Annons

Lookalikes: Sjögräskorgar

För ett par år sedan var de här hopfällbara korgarna i sjögräs vansinnigt svåra att få tag på. Jag minns att jag beställde mina efter mycket manklemang från en webbshop i Amsterdam, med rätt dyr frakt som följd. Hursomhelst. Under senare tid har danska Bloomingville exploaterat dem ordentligt, så nu är de inte länge lika svåråtkomligt gods. Och kanske än mindre nu när svenska kedjan Indiska lanserat en egen version i LOLLO Basket. Dryga hundralappen billigare med identiskt format. Antagligen är det ingen formgivare i väst som kan ta credd för dessa, utan säkert någon Asiatisk producent, men det förtar ju inte att de här ändå är lika som bär, trots att två olika företag skor sig på dess popuaritet. För visst är väl de här lika som bär?
 
Bild 1: Bloomingvilles förvaringskorg i sjögräs, pris från 269 kr/st hos bl a Rum21.se 
Bild 2: Indiskas nya förvaringskorg Lollo i sjögräs, pris 149 kr/st

Kategorier:

Kommentarer

 • Gunn svensson skriver:

  Den här korgen har The house of fair trade sålt i många år. Olika storlekar och olika färger! Kolla in deras hemsida och världsbutiker runt om i Sverige så kanske du hittar annat snyggt också!

 • Gunn svensson skriver:

  Den här korgen har The house of fair trade sålt i många år. Olika storlekar och olika färger! Kolla in deras hemsida och världsbutiker runt om i Sverige så kanske du hittar annat snyggt också!

 • Anna skriver:

  Jag förstår inte riktigt syftet med texten. Här handlar det, om jag uppfattat det rätt, inte om kritik av plagiat? Men inlägget har ändå en kritisk underton att två företag gör pengar på en korg? Vad missar jag? Eller överanalyserar jag, är det bara ett inlägg om två korgar som liknar varandra?

 • Det är ungefär på samma sätt som med Hay’s trähand, en asiatisk traditionell produkt som har funnits i många herrans år. Trähanden har använts av generationer framför allt i Kina för att öva på kroki, och korgen här ovan för att bära hem ris efter att det skördats på fälten.
  Finns även hos Afro Art i två olika storlekar.
  Kram A

 • Ekenäsliv skriver:

  Har haft span på en sån!! Är även på span efter en kudde från Indiska som ska lanseras typ nu i februari. Får väl ta mig en runda och kika om det kommit ut i butik 🙂
  Ha en fin onsdag!

 • Anonym skriver:

  Jag tror det är ett inlägg om två produkter som liknar varandra, och kostar väldigt olika men också en känga till företag som slår på stora trumman och gör sak av egen formgivning / eget varumärke när de i själva verket bara jobbar med inköp av andras design ????

 • Emma skriver:

  Min tanke hamnar alltid hos afroart https://www.afroart.se/webshop/inredning/korgar/korg-rice-natur när jag ser dessa korgar.

 • Anna skriver:

  Afroart borde ändå ha varit före Bloomingville?

 • Johanna skriver:

  Åhh såna här har min skatt leksaker i på sitt rum, perfekta att ösa ner allt från golvet i, men jag har också köpt mina från aftoart, för ett par år sedan vill jag minnas? Så instämmer visste sjutton var aftoart före bloomingville??

 • Anna skriver:

  har bott i asien i flera år och sånna korgar har funnit där i flera decenier. även andra korg-produkter som lamskärm och liknande har jag sett byfolk i asien använda. och som en ovan skriver, Fair trade butikerna har ju haft sånna i flera år.
  Alltid lite skrattretande när väst "tar" över en produkt..

 • Annika skriver:

  Tänker också på Afro Art när jag ser de här korgarna som säkert var först i Sverige med dem.

 • Sofia Lindman skriver:

  Riktigt snyggt med dessa korgar!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.