Annons

Hemnetgodis på Odengatan

Jo, jag veeeet att det är supertrendigt med mörka väggar och att jag i egenskap av nyhetsuppdaterad inredningsbloggare förväntas omfamna de grå/blå/svarta och mörkgröna kulörerna för väggar och tak med samma entusiasm som alla andra stylister gör just nu. Men jag kan inte hjälpa det. Hur hopplöst ute jag än må erkänna att jag är. Frida Ramstedt är en ljusdyrkare av rang. Sen kan jag tycka att det mörka sitter som en smäck hemma hos andra, men jag har så väldigt svårt att trivas med det i mitt eget bo. Och kanske, kanske finns det några fler som tänker som mig, trots rådande ideal. Så därför bjuder jag på denna veritabla ljusterapi på Odengatan som en tröst (och inspiration) till er. Det finns fler solljuskramare därute! Tricket för att det inte ska bli för platt är bland annat att få in trä, textilier och växter i varje rum. Och en liten gnutta svärta. Synar ni bilderna ser ni exempel på det. Fler foton HÄR!
Foto: ESNY

Kategorier:

Kommentarer

 • Åsa skriver:

  Håller med! Vi har i dagarna precis avslutat vår köksrenovering och även om det inte känns som det mest trendiga just nu känns det som "vi". Vita släta luckor, ljusgrå tunn keramikskiva som grund. Svarta lampor, växter, smått och gott på bänkarna (gärna som får vara lite mer "trendiga smågrejer") Ett kök som för oss kan hålla minst 20 år med hjälp av små justeringar.

 • Anna skriver:

  Håller helt med! Gillar tapeter och väggarna måste inte vara stockholmsvita men jag gillar inte det där mörka. Tycker också att det blir tråkigt när "alla" inredare visar upp samma sak. Jag tycker att det är bra att du står upp för din smak. Det blir så ängsligt annars. Heja!

 • Lina skriver:

  Superfräscht! Är själv ljusdyrkare av rang!
  Vet någon vart köket är ifrån?

 • anna skriver:

  agree, vit bas är ändå det mitt hjärta slår ett extra slag för. och tycker det är ganska befriande att du inte bombarderar med mörka färger när just "alla" gör det.

 • Frida skriver:

  Härligt att vi är fler som gillar!
  Lina: Enligt bostadsbeskrivningen från mäklaren så är detta ett kök från HTH (2011) med fasat kakel från Konradsson (bistro style med sk brickbond sättning).

 • Lina skriver:

  Toppen, stort tack för ditt svar!
  Står inför stor köksrenovering, så djupdyker i allt vad köksinspiration heter:)
  Vill gå utanför boxen, men nja, vitt lär det bli:)

 • Malin skriver:

  Jag gillar alla som vågar välja sin egen väg. Ser jag en blå vägg till mår jag nästan illa. 😉 Man måste ändå gilla att det numera anses udda i bloggosfären att välja vitt.
  Tjusiga bilder!

 • Jättefin, bloggade om den för ett tag sen och jag kommer nog alltid att föredra och välja vita kök oavsett vad trenderna säger.
  Inredningshjälpen/A

 • Ida skriver:

  Hej Frida!
  Toppen att du håller fast vid det du själv tror på och tycker är fint, vare sig det är vitt, grått eller blått, eller kanske brunt (!). Det tycker jag att alla borde göra, snarare än att följa trenderna slaviskt. Snart är väl dessutom den ljusa trenden tillbaka igen. Cyklerna går ju bara snabbare och snabbare tycker jag. Härligt på ett sätt för det leder väl kanske och uppmuntrar till att inget behöver vara på något särskilt sätt =).

 • Anna_K skriver:

  Jag håller helt med! För mig är det samma – bara ljusa interiör i eget bo)

 • Förstår preeeeeecis vad du menar! ?

 • Emma skriver:

  Frida!
  Du behöver absolut inte ursäkta dig för att du inte föredrar det som är trendigt just nu bara för att du skriver om det!
  Håller helt ned dig att det är supersnygga med mörka väggar men använder hellre själv mörka accentfärger och förnyar hellre detaljer.

 • nadsja skriver:

  precis vad jag var rädd för när mitt i stort sett vita hem kom ut i senaste residence, att alla skulle tycka det var för vitt och färglöst när trenden är att det ska vara så grått och det ska vara färg på väggarna men det är jag, jag trivs med mina vita väggar, vita luckor och mitt vita kök. hur otrendigt det än är. /nadja

 • Ninni skriver:

  Håller med Dig Frida,
  Jag Älskar det Ljusa Vita!
  Har gjort – gör också NU – kommer att hålla fast vid det, för jag har lärt känna mig själv och vad jag mår bäst med och av.
  Älskar vitt men inte nyansen S0503-Y, den väljs bort.
  Ljusa Varma kramar från Ninni.

