Annons

3 x inredningsfunderingar

Förlåt sent blogginlägg idag men jag har rantat runt på stan och gjort ärenden. Det gäller ju att passa på när man har barnvakt. Men, lagom tills vi nu sjunker ner i TV-soffan (och ni kanske har en stund över för surf) så tänkte jag bjuda på tre aktuella inredningsfunderingar som simmar runt i mitt huvud just nu. Ett osorterat blandband. Råd och tips kring samtliga tre emottages tacksamt. 
Jag sålde vårt soffbord på Blocket lite oförhappandes förra veckan. Utan att ha en ersättare i hamn bör tilläggas. Till mitt försvar var det ett nyårslöfte som gick snabbare än jag trodde att realisera så projekt ”bestämma sig för ett nytt” står ganska högt upp på dagordningen nu. Utan överdrift. Soffbordet PK61 från Fritz Hansen (pressbild) är drömmigt. Men också vansinnigt vasst i hörnen. Vad har ni småbarnsföräldrar valt för soffbord under de värsta röjaråren? Tips?
Vi skissar på en köksrenovering light, med start april. Mitt (eh, vårt?) svåraste beslut i den processen? Valet av bänkskiva. Det lutar åt kalksten eller en tåligare kompositsten/Silestone med kalkstenskänsla. Men så såg jag denna bild på Pinterest. Vad är det? Inte Terazzo väl? Eller? Foto från Obumex.
Heltäckningsmatta bu eller bä? Jag lutar åt ett ja (i alla fall i sovrum och barnrum) eftersom det skulle bjuda på lite extra isolering i vårt lilla hus och skapa en mer ombonad känsla i rummen på övervåningen. Men jag undrar, hur lättstädat är det? Och vad gäller kring flamskyddsmedel och annat. Erfarenhet någon? 

Kategorier:

Kommentarer

 • Vi har lagt in en långhårig heltäckningsmatta i sovrummet… min or var att jag skulle få ont av min dammallergi och fick då veta att detta är det bästa valet om man har allergi då dammet lägger sig på mattan och det yr inte runt som det gör annars. Har fungerat alldeles utmärkt! Det blir precis så ombonad och tyst känsla som du är ute efter. Flamskydd har jag dock ingen aning om… Hoppas att detta hjälpte dig något.

 • Therese skriver:

  hej, vi har alltid haft glasbord i vardagsrum men satt skydd för kanterna , jag vet att Ikea haft superbra…
  Sedan tycker jag att det är såå snyggt med heltäckningsmatta och varmt blir det med ?

 • Chatrine skriver:

  Med 4 ungar och vassa hörn på alla bord kan jag konstatera – det funkar bra 🙂
  Vi la in heltäckningsmatta för 5 år sen i sovrum och klädkammare och jag säger bara – gjört! Vi valde inte den allra billigaste sorten men till samma pris som ett trägolv från tarkett la vi in en matta av ull i blyertsgrått och halvlång lugg. Det är helt klart vårt dammfriaste rum och med dammsugning nån gång i veckan känns det alltid rent. Det som fascinerat mig mest är tystnaden. Sovrummet har ett mjukt ljud som gör att vi sover super.

 • Mia skriver:

  Hej,
  Ja flamskyddsmedel är en aspekt, sen skulle jag fundera på mjukgörare i undersidan också. Känner du till att du har rätt att få svar på om en produkt innehåller ämnen listade på kandidatlistan gratis inom 45 dagar. Fråga helt enkelt i butik, om de inte tar din fråga på allvar eller inte känner till sina skyldigheter skulle jag inte handla där. Sen innehåller ju inte kandidatlistan ALLA farliga ämnen, men det är en start. Känns ju viktigt att inte lägga flera kvadrat matta med skadliga ämnen. Så bra att du engagerar dig i detta! Tack för din blogg som ger mig så mycket nöje!

 • Heléna skriver:

  Jag har ett runt bord men inte hjälpte det.. sonen föll så olyckligt att hans ena framtand som satt lite lite framför dom andra trycktes upp i tandköttet så den inte syntes alls! Det gick bra och efter några månader växte den ner igen.
  Heltäckningsmatta är härligt men efter den här veckan med vinterkräksjuka är jag glad att jag inte har det kan jag ju säga 😉

 • Kristina skriver:

  Kan rekommendera träbord med mjuk kant som kan slipas om det får hack. Välj inte träfaner!

