Annons

Några av mina bloggförebilder

Jag får ofta frågan om vilka bloggare som inspirerar mig och vilka jag har som förebilder i mitt dagliga arbete. Svårt att svara på. Det finns så många duktiga inredare därute att det är omöjligt att rangordna. Alla tillför ju sin del till det stora pusslet. Men jag försöker kontinuerligt uppdatera min länklista i högerspalten för att ni som läser Trendenser ska kunna hitta de branschbloggar jag själv följer regelbundet (och som är schyssta mot andra bloggare, det är viktigt för mig). Om du scrollar ner en bit hittar du alltså en lista med tips på inredningspersoner som jag gärna hyllar lite extra. Sen är jag möjligen knäpp, men en lite udda och oväntad (?) förebild jag har är Erik Niva. Vem är det?, undrar några. Jasså han?!, tänker andra. Ni som är fotbollsintresserade (eller har en fotbollsintresserad person i er närhet) vet i alla fall vad jag menar. Just så inläst, entusiastisk, engagerad och språkligt orienterad som han är inför ämnet fotboll vill jag vara för det jag gör, inom inredning. Och jag jobbar gärna på det viset. Genom att ta intryck från andra branschproffs, vars specialitéer jag vill översätta i min värld. På det temat tänkte jag bjuda på några modepersoner som inspirerat mig genom åren. Karolina, du kan väl komma tillbaka? 
 
Karolina Skande, Hotspot
Hon finns inte kvar i egenskap av bloggare längre (hon stängde Hotspot för många år sedan) det kanske jag ska börja med att förtydliga – men hon var en av de första seriösa modebloggarna med vass penna och informativa inlägg och hennes tänk inspirerar mig fortfarande. Karolina började självständigt men fick snabbt uppdrag för DN Mode och flyttade sedan vidare till Rodeo och därefter till PR-branschen och nu är hon på GANT. Karolinas tidiga konceptualisering och mix av mode, konst och design känns fortfarande så rätt och jag saknar hennes inlägg varje gång jag tar en ”bloggpromenad” på nätet. 
 
Ebba Von Sydow (och hennes kompanjon Emilia)
När Ebba tog över ”Expressen fredag” och banade väg för bloggandet i Sverige (2005?) var jag student på civilekonomprogrammet uppe i Umeå och jag följde hennes jeansråd lika slaviskt som jag pluggade till tentorna. Sedan dess har jag hängt med henne via bloggen och chefredaktörskapet för VeckoRevyn, de prestigefyllda SVT-uppdragen, Gokväll-programlederiet och nu TV4 Nyhetsmorgon för att inte tala om hennes sjumilakliv med satsningen Säker Stil. Jag har inte alltid hållit med i allt, men hon blir ju bara bättre och säkrare och tryggare i sin roll och sina ståndpunkter och väjer inte för att ta diskussioner. Det är beundransvärt. Jag har Ebba att tacka för så mycket inspiration och bloggpepp genom åren att jag aldrig kommer kunna återgälda det, men ett stort och innerligt TACK är definitivt på sin plats. 
 
Sofi Fahrman, TheYouWay.se
Vilken är den första blogg jag surfar in till när jag får välja fritt? Sofis. Vi lever väldigt olika, skriver om helt olika ämnen och vi har aldrig någonsin träffats – men hennes inställning till livet och hantverkshöjd i bloggandet (bilder, texter, driv, kommersiell nerv och leveranssäkerhet) ger mig alltid sådan energi och det gör att hon är en av mina största bloggförebilder i skrivande stund.  
 
Emma Elwin, MakeItLast
Jag har länge varit en beundrare av Emmas fina foton, inlägg och bildspråk men när hon tog steget och startade sajten Make it last för att satsa på hållbart mode föll den sista pusselbiten på plats. Jag tycker det är så bra att hon tar ställning för sustainabilityfrågan inom mode och att hon vågar inspirera till ett obekvämt men ändå väldigt viktigt tänkande på så många plan. Att hon dessutom är en inbiten vågsurfare gör inte saken sämre. Hoppas du orkar hålla fanan högt länge till, och lycka till med bebis. 
 
