Annons

Fjolårets nyårslöften, så gick det!

Jag inledde 2015 vädligt ambitiöst med 10 bloggrelaterade nyårslöften. Drygt hälften har jag klarat av under de senaste 12 månaderna – resten har jag inte kommit i mål med… riktigt än. För ingen punkt är ju struken. Vissa saker har bara tagit lite längre tid än jag trodde. Så jag får helt enkelt ta med mig de ”ännu ogjorda” tillsammans med mina målsättningar inför 2016. Men innan jag presenterar årets upplaga av nyårslöften börjar vi med en genomgång av fjolårets!

 
1) Att publicera ett blogginlägg om dagen
 
Resultat: Check!
Det var ingen picnic i parken. Men jag klarade det. Hurra! Dessutom har jag gjort 375 uppdateringar på mitt instagramkonto under året vilket ju motsvarar ungefär ett inlägg om dagen även där. 
 
 
2) Att ta mer egna bilder till bloggen 
 
Resultat: Check!
Med undantag för kategorin Hemnetgodis och för Söndagssummeringarna (som ju av naturliga skäl måste bestå av andras bilder) så har en majoritet av årets blogginlägg bestått av egentagna foton. Under 2015 har jag också testat ett nytt grepp med egna videofilmer från mina resor, mässbesök och jobbuppdrag. 
 
 
3) Att bjuda på fler budgettips 
 
Resultat: Check!
Jag införde en ny kategori på bloggen som fick namnet ”best budget” och den har uppdaterats med 41 inlägg under det gångna året. I samarbete med Tradera hjälpte jag också till att lyfta fram mina favoritfynd bland deras auktioner – för att uppmuntra till en mer cirkulär konsumtion och visa fina fynd man kan göra på andrahandsmarknaden. Dessutom har jag bjudit på ett budgettips i månaden via min topplista för Aftonbladet MyHome. 
 
 
4) Att göra egna hemma-hos-reportage 
 
Resultat: Påbörjat men inte avslutat.
Det var klurigare än jag trodde att hitta lämpliga kandidater till detta projekt. Några hem har jag på lut men inte tillräckligt många för att det ska finnas underlag för att starta en egen kategori. Men jag jobbar på det och hoppas kunna realisera om inte en stående rubrik så i alla fall ett par egna hemma-hos under 2016.
 
 
5) Att sälja egna tavlor/prints/prisvärd konst
 
Resultat: Check!
I samarbete med min fotografkollega och kompis Bodil har jag sålt en del egna verk som synts på tavelväggen i studion på Spinneriet via [email protected] Ett hundratal exemplar av Lillstrumpa och Pandan till att börja med, men fler motiv ska det bli under 2016. Håll uktik!
 
 
6) Att spela in en sommarpodd
 
Resultat: Fail 
I juni fick jag ju rensa kalendern och släppa allt över en natt för att åka upp till Umeå och ställa upp för min lillasysters familj när vi drabbades av en stor sorg. Men jag lovar att ta nya tag med poddidén inför sommarsemestern 2016.
 
 
7) Att arrangera en helgkurs
 
Resultatet: Påbörjat men inte avslutat.
Det här visade sig också vara klurigare än jag trodde att göra något bra av. Men efter en undersökning på Instagram vet jag nu att torsdagkvällar och söndagar passar de flesta bäst så notera därför torsdagen den 18/2 och söndagen den 21/2 i era kalendrar. Till att börja med. Då kommer jag att arrangera en kvällskurs och en helgdagskurs på Spinneriet. Återkommer med rubriken så snart ett viktigt kontrakt är påskrivet. 
 
 
8) Att ordna en läsarträff
 
Resultat: Fail 
Jag fegade ur. Varför? Jag fick inte kläm på hur jag bäst skulle bjuda in till detta utan att det skulle kännas fånigt. Har du förslag och idéer på hur du skulle vilja att läsarträffen såg ut så tar jag tacksamt emot feedback i kommentarsfältet. En festkväll på Spinneriet? Eller en härlig helg på ett hotell till självkostnadspris, kanske med gemensamma aktiviteter och middag? Shoot!
 
 
9) Att bidra till en nyanserad bild av ”det perfekta hemmet”
 
Resultat: Check?
Jag har försökt. Det har jag verkligen, men om jag lyckats är ju svårt för mig att bedöma. Vad tycker du? Det är en fin balansgång mellan inspiration och ouppnåeliga bostadsdrömmar men jag har i alla fall medvetet struntat i att blogga om de mest utopiska inredningsdrömmarna och udda studiolägenheterna. Hur frestande de fina bilderna än har varit för inredaren i mig. Istället har jag aktivt försökt lyfta mer realistiska tips och exempel på hur man kan inreda i ”vanliga hem” och nyproducerade bostäder. Jag har också deltagit i radiodebatter och intervjuer på det här temat och försökt pusha frågan om det orealistiska i att jämföra sitt eget hem med ett som stylats till perfektion för ett fotoreportage. Men jag tycker själv att det finns ännu mer kvar att göra här – så jag anser mig inte färdig på något sätt. Därför tar jag med mig det löftet in i 2016, oavsett. 
 
10) Att fira Trendensers 10-årsjubiléum
 
Resultat: Check!
Bloggens 10-årsdag uppmärksammades bland annat med en härlig 10-årsmiddag på Spinneriet, en fullspäckad julkalender med extra fina vinstchanser till er läsare och sist men inte minst – med en present till mig själv – som belöning för allt hårt arbete jag lagt ner på bloggandet under dessa år. 
Sum up: Det retar tävlingsmänniskan i mig att jag inte nådde hela vägen fram på alla 10 punkter, såklart. Men jag är samtidigt väldigt stolt över att ha klarat målsättningen att blogga en gång om dagen och att jag levererade en söndagssummering varje vecka – hela året ut. Sen är det väl inte värre än att jag får hämta kraft i citatet ovan och fortsätta jobba på detta under 2016. 

