Annons

Lookalikes: Amplar i keramik

Att amplar har ökat i popularitet de senaste åren råder det väl ingen större tvekan om men Anne Blacks handdrejade modell Grow Hanging med läderband har varit en del av hennes repertoar betydligt längre än lågpriskedjan Nettos porslinskruka som kommer ut i butik vecka 13, för 49 kronor. Se faksimil från Nettobladet. Jag blir så ledsen när jag tänker på hur den danska kedjan fullkomligen kör över en landsmaninna genom att göra liknande produkter på det här viset, inte minst när deras prisläge slår undan benen på hennes. Vad säger du om de här, visst är de lika som bär? 
Bild 1: Anne Black Grow Hanging (11*10 cm), pris 375 kr st
Bild 2: Netto porslinskruka 49 kr (12*11 cm), pris 49 kr st

Kategorier:

Kommentarer

 • Martina skriver:

  Säger/skriver som jag har gjort förr. Tycker det är så svinigt gjort att förstöra för andra. Dom har ju gjort det förr och jag tror dom kommer fortsätta förstöra för andra med att göra fler kopior

 • Chatrine skriver:

  Om man tänker på arbetstid, försäkringar och hyra så är ju Anne Blacks pris 375kr billigt – vill inte ens tänka på hur Nettos är tillverkad….
  Jag tror att många skulle uppskatta sina hem ännu mer om de fick längta lite tills de nått målet dvs om de köpte original och sparade ihop till dem.

 • Sofias Inredning skriver:

  Håller med, det är fult att stjäla hela konceptet!

 • Gaia skriver:

  Några glas som är lika som bär (inte alls din stil, men väldigt fina) är ett 3-pack plastglas från Rusta som är ruskigt lika Cerveras Roumor vinglas. Såg det igår och skämdes nästan över hur lika de är.

 • Anna skriver:

  Man får ju hoppas att designers använder sig av de imaterialrättsliga skydd som finns. Tex en designregistrering. Dock kan det vara så att denna design inte är "ny" i tillräcklig grad för att vara regisrerbar. Det är ju nackdelen men så pass enkel design även om den är handgjord.

 • Annika skriver:

  Det är så kul när du lägger in såna här inlägg tycker jag =)
  var på netto idag och köpte den stora glaskupan. trodde inte den var SÅ stor men den får säkert plats nånstans =)

 • Malin skriver:

  Det värsta är ändå att Netto kopierar hej vilt danska märken. Broste, muuto, bloomingville osv. Och vi konsumenter hinner inte med. Härom veckan var jag på Netto för att handla mat men kollade lite bland prylarna och hittade en söt liten vas jag inte kunde motstå för ynka 10 kr. Vad fick jag senare i veckan se på Hemtex? Jo EXAKT en likadan vas från Broste Copenhagen… Hade jag vetat att Broste förmodligen var först ut med designen av denna vas hade jag avstått, men som sagt som konsument hinner du inte alltid med allt vad Netto kopierar utan att skämmas…

 • Julia skriver:

  Fy vad tråkigt!! Jag bor i Danmark och arbetar dessutom med Anne Blacks vackra keramik. Nettos variant är rent av ett plagiat av Anne Black, ser att Netto dessutom valt att på sin instagramsida stylat den som Anne Black (på obehandlad rundstav upphängd i läderband) Plagiat med stort P…..

 • Sara skriver:

  Absolut… Men i detta fall kan man kanske dryfta sig till att tycka att originalet inte sitter på några direkt avancerade unika designegenheter… Jag menar bara att Anne Black har ju inte riktigt uppfunnit julet just med denna kruka. Med det inte sagt att den inte är superfin och att Netto kopierat friskt. Sannolikt har de kopierat fler än Anne med denna enkla kruka..

 • ulrica skriver:

  tack för tips 😉

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.