Annons

Happy weekend, renoveringsplaner och viktiga beslut

Någon frågade vad det är för renoveringsprojekt vi håller på med hemma just nu. Kommer ni ihåg det HÄR och det HÄR inlägget? Vet ni vad? Nu har vi äntligen byggt in trappen och gjort ett förråd för att ta vara på utrymmet därunder lite bättre. Det blev superbra! Ska visa bilder nästa vecka. I början på maj ska vi mura en kamin i vardagsrummet, slipa om golven (bestämde mig för den lösningen eftersom känns bättre att ge det befintliga en chans, istället för att byta ut en fungerande parkett), montera elementskydd, fixa i ordning klädkammaren och göra vid köket. Därav har jag en hel del viktiga privata inredningsbeslut som måste fattas i helgen och jag kan knappt bärga mig tills jag får sätta tänderna i dem. Ni tror säkert att en stylist som jag håller på hemma hela tiden men ”bagarns barn” ni vet… Så den här helgen där jag avsatt tid för att greja med egna moodboards har jag verkligen sett fram emot. Men först ska jag föreläsa på IKEA Kållered kl 10.30 Hoppas vi ses där! Om inte önskar jag en riktigt Happy Weekend. Det ska jag ha!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Sandra Nicole skriver:

  Åh så spännande!! Ska bli väldigt kul att se vad valen landar på, ska strax flytta till egen lya här i Paris och har verkligen en inredningstörst just nu! Lycka till!

 • Hanna skriver:

  Snyggt! Får vi se resultatet?

 • Linda skriver:

  Vi har precis slipat en tråkig parkett och använt en pigmenterad hårdvaxolja. Det blev magiskt bra!!!!!! Hälsningar från Umeå ?

 • Liza skriver:

  Åh, berätta gärna om ert kaminprojekt! Vi hade murare på besök i veckan för att bygga kamin, men jag finner ingen snygg hörninsats! Vart är den på bilden ifrån? Lycka till!

 • Cissela skriver:

  Vill tipsa dig om Osmos Hårdvaxolja Natur 3041 att behandla dina ekgolv med. Träet skyddas, behåller sitt ursprungliga utseende och färg, ser nästan ”obehandlat” ut och får inget ”permanent vått” utseende. Använde detta på mitt köksbord i höstas och är så nöjd! Lycka till med renoveringen!

 • Emma T skriver:

  Skall bli lite spännande att få se hur er renovering blir, nyfiken som man är.
  Bra tänkvärda ord på föreläsningen idag. Uppväxt med en mamma (pappa var inte lika engagerad) som var väldigt aktiv för miljön när jag var ung. Nu flyger hon tom flygplan…har frågat lite om det, vad som har förändrats i hennes tänk, men hon vill inte riktigt gå djupare i de diskussionerna. Fortfarande är hon såklart mer medveten än många andra, men hennes glöd har liksom slocknat.
  Träffade en tjej som gått i samma klass som mig på gymnasiet och vi pratade om just miljömärkningar (som du ju pratade om idag). Just det där med att tänka själv känns som vi ibland tappat längst vägen, man stirrar sig gärna blind på symboler istället. Webshoppar som "skryter" om miljömärkta produkter från långt, långt ifrån som skickas med flyg, när man skulle kunna få svensk tillverkning tex. När man inte har alla fakta är det ibland svårt att ta rätt beslut (som växthusodlade svenska tomater – eller holländska). Min fd klasskompis driver i alla fall ett litet eget företag med många fina tankar bakom
  https://emmassamling.wordpress.com/2016/01/19/att-hitta-varandra/

 • Evelina skriver:

  Hej Frida,
  Jag ser på Pinterest att du har snöat in dig på fina trädgårdar. Jag måste få tipsa om duktiga trädgårdsarkitekten Anna på Kungsbacka trädgårdsdesign. Hon hjälpte oss med att rita upp vår trädgård och ge förslag på växter. För även om man verkar ha hittat sin stil i trädgården tyckte jag det var väldigt svårt att få till de stora formerna och "flödet". Det går knappt en dag utan att jag tänker på hur glad jag är för hennes hjälp. Annars blir det så lätt att man åker till plantskolan och köper en växt som ser fin ut. Så kommer man hem och vet inte riktigt var man ska sätta den. Och så duttar man på så där och undrar varför det aldrig riktigt känns bra. Antagligen exakt samma som med inredning när man inte vet vilka "regler" som man kan använd sig av.
  Med vänlig hälsning,
  Evelina

 • Anonym skriver:

  Spännande!!

 • Fru Minimalist skriver:

  Kul med moodboard! Vore kul att se hur den ser ut.
  Om du vill passa på att vårrensa och vårstäda i hemmet innan renoveringen, kan jag tipsa om konkreta åtgärder, strategier och inspiration i detta blogginlägg 🙂
  https://minimalisterna.se/dags-for-varstadning-och-varrensning/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.