Kategorier:

Kommentarer

 • Angelica skriver:

  Tycker också du ska vara nöjd med dig själv! 🙂
  Och att ställa upp för sin familj när dem behöver en går före ALLT!!

 • seventeendoors skriver:

  Verkligen beundransvärt och dessutom inspirerar det att du bjuder på dina målsättningar här. Nu ser jag fram emot de nya målen.
  Du borde verkligen vara nöjd med dig själv. En present till vetja! 🙂
  Kram

 • Well done, Frida. Bättre att spänna bågen och så vidare. Ser fram emot nya året!

 • Hanna skriver:

  Bra jobbat! Om jag klarar 60% av de nyårslöften jag satt upp kommer jag vara superdupernöjd!

 • Emma skriver:

  Brukar inte kommentera men kanske på sin plats med ett hejarop! Friskt vågat hälften vunnet och allt det där. Tycker du tagit ditt bloggande till en ny nivå under 2015 ser fram emot dina ambitioner för nästa år. Applåder från mig!

 • Karin skriver:

  Bra jobbat och var jättenöjd med dig själv. Det är du värd! Så bra, lärorik, inspirerande blogg på alla vis och extra plus för egna bilder!
  Karin

 • Lovisa skriver:

  Åå så kul om du hade haft en läsarträff!! 🙂

 • Lisa S skriver:

  Hej Frida! Som vanligt tycker jag att du är fantastisk! Måste säga att med tanke på att ni drabbats av stor sorg är jag glad att du gjorde det valet o därigenom "missade" punkt nr 6. Familjen och kärleken kommer alltid först och jag tycker att det är fint att du visar att du är "mänsklig"! Även om jag givetvis beklagar sorgen. Kram Lisa S

 • Johanna skriver:

  Bra jobbat!
  Angående nummer 9 är jag glad att du fortsätter med den. Jag håller med om att det finns mer att göra. Som följare av endast blogg och instagram (och inte dina deltagande i debatter, radio etc.) så tycker jag inte att man har märkt av dina försök. Vi ser ju inte de inlägg du väljer att inte posta, endast de du postar. Att du valt bort de mest orealistiska saker märks inte för mig som läsare. I de inlägg du väljer att posta skulle jag gärna se mer av det du nämner, dvs realistiska tips (gärna inlägg i stil med "har du de här förutsättningarna kan du tänka så här") och debatterande inlägg.
  Ser fram emot att följa dig även 2016.

 • Loo skriver:

  Jag har följt med nästan hela vägen och tycker att du utvecklar din blogg hela tiden. Den står aldrig still och är alltid uppdaterad. Du är ett riktigt proffs! Bra jobbat även detta år!!!

 • Kul att läsa om dina mål och vad du uppnått! Bra jobbat! Det är inte enkelt att klara allt på en gång och det är även kul för oss (dig) att ha lite att se fram emot under det nya året med! Jag ser fram emot "hemma hos" reportage! Det tycker jag är skoj!

 • Elin skriver:

  Tack för en väldigt inspirerande blogg!
  Hoppas det kommer fler tillfällen med kurs då jag lyckas vara bortrest just den veckan. Hade även varit roligt med en läsarträff, en kväll på spinneriet med mingel tillsammans med andra inredningsintresserade hade varit grymt! Behöver inte vara mer avancerar än så 🙂

 • Frida!
  Du inspirerar och ger så himla mycket till så många, och det värt mer än vad du kanske kan föreställa Dig.
  Du är fantastisk i allt du gör och även om man inte når alla de mål som man har satt upp för sig själv så vet man alltid innerst inne att om man alltid gör sitt yttersta så har man gjort så mycket som man kan.
  Just nu.
  Kram A

 • Fanny skriver:

  Grym du är Frida, hejja dig!!

 • K skriver:

  Heja dig! Bloggen var kanon under 2015. Bästa kategorien är söndagssummeringarna – men tack för underhållande läsning alla andra 300+ dagar också!

 • Anna skriver:

  Snyggt jobbat Frida – du är grym! Tänk så jäkla mycket du fick presterat på listan OCH framför allt som inte fanns på listan! Heja dig!

 • Johanna skriver:

  Kom på nått jag gärna skulle se 2016…. Lite fler utzoomade bilder som komplement till alla närbilder.

 • Anna-Maria skriver:

  Jättebra jobbat, verkligen! Att du hade gjort Lillstrumpa det visste jag inte trots att jag följer. Den är jättefin, var stolt!

 • Frida skriver:

  Anna-Maria det är inte jag som fotat Lillstrumpa, Bodil som jag delar lokalen med och hennes syster har gjort den ?? men jag har hjälpt dem sälja printet under våren.

 • Nillea skriver:

  Mitt förslag för en första läsarträff är ett eftermiddagsmingel en lördag eller söndag. Inte så stort för dig att arrangera och lättare för läsare att ta sig till och från när det inte är på kvällen.
  Sen skulle en hotellnatt med föreläsningar vara otroligt roligt men det är ju ett väldigt mycket större projekt 🙂

 • Lund Johanna skriver:

  Du ska vara hur nöjd som helst. Man ska ju aldrig känna sig färdig heller utan alltid ha något där framme, så det kan nog vara bra med lite överspill till det nya året.
  Hurra för dig!

 • Katja skriver:

  Bra jobbat! 🙂 och håller med läsarträff vore bra som eftermiddagsmingel på lördag eller söndag.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.