Annons

Veckans söndagssummering v 2 – 2016

Årets första fullständiga arbetsvecka (utan röda dagar och klämledigheter) är till ända och det märks att aktivitetsnivån taktat upp efter jul- och nyåshelgerna. Och för oss inredningsintresserade är det ju nästan julafton varje dag nu i och med alla mässor, pressvisningar och lanseringar som avlöser varandra fram till mitten på februari. Här kommer en summering av vecka 2 för dig som vill hänga med i snacket. 
Äntligen är Granits samarbete med Smålands skinnmanufaktur officiellt. Jag avskyr att få pressreleaser långt i förväg ”med embargo” eftersom jag är så rädd att försäga mig av ren iver, men nu får man alltså applådera detta officiellt. Så fint och så kommer det bara bli bättre när lädret får patina.
IKEA är aktuella på flera fronter men kanske mest för deras nya köksserie TORHAMN i massivt trä och askfaner som redan har gått bloggvarvet runt… 
…liksom den nya serien VARDAGEN Bl a superfina kökshanddukar.Två tummar upp från mig.
String har släppt nya pressbilder. Som vanligt snyggt stylade av Lotta Agaton.
En annan svensk att hålla koll på är nya parfymören Stora Skuggan. Snygga skönhetsprodukter har ju nästan blivit lika stora inredningsaccessoarer som mode, så inte fel med fina förpackningar. 
Jag har fått oändligt många frågor om ljusstaken som syns i bild i köket på Spinneriet. Det är Eldhane som ritats av Andersson Voll. De har också gjort den här nya vattenkannan Well Watering Can som lanseras via Menu nu i januari. Åkte rätt opp på min önskelista. Så snygg!
Vad gör ett månadsmagasin som tappar i upplaga? En årsbok såklart! Residence har samlat allt det bästa som skapats under föregående år och rejält med extramaterial därtill i bookazinet My Residence. Så himla bra idé och en trycksak jag verkligen är pepp på att köpa. Finns att förhandsbeställa HÄR

 

Några andra nyheter i korthet: 
Rum21 tappar Malin Hultqvist som blir ny VD på Gasellföretaget Stayhard!
Indiska går dåligt och har tvingats ansöka om företagsrekonstruktion. Trist. 
– Tom Dixon har släppt en ny serie mattor
– Och Paola Navone har ritat nya bestick för Gense.
Danska Ferm living har släppt bilder på vårens nyheter. Det jag fastnade mest för är den nya serien med smäckra hyllor. Superduperfina, både mot en vägg och som rumsavdelare. HÄR hittar du samtliga nyheter. Och eftersom det varit glest med ombloggade Hemnet-pärlor i veckan så avrundar jag med en sista nyhet. Sandberg Tapet är aktuella med en ny isigare variant på sin populära skogstapet. Kolla in Vinterskog här. Med snyggt stylade pressbilder av bloggaren Annaleena. Skön söndagskväll till er!
Foto: Granit, IKEA, String, Stora Skuggan, Menu, Residence, Ferm Living och Sandberg 

Kommentarer

 • Ja så mycket fina nyheter som dyker upp just nu, helt galet. Finast förra veckan enligt min personliga smak var Gubi 2016 som jag även spanat in "live" på IMM Cologne idag och inte minst nyheterna hos Kähler.
  Kram
  Anette

 • Johanna skriver:

  Vilket fint bildspel, men bli lite besviken på FERM livings nya hylla, som du själv brukar skriva är den inte "försvinnande lik" Johan kroons "vittsjö" för Ikea så säg…

 • Louise skriver:

  Tack för extra flott summering denna vecka!

 • Linnea skriver:

  Hej Frida! Vet du när granits hallserien släpps?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.