Annons

DIY: Pennhållare av papper

Jag funderar ju mycket på hållbarhetsfrågan just nu, som ni säkert märkt. En sak som jag självkritiskt rannsakat och reflekterat över är allt det ”pyssel” som jag tidigare promotat till avkoppling och lyst. Som ganska ofta är kortlivade miljöbovar. Bestående av konstiga material, limmer och (såhär i påsktider) även djurfjädrar som inte känns helt bra i magen. Jag är inte i mål med de tankarna, det är jag inte, men vill gärna slå ett slag för det enkla och lite mer hållbara även där så att man kan få utlopp för sin skaparlust utan att för den skull tära på miljön i onödan. Om du har en minut över och kli i fingrarna? Testa en så simpel sak som en origamipennhållare av papper. Mallarna finns att hitta via Pinterest, eller att köpa HÄR och med lite hjälp av min medhjälpare Sofie (som är mer matematiskt lagd än mig) var den kirrad på ett kick. När hållaren gjort sitt är det ju bara att lägga den i pappersinsamlingen. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Linn skriver:

  Bra tankar tycker jag, och extremt viktigt att bojkotta djurfjädersindustrin som är något av det vidrigaste som finns (kolla Youtube). Fram för djurvänligt och framförallt återanvändbart pynt!! 🙂

 • Anonym skriver:

  Vilken bra idé!

 • Anonym skriver:

  Snyggt blev det och fint med hållbarhetstänket!

 • Sara skriver:

  Så snygga ju!! 🙂

 • Jenny skriver:

  Alla inredningskära, har ni sett de såkallade Chunkyplädarna? Dom är drömlika och ni kan köpa dom till marknadens lägsta priser av mig 🙂
  Kolla traderalänken:
  https://www.tradera.com/item/340959/253142547/super-chunky-plad-handgjorda

 • Anonym skriver:

  Fiffigt och fint!

 • Karolina skriver:

  Åh så glad jag blir att du lyfter hållbarhet och miljö! Så viktigt!

 • Kopiko skriver:

  Riktigt bra idé, och det är verkligen viktigt att tänka på hållbar utveckling och hur vår användning av resurser påverkar vår omgivning.

 • Anonym skriver:

  såå smart

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.