 • Malin skriver:

  Hej Frida!
  Jag vill råda dig till att skippa heltäckningsmatta, hur snyggt det än må vara. Jag har växt upp med heltäckningsmatta i nästan hela huset där jag bodde min första 20 år. Täppt näsa och kliande och rinnande ögon vid varje veckostädning. Det är först nu när jag bor utan heltäckningsmatta som jag inte har dessa problem längre. Så mitt tips är att skona dina barn från detta…speciellt i sovrummen. Men det är bara min åsikt. 🙂
  Tack för en grym blogg och du gjorde riktigt bra ifrån dig på Tjejkvällen på Nääs Fabriker! Ser fram emot fler tillfällen som det.

 • Anonym skriver:

  Jag är uppvuxen i ett 70-talshus med heltäckande mattor i flera rum. Inga allergier ?

 • E skriver:

  Som småbarnsförälder kan jag inte låta bli att tänka kräksjuka. Hur gör man rent en heltäckningsmatta i ett sånt läge?

 • Louise skriver:

  Alvar Aalto Fan table, perfekta rundade solfjäders-hörn. Vi har ett barnbord från Aalto som soffbord, tåligt och perfekt att kunna leka vid.

 • Emma skriver:

  Vi har heltäckningsmatta i trappan, en matta som egentligen är tänkt för offentlig miljö. Skönare för barnen att ramla i, och på tal om allergier (båda döttrarna har astma och den ena är allergisk mot ja, allt ungefär) så läste jag runt lite och precis som någon ovan skrev så rekommenderade astma och allergiförbundet i alla fall den mattan vi la in eftersom dammet inte lika lätt flyger runt i luften. Min man ville gärna lägga heltäckningsmatta i sovrummet (men då en mjukare variant, den vi har i trappan är mer åt sisal-hållet), men så blev det inte just med tanke på magsjukdom som kanske hamnar där på…
  Soffbord har flyttats runt lite här, längst tid har vi haft ett som en smed och en snickare hjälpt oss tillverka. Inte jättevassa hörn, men hade hörnen varit vassare hade jag nog hellre satt bordet på paus än klistrat på plasthänder i hörnen. Var sak har kanske sin tid…

 • Emma skriver:

  Kom också att tänka på din blogg när dagens ikea livet hemma-inlägg lästes. Bomullsgrenar i vasen. Minns jag fel eller skrev du för kanske ett eller ett och ett halv år sedan att det var något vi kommer se mycket av framöver? Tänker att det tog lite tid men senaste månaden har bomullen synts både här och där 😉

 • sofia skriver:

  Jag skulle inte köra på heltäckningsmatta om ni inte bor i nybyggt. Så otroligt lätt hänt att dom där läskiga pälsängrarna kommer på besök.. Jag kanske är lite smått hysterisk när det kommer till sånt men dom ääälskar heltäckningsmattor. Kanske vanliga mattor som man kan ta ut och vädra, typ tufftad ull. Bra ljudabsorbent.

 • Händelsevis skriver:

  Snygga bilder!
  Känner mig som en glädjedödare men hur är det med plasten under mattan? Även om det är en av ull måste ju fibrerna liksom sitta fast i något samt vara limmade med något? Jag skulle inte ha det i mitt barnrum där ju barnet spenderar oerhört många timmar samt inte heller i mitt sovrum under de år jag eventuellt vill bli gravid. Läste en studie där gravida kvinnor hade fått svara på vilket golv de hade i sitt sovrum och där förekomsten av PVC i golven kopplades i hopp med i hur stor grad barnen utvecklad astma senare i livet.
  https://www.kau.se/om-universitetet/aktuellt/nyheter/artiklar/11922
  Har hört att mattor av kokos- eller sisalfiber är bättre ur kemikaliesynpunkt. Kanske var det ändå något sådant du tänkt dig?
  Ännu en glädjedödare kanske. Min mormor hade ett marmorbord när vi var små och jag vet inte hur många gånger jag, min bror och våra kusiner slagit oss onödigt mycket för att detta var ett stenbord. Varje liten nuddning av bordet orsakade blåmärken och skrapsår.
  Förlåt negativiteten, hoppas du kan se det som välvilja!

