Annons

Sponsrat inlägg: Snygga och ekologiska tandborstar

I år lovade jag ju att inspirera till konkreta vardagsförändringar på temat hållbarhet och inte bara visa vad man ”kan göra” utan också sådant ”jag har” genomfört själv. Först ut? Nya tandborstar! Många plastbantar sina kök för att de är rädda för gifterna som avdunstas vid uppvärmning, men vår plastkonsumtion är problematisk av fler anledningar. Traditionell plast tillverkas av råolja, är full av kemikalier och har lång nedbrytningstid i naturen. Det sägs att en plasttandborste skulle se likadan ut om 20 år, även om du grävde ner den i jorden idag. En del plast återvinns eller bränns men mycket hamnar i ekosystemet och så länge tillförseln är högre än vad nedbrytningen är kommer vi att få mer och mer plast i näringskedjan. Därför behöver alla se över sin plastkonsumtion. Att byta ut sin tandborste till en av snabbväxande bambu är ju en enkel operation. Och som bonus tycker jag de här är snyggare än de neonfärgade och grälla man vant sig att se i badrummet. Väljer du en Humble Brush (finns för både vuxna och barn) så skänker de dessutom en borste till människor i nöd av munvård, för varje borste du köper till dig själv. Dagens tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se *innehåller affiliate-länk 

Kommentarer

 • Anna skriver:

  Så fina! Smart med olika färgar på borstarna om man behöver hålla isär familjens 😉

 • Emma T skriver:

  Precis såna här tips man vill ha, enkla, icke för dyra eller tidskrävande. Perfekt!

 • Linda skriver:

  Kan tipsa om "tandborstgram.com", de har jättefina tandborstar i bambu som man dessutom kan välja att prenumerera på om en vill. 🙂

 • Vilket bra tips, inte minst för välgörenhetseffekten!
  Kram
  Inredningshjälpen/Anette

 • Sarah skriver:

  Så snygga!

 • Amanda skriver:

  Dem är så fina och praktiska!
  Matchande till dessa snygga tandborstar har jag köpt ett "Design Cover" för att dölja den galet fula tandkrämstuben. Jag köpte min på http://www.thedesigncover.com .

 • Madeleine skriver:

  Vad fint at du har gjort något konkret. Är så glad att det finns fler företag idag än det fanns 2009 (då jag gick över till bambu själv. Fanns bara ett märke då). Humble brush köper vi också just nu och använder som blompinnar när de är slut.

 • Hanna skriver:

  Åh, jag tokgillar Humblebrush! Snygga OCH bra. Och miljöbättre. Win win!

 • MarieL skriver:

  Fast de är ju så rysligt sträva och obehagliga att ha i munnen… Oh, jag ryser av materialet! Men snygga är dem =)
  Alla tandläkare rekommenderar förvisso elektriska borstar och det är ju bevisat att de är effektivare. Jag väljer nog att plastbanta inom någon annan sfär istället och satsar på det bästa för mina tänder.

 • Lisa skriver:

  Vad jag vet är tandborstarna tillverkade i Kina. Osäkra arbetsvillkor och långa transporter. Betalar hellre för svenska tandborstar i plast, tillverkade av folk som får vettigt betalt. Det matchar kanske inte mina badrumsmöbler men det kan jag leva med.

 • Frida skriver:

  Lisa: Om du bara hade orkat läsa på Humble Brush hemsida så hade du hittat info om tillverkningen. Transporterna kan jag inte tala för men Bambu odlas ju i Kina så kanske svårt att lösa med svensk närproduktion?
  "Vi strävar efter en god miljö både i naturen och på vår arbetsplats, därför har fabriken som tillverkar våra tandborstar rättvisa löner, hälsosamma arbetstider och inga anställda under 18 år. Vi arbetar även med vår fabrik och försöker ständigt minska koldioxid-utsläppet under tillverkningsprocessen."

 • Nadia skriver:

  Viktigt inlägg! Humblebrush, så himla fina, och till en god sak!

 • NIklas skriver:

  Helt klart världens bästa tandborstar! Testat flera olika varumärken men Humble Brush har i princip utklassat all typ av konkurrens på mindre än två år. Ska bli kul att följa denna framgångssaga.

 • Elin skriver:

  Köpte min första borste för en månad sen. TOPPENBRA!

 • Mathias skriver:

  Hej bra tips.
  Kör själv med dessa.
  https://www.tandborstogram.com/
  Gött att få tandborstarna hemlevererade och samtidigt hjälpa pandorna 😉

 • Hannes skriver:

  Väldigt snygga! Bra tips.

 • Lisa igen skriver:

  Jag har orkat läsa på företagets hemsida och har läst att produktionen sker i Kina, vilket ju innebär transporter hit, frågan är om det är så miljövänligt då? Finns ju företag såsom Tepe som har sin tandbortsproduktion i Malmö. Såg också att man på företagets hemsida valt att citera Moder Theresia och då blir jag direkt skeptisk, inte direkt en modern förespråkare för ett jämlikt samhälle.

 • Elin skriver:

  Pinsamt att tandborstogram försöker få affärer genom att kommentera allt som har Humble bundet till sig.

 • Fru Minimalist skriver:

  Bra tips! Vi plastbantar och kemikaliebantar såväl i kök som bland leksaker och badrum. Det gäller till stor del om att vara öppen och våga prova nya varianter, byta ut och kanske lägga en extra liten slant och se det som välgörenhet och karma 🙂 om man tycker att det svider i plånboken att inte välja bland de billigaste alternativen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.