Annons

Veckans söndagssummering v 4 – 2016

Månadens sista vecka bjöd på fullt ställ i inboxen. PR-byråerna och företagen pumpar ut pressreleaser och lanseringar i och med säsongsstarten och alla mässor som äger rum runtom i Europa. Inte minst inför den kommande möbelmässan i Stockholm som startar 9 februari. Mycket på G alltså, men här är några av de mest omsnackade nyheterna att hålla koll på från veckan som gick!
IKEA skickade ut ett paket pressbilder på sin kommande kollektion med Ingegerd Råman i veckan. Jag vet inte hur många gånger jag tvärstannade upp när jag möttes av ordet VIKTIGT i versaler på mina scrollrundor. ”Har det hänt något hemskt?!” hann jag tänka (både en och två gånger) innan jag lugnades av de mest fantastiska produktfoton. Ett samarbete att se fram emot. Lansering? Maj 2016!
Danska Menu är aktuella med en rad nyheter, bland annat Wrk-shp’s twist på den ”nakna” glödlampan. Kolla in den fint snurrade snördetaljen där sladden möter sockeln.
Ett annat danskt företag som fått fin uppmärksamhet i veckan är Holmegaard som lanserat en smart självvattnande kruka med inbyggt snöre. Ja, du läste rätt. Fler bilder HÄR!

Och på tal om blommor så har Blomsterstylisterna öppnat en cool konceptbutik / webbshop där de säljer helt magiska Brooklyninspirerade blomsterarrangemang. Göteborgsbaserat. Än så länge.
I onsdags var jag på premiärvisningen av Balllingslövs nya kök och med risk för att verka partisk (vi har ju samarbetat en del förra året) så måste jag säga att det är det snyggaste jag sett på länge. Alltså ner på nörderinivå. Förutom nya kulörer på luckor och beslag så fastnade jag för att man kan få sina innerlådor i ask. Jamenjagmenar. Hur snyggt?! Fler bilder hittar du HÄR!
 
Några notiser: 
 • KitchenTime har köpt över konkursade bolaget Danskdesign.nu
 • Clas Ohlsson har släppt en egen tapetkollektion (!)
 • Glaskonstnären Åsa Jugnelius har fått uppdraget att utsmycka Stockholms nya T-banelinje
 • Ett avhopp från Fantastic Frank har startat ny mäklarfirma i Stockholm, 1ststreet.se!
Sist men inte minst. Kolla in Byredos nya handkrämsklämmare i marmor. Sjukt onödig (?) kanske, men ombloggad och snart på var mans skrivbord?  Med den önskar jag en fin start på vecka 5!
Foto: IKEA, Menu, Holmegaard, Blomsterstylisterna, Ballingslöv, Byredo

Kommentarer

 • Katten skriver:

  Handkrämsklämmaren måste väl funka lika bra till kaviartuben på frukostbordet… 🙂

 • Karin Wobmann skriver:

  Spännande! Byredo är en favorit (som även säljs här i Schweiz:-) Tack för en inspirerande blogg, kram Karin

 • Sandra skriver:

  Och där gick konsumtionshetsen fullkomligt överstyr. Med en handkrämsklämmare. Pinsamt.

 • Sandra skriver:

  Och där gick konsumtionshetsen fullkomligt överstyr. Med en handkrämsklämmare. Pinsamt.

 • Anonym skriver:

  Eller också är det mer inte alls onödigt utan miljövänligt. Man klämmer man ju i alla fall ut varenda droppe ur förpackningen 🙂 Ha haa

 • KikkiSandström skriver:

  Åh så mycket fint det finns! Och ju mer vårligt det blir ute – desto mer sugen blir jag på att förändra inne 🙂

 • Jennie skriver:

  Lite kuriosa: Den fina detaljen på Menus lampa är en knop som heter Lärkhuvud. Lampan väcker förövrigt mycket ha-begär! Trevlig kväll

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.