Men nu är jag nyfiken på er som läser Trendenser. Vilka favoriter har ni och vad läser du förutom Trendenser. Lämna gärna tips och länkar i kommentarsfältet! 

Kategorier:

Kommentarer

 • Malin Björling skriver:

  hej!
  Trendenser är verkligen den första bloggen jag öppnar om dagen, sedan kikar jag på Mokkasin, Simplicity, Ebba Von Sydow, Kitty Jutbring och Anitha Schulman. Är lite trött på den listan nu förutom den första så det blir lite skoj att få fler inputs bland kommentarerna här. Mesta inspirationen får man ju numera på Instagram.

 • Johanna skriver:

  Vad roligt att läsa 🙂 men konstigt att inte hitta en enda inredningsblogg bland dina favoriter?! Det tror jag inte riktigt på att det skulle stämma 😉

 • Frida skriver:

  Jag skriver som sagt att jag listar mina favorit-inrednings-bloggar i högerspalten 🙂 Du får scrolla lite Johanna!

 • tina skriver:

  Hej Frida!
  Din sida har jag följt i många år. Weronica på LivingbyW likaså. Fina stilsäkra sidor att inspireras av.
  Pella Hedeby, Stilinspiration är också ett måste…Likaså @mycasa. Några av mina favoriter.
  Kram / tina

 • Lisa Torikka skriver:

  Trendenser, Underbara Clara, Malin Wollin, Elsa Billgren, Kitty Jutbring, Mokkasin, Knivlisa

 • Maja skriver:

  Anna gillar, Ems Designblogg, Emma Elwin, Hej Regina och Vardagsbrus ??

 • Stiligahem.se skriver:

  Jag saknar också Karolina skandes fantastiska hotspotblogg. Trendenser och livingbyw är de bloggar jag följt längst och trofastast. Jag följer Johanna bradfords, atmycasa, inredningshjälpen och bloggarna på barnebys och gods och gårdar mest kontinuerligt.

 • Din blogg är nog den enda jag följer slaviskt.:) Du ger en så bra överskådlig bild över inredningsvärlden.
  Annars https://dosfamily.com/ en blogg med kaxig stil som jag gillar.

 • Anna skriver:

  Hej!
  Förutom din blogg, som är den jag tycker är mest täckande och intressant, Trendspanarna, Stil Inspiration (Pella Hedeby). Bortsett från de läste jag alltid förut Maratonbloggen på SvD, numera bloggar Petra Månström på Mama men har även en egen hemsida. Det är/var en löpning/träningsblogg.

 • Sandra skriver:

  Hej! Jag instämmer, Trendenser är den blogg jag öppnar först varje dag 🙂 Sen, i tur och ordning: Starwoman (för hon verkar så nästan outhärdligt gullig), Ebbas blogg (skön blandning av det mesta), Sofis snapshots (håller med dig, för drivet), Johanna Bradford (fantastiska bilder) och Frida Fahrman (också en skön blandning som känns mer jordnära än syrran hennes).

 • Hannah skriver:

  Jag läser också Frida Fahrman, Sofi och Emma Elwin!

 • Sandra skriver:

  Åh ja så mycket som man saknar Karolina och Hotspot. Kom tillbaka!

 • Mia skriver:

  Hej.. Bara för ett litet tag sedan fick jag nys om Johanna Bradfords blogg. Den gillar jag skarpt just nu. Jag har gjort en ny blogglista 2016. Och såg att det bloggar jag numera följer är mer personliga och nära på något vis. Själv har jag inte vågat släppa taget om det ytliga än. Önskar jag kunde 😉
  Tack för en fin blogg Frida! Och Grattis till priset! 🙂
  Mia

 • Lina skriver:

  https://atilio.metromode.se är min bästa blogg för tillfället. Stort tips. Massa DIY, matlagning, tankar och hållbar livstil. Extra roligt att läsa eftersom hon dessutom är gravid nu

 • Anna skriver:

  Jag säger Martinreda (dagens goda gärning!) 😀

 • Johanna skriver:

  Hej och tack för en favorit blogg!
  Utöver de du själv nämnde så kikar jag ofta in på theyallhateus.com, attvaranågonsfru.se, Svante.elledecoration.se och galna och glada Petra thungården på Metro.

