Annons

Inred med tapetkänsla, del 1

Minns ni projektet jag jobbade på tillsammans med Pella häromveckan. Här är den första filmen av tre i en ny serie inredningsprogram som vi har gjort i samarbete med ECO Wallpaper. Vi vill visa hur enkelt man kan förändra känslan i ett rum med hjälp av en ny tapet. Hoppas verkligen att ni ska gilla detta!

 
I det första programmet tar vi oss an ett barnrum och i filmen kan ni se både före-, under- och efterbilder från processen. Som en bonus får ni också se mig tapetsera. Jag kan intyga att det var betydligt enklare än jag trodde! Missa inte att tävla med din tapetkänsla för att vinna fina tapeter från ECO Wallpaper.
Ovan ser ni en del av slutresultatet. Stolarna runt det lilla bordet kommer från Ton och Rum21, de fina krokarna i grönt, petrol, vitt och ask kommerf från Normann Copenhagen och finns att beställa hos Royal Design liksom de randiga tygkorgarna. Den smarta förvaringsådan på hjul kommer från House Doctor och handen i trä är från HAY. Det rosa tältet, stjärnkudden och bäddsetet kommer från Numero74 och finns hos Miniroom. Tveka inte att fråga i kommentarsfältet om det är några fler detaljer ni undrar över. 

Foto: Bodil Bergqvist
——
Inlägget presenteras i samarbete med Wallvision och Eco Wallpaper

Kommentarer

 • Cissi skriver:

  Så fint det blev! Och vilken supersmart idé att måla sängen! Jag undrar vilken typ av färg som använts för att måla den och få ett fint resultat?

 • Emma skriver:

  Åh vad roligt med ett barnrum och oj vad fint!!! ?
  Var kommer den svartvita mattan ifrån?

 • Nathalie skriver:

  Hej Jätte fint!!!
  Färgkod namn på tapeten?

 • Frida skriver:

  Hej Nathalie, tapeten vi har använt heter ECO Crayon 3924 Pale Cyan

 • Frida skriver:

  Sängen är handmålad med pensel i en giftfri färg som vi köpte på Engelska tapetmagasinet i Göteborg, varumärket heter Little Greene och finns i flera olika nyanser. Du kan beställa en färgkarta här: https://www.engelskatapetmagasinet.se/sv/articles/2.41.18940/little-greene-fargkarta-little-green

 • Frida skriver:

  Emma: Den svartvita mattan var familjens sedan tidigare men jag vet att den finns att köpa på Olsson Gerthel, den här modellen heter Anna
  https://www.olssongerthel.se/produkt/anna-kelimmatta

 • Frida skriver:

  Hej!
  Jag undrar vart lampan på väggen kommer ifrån. 🙂
  /Frida

 • Frida skriver:

  Frida: Lampan på väggen är ett vintagefynd som de köpt på loppis. Örsjö PJ70 påminner lite om denna.

 • Johanna skriver:

  Hej, åhh så fint det blev! Å så kul med barnrumsinspo, men måste tyvärr vara lite nego, allt är ju så himla dyrt! Eller ja allt är ju såklart relativt men det hade varit kul att se ett barnrum som inte ruinerar en skral kassa.. Hanna i Äntligen hemma gjorde också ett fantastiskt fint barnrum som jag också minns men samma där, om man inte har obegränsat m tillgångar var hittar man finheter då? Hade varit sååå kul att få inspiration till ett mer svenssonpris… Men om man tänker bort priset så är det ju ett rum att drömma om att få göra till sitt barn!
  Kraam

 • Linda skriver:

  Helgen, vad kul med barnrum! Vi skall flytta till hus och det här kom precis i rätt tid! Detta hamnar i inspomappen till sonens rum. Jag måste dock hålla med Johanna ovan. Jag förstår att detta såklart är inspiration, men jag räknade ihop de saker som nämns och summan hamnade på 8932 dvs närmre 9000 å då är inte ens tapeterna med? Hade varit kul med inspo som inte nödvändigts är med ett fint märke.. Tack annars för superfin inspiration som vanligt!

 • Jenny skriver:

  Kanonfint som vanligt! Men säger som en annan skribent ovan. Vore grymt kul att se er utmanas & flytta er utanför boxen. Ex. Budget utmaning & inte de vanliga affärerna & märkena ni brukar använda. Hade varit så kul att se. Känns ju som ni skulle kunna göra vad som fint så jag tror på er! Hoppas det kommer i nått mer projekt framöver 🙂 Heja heja!!

