Annons

Veckans söndagssummering v 3 – 2016

Den här veckan har det ju varit Formexmässa så nyheterna och pressutskicken har stått som spön i backen. Helt omöjligt att täcka in alla snackisar och lanseringar i ett svep, men jag har samlat några av de mest haussade nyheterna i ett kortfattat format. Hoppas du hittar något du gillar. 
Mässans största ögonbrynshöjare var återupplivandet av VILLAGE. Ni kanske minns butikskedjan som gick i konkurs häromåret. Nu har de fått nya ägare och en mer hållbar inriktning med ekologiska produkter och fokus på naturmaterial, med detaljer i vegetabiliskt garvat Tärnsjöläder. Fint!
En annan lansering som var på allas läppar? Göteborgsformgivaren Anna Elzer Oscarssons samarbete med Lidköpings porslinsfabrik och nya kollektionen Dancing Dune. Vaser verkar f.ö. bli årets grej!
 
Anrika Nittsjö keramik har också fått nytt liv sedan ett 20-tal delar återtagits i produktion, i samarbete med de ursprungliga formgivarna. Här är det fortfarande fyndläge på loppisar. Och personligen gillar jag verkligen deras Art Deco-inspirerade alster med struktur. 
På tal om vaser så var Stoft Studios keramik (och skåp!) föremål för mångas ooande och aaahnden. Superfint och kul koncept, som visades både i trendutställningen och en monter på Young Designers. 
 
Några nyheter i korthet: 
Himla och Sköna hem lanserade en gemensam Liberty-inspirerad kollektion i linne (säljstart v 8)
– Lovelylife-bloggaren Marie Strenghielm hade gjort en fin monter för True Blue
Boråstapeter gör ny tapet med Hanna Werning
– Thonet är aktuella med nya utemöbler med namnet All Season av Marcel Breuer och Mies van Der Rohe
Tjejerna från Småländska Domo design hade ett konstant flöde av bloggare i sin monter. Samma sak med svenska Stålverket som gör produkter på liknande tema. Raka (stål-)rör utan krusiduller. Swedish Rags fick trist monterplats men desto mer uppmärksamhet ändå för sina handgjorda mattor av textilspill från t-shirts produktioner. Några svenska märken att hålla koll på i vår. 
Och på tal om keramik och vaser OCH skulpturala objekt (en annan trendspaning)… Jonathan Adler ställde ut i Sverige för första gången på Formex. Vill-ha-begär på allt!
Danska Sirocco living fick också sin beskärda del av spotlight-ljuset den här mässan. Själv fokuserade jag inte så mycket på saltlyktorna som på bordet och sittbänkarna. Kolla in de levande råa kanterna. Magiskt fint! Och veckans mest ombloggade lägenhet då? Ett objekt hos Skandiamäklarna har fått mycket uppmärksamhet tack vare sin fiffiga skärmvägg till sovrummet. Fler bilder HÄR! Ha en fin start på vecka 4.
Foto: VILLAGE, AEO, Nittsjö, Nina Holst Stylizimo, Skandiamäklarna / Kronfoto 

Kommentarer

 • Kajsa skriver:

  Skåpet från Stoft var helt klart min favorit. Sen gillar jag Studio E.O och Rym. Kommer ett inlägg om mina Formex favoriter i veckan 🙂

 • Annika/Resfredag skriver:

  Just nu befinner jag mig i en lägenhet i Thailand, här går färgerna i brunt, brunt och… brunt! Lägg till lite elefanter, ett par buddhastatyer och tavlor med gulddetaljer – platsar det på Formex månntro? 🙂

 • KikkiSandström skriver:

  Oooh vad det finns mycket fint – jag blir bara så sugen att göra om här hemma!

 • Malin skriver:

  Kommer Village ha en webshop?

 • nadja skriver:

  sjukt snyggt med väggar i grått och avskärmande vägg! sa hon med sitt kritvita hem…./nadja

 • Hei Frida,
  Så hyggelig at du har brukt bildet jeg har tatt av Domo hyllen i din oppsummering. Jeg hadde blitt veldig glad om du endret foto credit til Nina Holst eller Stylizimo 😉
  God helg til deg!
  klem

 • Trendenser skriver:

  Självklart Nina, jag visste inte att det va du som tagit bilden (såg den på Domos instagram). Ändrar genast! Trevlig helg!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.