 • Kajsa skriver:

  Älskar också det vita, så fortsätt som du gör!

 • Verena skriver:

  Håller helt med dig! Jag älskar ljusa hem!

 • Sofia Landin skriver:

  Du satte ord på mina känslor! Det kan vara superfint med grått och mörkt, men om mitt sovrum var sådär trendigt mörkt skulle jag inte ta mig upp på morgonen. Det är tillräckligt mörkt och svårt att ta sig upp ändå, men det obefintliga dagsljuset. Gillar att du inte "ändrar" på dig och din stil bara för att trenderna ändras.
  Och Nadja – ditt hem är fantastiskt!

 • Louise skriver:

  Krispigt! Man får inte glömma att vi inredningsnördar befinner oss i en ankdamm där mörkmörka väggar, linnelakan och tretusenkronorsvaser är mer regel än undantag hos stylister och andra "inspiratörer" (som mest verkar influeras av varandra?) Hur det än är så går ju det skandinaviskt ljusa och fräscha hem hos de allra allra flesta – nu och för alltid!

 • Josefin skriver:

  Planerar också att renovera köket med vita luckor och vitt kakel, har haft det i de bostadsrätter jag bott i sen 2007 och är helt säker på att det är det rätta för vårt nuvarande hus också som är originalfunkis, ljust är tidlöst, heja din kompromisslösa stil!

 • Väldigt snyggt med vitt och ljust! 🙂

 • Inger skriver:

  Underbart att läsa det du skriver. Det ljusa är jag, har alltid varit och så kommer det förbli, det är jag helt övertygad om.
  Förändring får det bli genom detaljer
  Står inte ut i mörka rum.
  Mycket befriande läsning!

 • Maria skriver:

  Jamen, det är ju därför jag läser din blogg! För att du inte bara visar upp allt som alla andra gör! Sen håller jag med dig, vi behöver LJUS i denna ände av världen… Sen kan det mörkt grå/blå/gröna vara så fint hos andra men jag börjar ledsna, när ngt blir trendigt blir det liksom lite för mkt av det goda!

 • Emma skriver:

  Vi verkar vara fler ljusdyrkare:) dock behöver det inte för mig innebära helvita väggar, finns många ljusa nyanser jag skulle kunna tänka mig, men de mörka färgerna får stanna i sovrummet.

 • carbon skriver:

  Länkarna funkar inte Frida. Inte första gången tyvärr.

 • Minna skriver:

  High Five!
  Du skriver orden som jag känner. Identiskt.
  Jag är helt klart Team Frida.

 • Mr Bakom skriver:

  Hej! Kul att du ville göra det!

 • Frida skriver:

  Carbon: Det beror ju på att lägenheten är såld och borttagen från hemnet nu. Ledsen att du är så missnöjd men jag kan inte hjälpa att de lägenheter jag lyfter säljs så snabbt 😉

 • Karin skriver:

  Skönt med de som vågar ha sin egen stil lite oavsett trender. Jag är fastighetsmäklare och tittar på ca fem-sex bostäder per vecka. Det är lustigt med trender. Har aldrig sett en nytapetserade/målad bostad i de nya mörka färgerna, förutom någon kvarvarande svart fondvägg som var populärt för några år sedan. Har aldrig sett någon daggvas eller skrynkliga linnelakan som ligger lite så där lagom utspritt som i inredningstidningarna. Tråkigt att bloggare/inredare//stylister ofta har så likartad stil. Eller är det vi inredningsintresserad som vill ha det så?

 • carbon skriver:

  Frida, det är inte bara länkar till mäklarsidor som brukar vara brutna. Länkar går ibland helt fel. Exempelvis har det hänt att man kommer till IKEA när länken sänker något annat och instalänkarna, med bilder på höger sida, är alla brutna just nu. Vill bara göra dig uppmärksam på problemet om du möjligtvis inte visste om det, det är ingen kritik. 😉

 • Irene Börjesson skriver:

  Jamen jaaaa! Jag älskar också det vita, rena och fräscha. Visst är det fint med det blågrå. Absolut. Men vitt med, som du säger Frida, trä, gröna växter och textil tröttnar jag aldrig på.
  Du är no:1 för mig i min bloggvärld ❤️

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.