 • Frida skriver:

  Johanna och Linda: Tråkigt att du känner så. Granskar man möblerna så går det dock att göra mycket av det vi visar på egen hand om man är händig. Sängen och de fasta möblerna är ju också bra budgetfynd som familjen handlat på IKEA och istället för Thon-stolarna kan man gå för de ryggstödslösa IKEA-pallarna som vi kapat benen på (syns kanske mer på filmen). Tältet kan man göra med vanlig rundstav och tyg om man är händig och kan sy själv liksom tygpåsarna och de stjärnformade kuddarna så det mesta går att lösa för budget om man vill.

 • Lena B. skriver:

  Superfint jobbat båda ni och smart tips om att man kan måla om IKEA-sängen. Har inte gillat den i vitt men fick en annan syn på den nu 😀

 • Karin skriver:

  Det rosa tältet är fantastiskt fin, vilken inspiration!

 • Nemrud skriver:

  Du inspirerar mig!

 • Sarah skriver:

  Varifrån kommer den fina lampan med bollarna i hörnet?

 • Elisabeth skriver:

  Vilka stolar?

 • Frida skriver:

  Elisabeth: Titta på filmen så ser du hela rummet efter vår "omgörning" och förstår vilka stolar jag menar 🙂
  Sarah: Bollarna är från Iris Lights

 • Lovisa skriver:

  Varifrån kommer den vita, fina förvaringsmöbeln bredvid sängen?

 • Frida skriver:

  Lovisa: Den vita byrån är en del av IKEA’s serie NORDLI

 • anna skriver:

  så fint – snyggt jobbat! sängen blev ju grymt fin, vilket bra tips för att kunna återanvända möbler och ha dem under en flera år när barnen växer och ändrar smak. jag saknar liten presentation av familjen som bor i huset – hur många är de och vad var deras tankar inför detta? hur gammal är tyra som fått det nya rummet och vad gillar hon? skulle gärna också fått lite mer tips och råd hur ni tänkte när ni inreda, tar tacksamt emot smarta tips och trix kring förvaringar, hur tänka när man sätter upp saker osv på väggarna. håller tummarna för att det kommer i nästa avsnitt 🙂

 • Sofia skriver:

  Tycker också det var lite för snålt med info om hur man tapetserar. Hade hellre sett mer av det än ert introprat (no offence mot dig eller Pella!) men din tapetseringsdel hade inte behövt vara så snabbspolad. Jag vill väldigt gärna lära mig tapetsera hemma men undrar om jag fixar det trots att jag är en ganska kort tjej. Skulle vilja se mer av hur man klistrar upp de långa arken utan veck och fuktfläckar. Klarar man det själv?

 • Bra jobbat! Hurra vad bra det blev. 🙂 Ser fram emot att se resten.

 • Carin skriver:

  Det blev verkligen jättefint! Undrar över krokarna i olika färg, var kan man hitta dem?

 • Elin skriver:

  Så fint!! 🙂 mysig film oxå, ska bli kul att se de andra rummen med !
  Lampan som sitter på väggen har jag fyndat en likadan men den saknar väggfäste, har du något tips var jag kan hitta enbart ett passande väggfäste?

 • Camila skriver:

  Hej!
  Så fint! Längtar redan efter de andra avsnitten 🙂
  Tack för all inspiration, du och Pella är bäst, så superkul att ni sammarbetar!

 • Anonym skriver:

  Sveriges bästa inredningsblogg 🙂

 • Emm skriver:

  Verkligen fint och så fint med målad säng ska kanske försöka mig på det.

 • Pernilla skriver:

  Mycket fint! Jag ska också måla om dotterns IKEA-säng. Bra inspiration!

 • Lina skriver:

  Himla fint, härligt lugn i rummet! Tummen upp! Vart kommer den stora tavlan ifrån?

 • Det var verkligen jätteskoj att titta på er och se den fina inredningen!

 • Anonym skriver:

  Vad härligt med film. Ni känns som värsta proffsen framför kameran. Bra jobbat!

 • Anonym skriver:

  Hoppla, det var jag som skrev ovanstående 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.