 • Johanna skriver:

  Vi älskar våra heltäckningsmattor! Vi lade för fem år sedan in heltäckningsmatta med lite längre lugg i vårt sovrum och klädkammare. Ombonat och lyxigt på samma gång. Och en med lite kortare lugg i barnrummen. Perfekt att sitta och leka på och ljuddämpande. Välj dock ej för lång lugg i barnrum, då blir det för mjukt för att bygga lego eller pussel, köra bilar odyl på den. Vi satsade på lite dyrare mattor av "hotellkvalitet". De har hållit sig superfina och är lättskötta (dammsuger dem vid städning, så blir de som nya) . Angående kräksjukdomar, så har vi klarat oss från större missöden trots fyra barn, och det som blivit har gått bra att rengöra. Man kan hyra in mattrengöringsmaskin om man vill göra rent mattorna mer grundligt emellanåt. Vet dock ej ang flammskydd, men tror nog att ett seriöst märke bör kunna svara på det.
  Tack för en mycket inspirerande blogg!! Love it! 🙂

 • Helena skriver:

  Vi har valt Flower från Swedese som soffbord. Inga vassa kanter, trälisten runt om bordsskivan är ju ett jämförelsevist mjukt material och laminatskivan tål mycket och då trälisten runt bordsskivan är lite upphöjd, blir det också greppvänligt för de minsta som tränar sig att stå och gå mot alla möbler de kommer åt ?

 • Sara skriver:

  kansle satsa på ett runt bord. Mated bowl xl eller norrgavels glasbord. Svenskt tenns nya e oxå fin.
  Skulle hellre satsa på en jättestor matta istället för heltäckning. Nästan lika stor som själva rummet. D e iofs dyrare

 • Lisa skriver:

  Vi var nära att lägga heltäckningsmatta men valde trägolv ist när en vän pratade om hur härligt det är att känna doften av nyskurat golv i sovrummet.

 • Anna Voltaire skriver:

  Jag har sex barn och är överdrivet designintresserad. Jag har i princip inga vassa hörn alls, jag gillar runda hörn Det blir ett bättre flöde i rummet tycker jag. Om det beror på att jag vill undvika hack i ögonbryn eller ej är oklart. Vi har ett trekantigt soffbord i teak som jag ärvt. Det är en dansk pjäs från 70-talet tror jag. Det finns fortfarande att köpa iallafall. Det enda negativa skulle vara att det endast har tre ben vilket gör att det blir lite ostadigt om någon unge klättrar…
  Vi bygger nytt hus och är lite i samma läge. Vi valde granit istället för marmor till köket pga härdigheten. Kalksten är ju vackert men sorgligt om det blir förstört.
  Heltäckningsmatta. Jag antar att de inte får sälja giftiga saker…men så kan ju saker visa sig vara giftiga i efterhand. Jag skulle aldrig sätta in detta så länge det finns barn i huset. Jag tänker kastade O´Boyflaskor, vinterkräka och läckande blöjor.
  Jag har dock aldrig bytt inredning beroende på barn. Jag väljer uteslutande möbler jag kommer ha länge, om inte för hela livet. Gillar inte slit och släng. Jag satsar på de få möbler jag köper. Maken klagar på att det blir dyrt men jag hävdar att varje gång jag ser mina möbler blir jag lycklig. Inte när något ritat ned superellipsen med tusch då men annars. Formerna gör mig lugn.
  Tjing

 • Helena skriver:

  Jag tror ändå att du kan välja det bord du vill? Din son är ju några år nu och kan lära sig att vara försiktig. En liten parvel som lär sig att gå hade det varit svårare med. Vi har rundade soffbord på vid båda våra soffor men sanningen är att vår ett-åring kan slå sig ändå.
  Kalksten är ett känsligt material, tänk på det! Precis som marmor även om hypen har gjort att folk inte vill låtsas om det. Granit eller t ex silestone rekommenderas! Särskilt eftersom du har barn i spilla och "banka"åldern.
  Jag var också inne på matta i våra sovrum. Hade verkligen passat i stil hos oss dessutom. Men det föll till slut pga att det är trist med rengöringen samt att när jag läste på naturskyddsföreningen så föll det är miljö och hälsosynpunkt. I princip alla mattor innehåller plast, är det ändå ull så är det som sagt behandlat med skräp samt att plastiga lim och dyl nyttjas vid läggningen. Men det kan absolut hända att det finns bra alternativ som jag aldrig hann komma till. Matta är ju både vackert och mysigt!