 • Maren Ingeborg skriver:

  Hei! De jeg følger fast foruten deg, er dosfamily, volang, isabelle mcallister, abigail ahern, the jungalow, babes in boyland, sfgirlbybay, rania maria, apartment therapy, mokkasin, krickelin, seventeen doors og så fint jag vill. Også ønsker jeg meg selvfølgelig enda flere følgere selv også 🙂

 • Mina skriver:

  Jag tittar in på Cup of Jo varje dag. Jag tycker de har så bra blandning av ämnen. Världens bästa lifestyle-blogg!

 • Jenny skriver:

  Mat och livet bloggaren Peter Jägersro på Taffel har ett språk som kan få ven som helst på fall. Läs och le!

 • Jag har nog inte sa manga stadiga bloggar som jag besoker men hanger pa Instagram varje dag och kollar faktiskt Trendenser nastan varje dag. Nyss hittade jag HouseTweaking.com och den kommer jag absolut tillbaka till!

 • Sandra Nicole skriver:

  Vad kul med bloggfavoriter! Följer mest modebloggare då det är min bransch (eller, följer massor på bloglovin, men slaviskt då så att säga), powerparet Josefin & Vanja på modette, Atilio, Cocorrina.com (grym grafisk designer), Oracle Fox, Shine by Three, (två aussies med stil to die for) Camille over the rainbow (skarp fransyska i London) och sist men inte minst Hanna Stefansson på Elle 🙂

 • Lisa skriver:

  Nio till fem (Sandra Beijer), Cissi Wallin, Kitty Jutbring, Malin Wollin, Husligheter, Vintage-Emma, Meekatt, Francke/Nord på Sydsvenskan, Ebba von Sydow och Trendenser läser jag regelbundet. Go fug yourself är ingen blogg men en mycket underhållande webbsida med kändismode och två mycket vassa skribenter.

 • Cattis skriver:

  Tack för en bra och intressant blogg! Såhär en vecka innan flytt är jag inne flera gånger per dag för att hitta inspiration. Andra bloggar jag följer är Emmas vintage, underbara Clara, Isabelle Pedersen, Stil Inspiration, Linda Hallberg, Krickelin, Johanna Bradford och säkert någon mer.

 • Ninni skriver:

  Min dag börjar alltid här hos Dig Frida, din beroendeframkallande blogg, sedan tittar jag in till Att vara någons fru, och självklart underbara Åsa @mycasa och fina Daniella Witte, flitiga Anette Inredningshjälpen och sist men absolut inte minst Johanna Bradford…det är min bloggmorgontur. Sedan finns fler bra och duktiga och flitiga bloggare att besöka men de här är mina absoluta favoriter.
  Kramar från Ninni.

 • A-mamman skriver:

  Har några favoriter som har lite med inredning och mode att göra, t ex Underbara Clara och Cecilia Blankens, men jag måste tipsa om ljuvliga Kammebornia. Vackra bilder, texter, tankar. Ett annorlunda liv som beskrivs så fint av drottning Pia. Läs!

 • hotspot skriver:

  Gulliga dig! Det är (nästan!) så att jag överväger att börja blogga igen 🙂

 • Anonym skriver:

  Så roligt att läsa ! Själv har jag Starwoman som en favorit vad gäller inredning 🙂

 • B-M skriver:

  Susanne Histups modeblogg är bästa just nu tycker jag, öppnar den först.

 • Anna skriver:

  Vill du följa ett lite annorlunda hem får du gärna kika in på min blogg. Tack för all inspiration! Du är grym!

 • Sara skriver:

  Vilka bra tips, ska genast kolla in hos dem! 🙂

 • Estela skriver:

  * Trendenser – Frida Ramstedt
  * Call me cupkake – Linda Lomelino
  * Lark & Linen – Jacquelyn Clark
  * Malenami – Malena Björndahl
  * Pink Pionies – Rach Parcell

 • FredA skriver:

  Läser Apartment Therapy och vosgesparis.com

 • Anneli skriver:

  Inredningshjälpen och Planete Deco är två måsten varje dag
  https://inredningshjalpen.com/
  https://www.planete-deco.fr/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.