Annons

Veckans söndagssummering v 8 – 2016

Den gångna inredningsveckan har legat lite i dvala (möjligen på grund av sportloven som avlöser varandra i landet just nu) men har ändå bjudit på en kompott av nyheter och oväntade samarbeten mellan uppstickare och etablerade företag. Här kommer februari månads sista söndagssummering. 
Anrika Canadaköket och poppiga Buster+Punch har inlett samarbete som mynnat ut i ett konceptkök – roligt nog felskrivet till The Busters Kitchen i bloggosfären (Butchers Kitchen är dock det korrekta namnet, men jag tyckte ”tangentslintandet” var snudd på vitsigare). Snyggt blev det, oavsett!
H&M-ägda klädkedjan Monki släppte i veckan den stora nyheten att de lanserar en inredningskollektion i vår bestående av skrivbordsattiraljer och detaljer för hemmet. Serien når butik under mars månad.

Floristen Ruby Barber vars arbete bland annat synts i Vogue, Harpers Bazaar och Architectural Digest har tagit fram ett nytt frökoncept: Mary Lennox. Du kan bland annat köpa The Bouquet Box eller Green Juice och odla såväl din egen bukett som ingredienserna till dina juicer. Smart och snyggt förpackat!  
Danska VIPP har varit i ropet i veckan efter att ha lanserat ett nytt bodsunderlägg i silikongummi (?) och en smart clips-hållare. Clipset består av massivt, pulverlackerat aluminium och funkar både som påsförslutare och som hängare för posters med medföljande krokupphängning.
 
Några notiser i korthet: 
H&M Home växer så det knakar och öppnar bl a 1000 kvm butik i Malmö 
– Noma öppnar popup-restaurang i Sydney, inredd med möbler från Carl Hansen
– IKEA släpper en ny barnkollektion i obehandlat trä i april. Jag kommer hänga på låset!
– Och så kommer det en ny bok om köksförvaring. Kolla in Hitta del 2!
 
Veckans mest ombloggade Hemnet-objekt då? Johanna Bradfords lägenhet är visserligen inte ute på marknaden ännu men eftersom de precis köpt hus och snart ska sälja skulle man nog kunna klassa veckans mest omskrivna hem som en teaser till ett Hemnetgodis. En annan uppmärksammad ”blogg-kändis-bostad” som faktiskt är till salu just nu är Göteborgskreramikern Elin Lannsjös lägenhet. Alla bilder på den hittar du HÄR! Fin söndag till er. 
Foto: Butchers Kitchen, Monki, Mary Lennox, VIPP, Stadshem

Kommentarer

 • Johanna skriver:

  Oj vad fina barnmöbler från IKEA! Kommer garanterat hänga på låset när de släpps..

 • Anonym skriver:

  Du lägger upp sån fin inspiration!

 • Anna skriver:

  Har du missat att vi öppnat…?! ??

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.