Annons

Veckans söndagssummering v 13 – 2016

Då var det söndag igen och dags att summera de senaste sju dagarnas snackisar från inredningsbranschen. Här får du en saxad rapport med nyheter värda att ha koll på från veckan som gått!
Den Göteborgsbaserade inredningsbutiken Artilleriet firar fem år i år med en utställning som de valt att kalla Artilleriet Studio. Den kommer ligga i närheten av, men inte i, den befintliga butiken på Magasinsgatan. Öppningsdatum är satt till 13/5 – 29/10 2016. Spännande!
De finska formgivarna Pinja Rouger och Riikka Kantinkoski har lanserat möbelidén Botanic Shelf (bokhylleliknande ampel) med fina pressbilder stylade av Susanna Vento
I veckan bloggade Hildur på Fixaodona om den nya trenden med flexibla badrumsmöbler. Svedbergs lanserade ju nyligen möjligheten att välja NCS-färg på sina skåp och Aspens badrumskoncept ”Aspen A” har tagit inspiration från bilbranschen där man enkelt kan anpassa och kombinera design, förvaring, funktioner och belysning precis som när man väljer bilmodell och utrustningsnivå.
I veckan stod det också klart att Market Art Fair inlett ett exklusivt samarbete med COS inför 2016 års upplaga som går av stapeln 22-24 april. COS kommer att skapa mässans sociala mötesplats, Scenery, som sträcker sig över de två takterasserna. Här kommer man kunna avnjuta mat och dryck från Taverna Brillo och ta del av mässans samtalsprogram. På Scenery kommer det även finnas en COS pop-up butik med t-shirts handplockade av COS’ Heads of Design Karin Gustafsson och Martin Andersson.

Notiser
– IKEA’s Ingvar Kamprad har fyllt 90 år. Grattis!
– Arkitekten Zaha Hadid har hastigt avlidit i en hjärtattack, endast 65 år gammal. 
– Hanna Wessman slutar som programledare på TV4’s Äntligen hemma.
– Lexington lanserar egen tapetkollektion med Boråstapeter senare i vår.
– Och Ferm Living lanserar paddlar (??) av konstnären Rikke Jo Tholstrup. Nej, inget aprilskämt. 
 
Veckans mest ombloggade objekt då? Definitivt Filippa K’s gamla lägenhet som är till salu nu igen, via Wrede. Den såldes tydligen möblerad så det är lite ”Déjà vu” på bilderna men eftersom den är så fint stylad gör det ju inte direkt ont i ögat att se dem igen. Fler bilder HÄR. Njut av dem och ha en skön söndag!
Foto: Artilleriet, Riikka Kantinkoski , Aspen, COS, Wrede / Fredric Boukari

Kommentarer

 • Karina skriver:

  Det här är därför man inte vill sluta läsa din blogg någonsiN! =)

 • Thank ypu for sharing our the botanic shelf. Can you correct that all the pictures are styled and taken by me.Thank you.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.