Annons

Veckans söndagssummering v 11 – 2016

Dags att riva av ännu en söndagssummering, med en samling av de senaste nyheterna från veckan som gått. Det känns inte som om varken inredningsbloggarna eller PR-byråerna gått på påsklov ännu av antalet pressreleaser och snackisar att döma. Rätt mycket att rapportera som ni ser, och då har jag ändå sållat. Hårt. Scrolla och kolla så får du ett hum om vad som hänt i inredningsbranschen vecka 11!
Layered lanserar en ny serie silkeslena mattorSolid viscose collection släpps i april, pris från 8.900.- i färgerna Dark sky, Francis Pearl och True Griege. Ny matt-trend på G?
Hästens lanserar nästa generations ruta i form av ett blått bäddset av Röhsskas tidigare VD, formgivaren Tom Hedqvist (även känd från 10-gruppen och för att han gjort mönstret på Arlas mjölkpaket). 
Granit har släppt nya bilder på produkterna som kommer i april och maj. Granit’s uppmaning ”Kom ut!” verkar ha hörsammats givet den stora spridningen de fått på kampanjbilderna…
Norska Wik & Walsøe firar 10-års jubileum och har tagit fram kollektionen ”Røys” där rustikt möter pastell. Själv fastnade jag för den stilrena grytan i den här pressbilden. Så snygg!
På tal om vår och spirande grönska är IKEA aktuella med nya serien ANVÄNDBAR som fick spridning på nätet i veckan tack vare snygga bilder (och fin design). Kommer ut i butik 8 april. Fler bilder HÄR!
Danska VIPP har släppt bilder på sitt kök som gått tok-bananas på nätet. Läs mer här och här och här!
 
Några notiser
Ellos grundare Olle har gått bort efter en tids sjukdom, han blev 88 år gammal. 
– Åhléns satsar på nätet och öppnar webbshop
IKEA lanserar ett nytt sängsortiment. Men varför inte natursängar undrar jag?
– IKEA är också aktuella med nya boken Vänligare hem”, med inspiration och råd om hur man tänker mer miljövänligt i sina hem. 
– Och på tal om böcker släpper Lexingtons grundare Kristina Lindhe inredningsboken ”Living with Lexington”
 

Det råder tapetfeber just nu. Förutom Eco Wallpapers lansering av Crayon som har en like i Duros pastellnyheter, har Sandberg tapet haft blogg/pressfrukost för Flora Sandbergica och Midbec skickat ut pressrelease för Flora. Lägg därtill Boråstapeter som är aktuella med kollektionen Scandinavian designers 2 som består av 43 tapeter med 14 olika mönster från av designinkonerna Stig Lindberg, Viola Gråsten, Arne Jacobsen och Glocken & Lisbet Jobs. 
Jag blev också galet nyfiken på varumärket ILA efter att ha läst om dem på Lotta Agatons blogg i veckan. Snyggt förpackade ingredienser för köket och hemmet. Spännande!  Veckans mest ombloggade lägenhetsobjekt då. Ingen klockren klickfest men den här lägenheten på Falugatan som säljs via Fantastic Frank har gjort en liten piruett på nätet. Fler bilder hittar du HÄR. Skön söndag till dig!
Foto: Layered, Hästens, Granit, IKEA, Wik Walsoe, VIPP, Boråstapeter, ILA, Fantastic Frank

Kommentarer

 • Lisa skriver:

  Den dagen det finns en distributör som kan klara av de enorma mängder material som krävs för IKEAs produktion så är jag övertygad om att de kommer välja natursängar!

 • Therese skriver:

  Någon som vet när tapeterna från Scandinavian designers II kommer finnas till försäljning?
  Måste ju tyvärr säga att Boråstapeters hemsida var ganska rutten…

 • Lina skriver:

  Vad heter den underbart fina tapeten med de gråa bladen? (hittar den ingenstans) Tusen tack på förhand och tack för en super inspirerande blogg!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.