan Another nest om konkurs
Fantastic Frank har gjort om sin webb och släppt ett smart bildgalleri
H&M Home har släppt sina nyheter för sommaren
– Grafikens hus och ed.art öppnar popup-galleri i en månad från och med Stockholm Art Week
– Formex lanserar ett nytt koncept för unga formgivare. Intresserad? Kolla in Nordic Buzz!
 
Veckans mest ombloggade lägenhet? Det råder inga som helst tvivel om att den här pärlan till salu via Entrance, stylad av Anna Schedin, kammar hem det priset. Snacka om fin spridning. Berömmet har handlat mycket om den lyckade stilkrocken med mörka vintagemöbler som möter moderna klassiker och vitoljade brädgolv. Så fint! Fler bilder hittar du HÄR. Ha en härlig söndagkväll!
Foto: Goop, Decotique, Georg Jensen, Muuto, Pärlans och Anders för Entrance Mäkleri

Kommentarer

 • Frida Hem skriver:

  Gillar när man har en grå ton på väggarna. Det blir så mycket mysigare direkt. Riktigt fin inspiration.

 • Linnea skriver:

  Jag gillar verkligen lina thomsgårds lägenhet som är ute nu, den är trendig men personlig och men man ser att någon faktiskt bor där
  https://www.bjurfors.se/sv/tillsalu/stockholm/stockholm/sodermalm-hogalid/tobaksspinnargatan-1/

 • Anna skriver:

  Lägenheten på Ålandsgatan är verkligen superfin. Jag trodde inte ens den var stylad. Kändes som en skön mix av personliga saker, ärvda klassiker och nya möbler. Gott betyg!

 • Ida skriver:

  Jag förstår att den lägenheten syns lite överallt – den är underbar!

 • Ema skriver:

  Lägenheten är verkligen 2 die for!!!! …och jag blev dödligt sugen på pärlans kola. Tack 😉

 • Ulrika Broberg skriver:

  Hej Frida!
  Tack för all inspiration! Har letat länge efter en vägghängd lampa i trappen, modell lite större( diameter 20 cm) Tänkte om du kanske hade något tips. Ha det gott, Ulrika

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.