Annons

Veckans söndagssummering v 7 – 2016

Dags att summera ännu en vecka av nyheter och snackisar från inredningsbranschen. Det har bjudits på en hel del snyggt men också en riktig ”tavla”. I dubbel bemärkelse. Scrolla och kolla!
Men vi börjar med en glad nyhet. För äntligen är de ute i butik. Carina Seth Anderssons fantastiska vaser i samarbete med Marimekko. En sådan glaspjäs ska jag inhandla på måndag! 
I veckan blev det också officiellt att Superfront gör ett samarbete med Nutida Svenskt silver och släpper en serie handgjorda beslag som visas i Superfronts showrooms i Stockholm och Oslo fr o m 25/2. Säljs bara under en period på 6 månader. Priset? Mellan 1050 kr och 1550 kr/ stycket. Jamenar hejbaberiba. Inte så man byter alla knopparna i köket direkt, men en fin solitär på en garderob kanske? 
Via Sanna Fischer Nordströms blogg fick jag nys om det spännande samarbetet mellan Filippa K och Dusty Deco. I Filippa K’s butik kommer nämligen ett urval av vintagemöbler, konst och inredningsdetaljer finnas till försäljning tillsammans med SS16-kollektion. Heja!
Så till den omdiskuetrade ”tavlan”… Mio är nämligen i hetluften sedan den världskända fotografen Nick Brandt anklagat den svenska möbeljätten för att ha sålt piratkopior av hans kända fotografi ”Elephant on Bare Earth”. Och när man ser målningen intill fotot såhär är det lätt att förstå Nicks ilska. Vilket idiotiskt självmål av Mios underleverantör. Nick kräver 300.000 kr i skadestånd av Mio, förbud mot fortsatt användning av motivet OCH en publicering av domen på annonsplats i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet. To be continued.
 
Några andra nyheter du inte får missa
Sandberg Tapet har släppt en ny ombloggad trendrapport
H&M satsar på ekologisk hudvård (och fina pumptvålar) se mer HÄR
– Cerveras förra vd Yvonne Magnusson kliver in som vd och delägare i Gallerix. 
 – Sarah Jessica Parker blir Ellos nya frontfigur. Jag hoppas på lite heminredning i filmerna. 
 
Och veckans mest ombloggade lägenhet då? Ja, det är tveklöst den Göteborgska instagramdrottningen Anna Cates magiska gårdslägenhet som säljs via Instagram. Men, jag gissar att dem som läser inredningsbloggar och följer inredningskonton på Instagram redan har sett sig mätta på de bilderna (om inte hittar du hela objektet HÄR) så därför väljer jag att visa nyheten BigFish från BLOOC som hade säljstart i veckan och som också fått fin spridning. Jag gissar vidare att Bjurfors därav inte är helt nöjda med tajmningen av deras stora nyhet (att man avtalat ensamrätt på stylisten Emma Fischer) som också släpptes den här veckan men som inte fått det genomslag det förtjänar på grund av allt annat som hänt samtidigt. Kolla in Emmas två senaste jobb HÄR och HÄR. Fin söndag till er!
Foto: Marimekko, Superfront, Filippa K Man, faksimil SvD, BLOOC

Kommentarer

 • Linnea skriver:

  All heder åt duktiga Mokkasin, men några skor har hon inte gjort! Några av Kavats mesta klassiker, men ett mycket fint samarbete! 🙂

 • Jag fastnade också för Big Fish nu i veckan som passerade. Träffsäkert när det gäller material och kulörval ochinte minst en eloge till duktiga Alexandra Ogonowski som gjort den fina stylingen.
  En fin vecka!
  A

 • Lina skriver:

  En fråga till alla växtintresserade/hobbybotaniker. Är det verkligen hälsosamt för växterna att rycka upp dem ur jorden för att placera dem i en glasvas? Känns spontant inte som att de kommer att klara sig så länge på det sättet och det verkar vara ett så jäkla stort slöseri med växter (och pengar också för den delen). Hur länge klarar de sig på det sättet? Behöver de inte mer näring än vad vanligt vatten kan ge? Känns extremt ohållbart men jag kan för lite om växter för att veta om det stämmer eller om det bara är en känsla jag har fått.

 • Martin skriver:

  Måste ju faktiskt ge cred åt Mios underleverantör som gett syfiliselefanten ett ansikte. Det är starkt gjort.

 • Linda skriver:

  Har aldrig handlat på Mio och kommer aldrig att göra det heller efter att ha läst det här. Känns som att deras sortiment till största del består av kopior. Har full förståelse för att Nick Brandt är arg, hans arbetet stödjer ju dessutom en god sak. Hoppas Mio skänker en rejäl slant till kampen för att bevara vildlivet i Afrika efter en sån här blunder!

 • Emelie skriver:

  Åh fantastiska vaser! Kärlek vid första ögonkastet 😉

 • Anonym skriver:

  Önskar fler tapettips nu inför våren. Pappa planear att tapetsera om sitt sovrum och har satt mig i rollen att leta upp kandidater 🙂

 • Lisa skriver:

  Efter att ha tittat på Åhlens vårnyheter undrar jag om Nick Brandt-karusellen kommer att fortsätta snurra… https://www.ahlens.se/inredning/dekorera/ramar/tavla-elefant-50×70-cm.html Både en och två av deras nya motiv för ju direkt tankarna till hans verk.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.