Annons

Veckans söndagssummering v 5 – 2016

Så var det söndag igen och dags att laga till en visuell omelett av veckans viktigaste nyheter från inredningsbranschen. Upptakten inför Stockholm Furniture Fair (som öppnar på tisdag) har fyllt inboxen och det vankas många spännande samarbeten i vår. Scrolla och kolla!
Iittala inleder samarbete med Issey Miyake. De 30 produkterna i kollektionen premiärvisas på Wetterling Gallery under Stockholm Design Week först, sen åker de vidare till MoMA New York.
Dirty Linen har inlett samarbete med modeföretaget Whyred i vår och lanserar en kollektion bäddset under gemensam flagg. Resultatet? Insomnia – en limiterad och mönstrad serie i linne.
Inför Alla-hjärtans-dag lanserar Byredo doftljuset Loose Lips i rosa, vilket fått stor spridningnätet.
Stylisten Saša Antić är aktuell med en ny serie lampor för Lightworks som heter EXIMIUS
Steltons nya årsfärger för 2016 är inspirerade av modet i Milano. Långsökt inspiration kanske men rosa, bordeaux och antracitgrått är onekligen poppis nu så bra jobbat av produktutvecklarna.
 
Några notiser:
– Prins Carl Philip är aktuell med en ny serie glas för tyska Zwiesel
– IKEA har visat sin sommarkollektion (lite tidigt eh?)
– Hemtex har släppt bilder på sin nya serie av Lovisa Bufitt, i butik v 12
– Signe Persson Melin är aktuell med en ny ljusstake för Byarums bruk
 
Jag avrundar svepet med nyheten att bolaget HEM har blivit uppköpta av riskkapitalbolaget Ormand AG. Den anonyma ägaren till Vitra. Spännande! Ska bli kul att se vart de tar varumärket i framtiden. Klart är i alla all att fd. Form Us With Love medlemmen Petrus Palmér kliver upp och tar över som VD efter Jason Goldberg. Nu laddar jag för möbelmässvecka extra allt. Fin söndagskväll till er! 
Foto: Iittala, Dirty Linen, Byredo, Lightwork, Stelton, HEM

Kommentarer

  • KikkiSandström skriver:

    Bara älskar lamporna. Vill ha!!!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.