Annons

Önskelista januari 2016

Okej, det är lite i elfte timmen. Jag vet. Men jag har ju lovat er en önskelista i månaden så bättre sent än aldrig tänker jag och hystar in årets första dito, på månadens sista dag. Här är ett axplock av gott och blandat från min långsiktiga önskelista och mina samarbetspartners med saker som jag ”villhöver” just nu. En kompott som också speglar ett par privata nyårslöften, och inkluderar allt från ny kvällsläsning till kvällsbelysning. Hoppas något av det kan inspirera!
1) Nu när julbelysningen har packats ner kartonger är det plötsligt påtagligt hur viktigt det är med punktbelysning. Vi har Flos parentesi sedan tidigare och i vår ska jag komma till skott och beställa ännu en till ljuspunkt till den (man kan bygga på flera allt eftersom). Den ena lampan ska funka som läslampa och den andra får bli vägg/tavelspotlight!
2) Små fönsterlampor är en annan belysningsform vårt hem lider brist på. PH 2/1 har funnits på min önskelista tillräckligt länge för att klara sig undan alla ”nyförälskelseregler”. Med sina 20 cm i diameter klarar den också våra snäva fönsterkarmar, så nu ska den banne mig införskaffas till vårt stora hallfönster på övervåningen!
3) Gardiner till vardagsrummet står på min måste-fixa-lista i vår. Skira, vita, takhängda på glidskena med waveband för fint fall. Bara att beställa men att det ska vara så svårt att komma till skott?
4) Ett av mina privata nyårslöften är att jag ska sluta slösurfa innan jag somnar och läsa mer böcker på kvällarna istället. Den delvis verklighetsbaserade boken Fartblinda kom ut i handeln häromveckan och författarinnan (Carolina Neurath) är en person jag beundrat på håll sedan hon skrev om härvan kring HQ Bank för ett par år sedan. Så skarp, smart och modig! Dessutom har boken fått fina lovord så den ska ligga på mitt sängbord inom kort.
5) Hur ofta rengör du dina sminkpenslar och redskap? Jag gör det på tok för sällan. Därav blev jag nyfiken när jag hörde talas om Bare Minerals spray Quick Change. Snart i mitt badrumsskåp. 
6) Sist men inte minst har jag läst så mycket bra om Victorinox brödknivar på sistone (bl a hos Johanna) och fick då flashbacks från allt brödskärande jag gjorde på mitt första jobb efter gymnasiet. Waynes Coffee i Umeå för hundra år sedan. Då hade vi denna och jag minns att jag lovade mig själv att jag skulle köpa en likadan när jag hade ett eget kök. Ett löfte jag ska leva upp till i år. Finns bland annat att beställa HÄR
 
*innehåller spårningslänkar/adlinks

Kommentarer

 • Martin skriver:

  Jag har ju massvis med bra gardintips! På riktigt alltså. Skojar inte. Hör av dig så ska jag visa bra grejer. Kram!

 • Nathalie skriver:

  Har du nått tips på vart man kan köpa taklister för gardiner? Allra hellst en sida där man kan bestämma måtten själv ☺
  Tack på förhand, mvh Nathalie

 • Frida skriver:

  Nathalie: Jag har tagit in offerter på exakt det jag nämner ovan från Engelska tapetmagasinet i Göteborg (via mail), och de har varit superhjälpsamma vid alla kontakttillfällen (trots att jag inte lyckats bestämma mig ännu 🙂

 • Emma skriver:

  På tal om brödknivar, den ovannämnda har vi inte testat, men ett par andra, enligt mig lite för dyra. De två allra bästa är dock från röda korset i Järpen utanför Åre. Efter de köpet har fler loppisknivar tillkommit och måste ju säga att de flesta slår, i alla fall våra globalknivar, med hästlängder. Tycker dessutom mycket om trähandtagen som många äldre knivar har.

 • EmmaP skriver:

  Hur ser S-kroken ut och hur sitter den? Kan man ha vanligt veckband?

 • Ulrika skriver:

  Undrar också över gardinuppsättningen och ditt val av tyg? 🙂

 • Dllinor skriver:

  Ack dessa gardiner! Nu står vi med ett nyrenoverat o fräscht vardagsrum o jag har för första gången bestämt mig för att ha gardiner. Viiilken djugel! Jag vill ha precis sådana gardiner som du visar på bilden i detta inlägg, hur går en till väga? Finns också en viss tveksamhet med att sätta gardinerna i taket, blir det så snyggt som på bilden eller ska en tråksejfa o sätta dem strax ovanför fönstret (som vanligt)? Vi har rätt högt i tak, fina vita listor runt fönsterna, vita stuckaturlistor i taket samt höga vita golvlister mot Alcros härliga kulör Moules (kollektiv ad.16) på väggarna. Har du några tips till oss vad vi ska tänka på? Var inhandlat jag mina gardiner o skenor?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.