 • Antonia skriver:

  Vi har en måttbeställd heltäckningsmatta i vår sons rum. Den går inte vägg till vägg men fyller en stor yta. Otroligt skön att sitta och leka på. Funderar också på att ha det i vårt sovrum framöver. Den vi beställde heter Kjellbergs Shelby. Superfina inspirationsbilder som alltid! Hoppas du mår bra! /Antonia

 • Johanna skriver:

  Vi har flower från swedese. Snyggt och funkar perfekt med barn.
  Angående heltäckningsmattan la vi in det i vårt förra sovrum (gae flyttat) men fick panik strax efter eftersom jag hittade Naturskyddsföreningens rekommendationer om kemikalier. Så om jag hade lagt in heltäckningsmattan idag hade jag valt en miljövänlig variant för jag älskade känslan med heltäckningsmattan i sovrummet. Golvabia har en miljövänlig vet jag.

 • Hanna skriver:

  Hej! Vi har ett teakbord fr svensk tenn med rundade hörn. Passar perfekt under småbarnsåren. Silestone kan jag verkligen rekommendera. Vi satte in en skiva i vår förra lgh där vi renoverade köket. Den tål allt och är så fin! Heltäckningsmattor har jag inga erfarenheter av. Lycka till!

 • Susan skriver:

  Spännande funderingar. Skippa komposit är mitt råd, hur snyggt det än är. Avger giftig rök vid brand och innehåller ej spårbara partiklar som inte är bra för miljön.

 • Johanna skriver:

  Rundat eller ovalt så länge barnen är små. Vi har ett allmän varadagsrum med ovalt bord, Stockholm från ikea, men tänker att liknande det du har på spinneriet skulle passa?. Vi har också ett "finare" rum, med fyrkantigt soffbord med carraramarmor, men här leker inte barnen. En kompromiss 🙂
  Heltäckningsmatta hade jag gärna lagt i ett sovrum, dock inte barnrum, det händer olyckor i barnrum ibland 🙂 ett annat tips är en riktigt stor persisk matta eller dyl i sovrum, vi har en som täcker nästintill hela golvet, bara en bit fram mot våra byråer där golvet syns på ett fint sätt. Skapar väldig värme med en stor matta under sängen!

 • Victoria skriver:

  Tycker helt klart det ser ut som terrazzo! Finns ju hur många olika varianter som helst.
  Annars är väl kalksten fantastiskt! Slipad Ölands Hors. Men snällasnälla inte komposit! Det är ju som att säga att man vill ha plankgolv och välja en plastmatta med plankgolvsmönster för att det är tåligare…

 • Maria S skriver:

  Hej! Har två barn (5,5 och drygt 1 år gamla). Vi har dels Lissonis soffbord Jelly i carreramarmor från Livingdivani. Det är runt så inga vassa hörn, lite hårt men det har fungerat ändå. Sedan har vi Fat fat-borden som Urquiola gjort för B&B. Kan rekommendera runda bord, inga vassa hörn men finns i snygga material.
  Vi renoverade vårt kök innan vi flyttade in. Hade gärna haft Carreramarmor som bänkskiva men med tanke på att den är känslig och dessutom går glas och porslin lätt sönder mot stenskiva valde vi en vit corianbänkskiva och även stänkskydd i samma material. Är supernöjda. Det kan bli repor etc men skulle det bli alltför fult kan man alltid laga den/polera den fin igen!

 • Sanna skriver:

  Angående heltäckningsmatta: Vi la in det i vårt sovrum. Efter en vecka hade ett av barnen magsjuka vilket medförde första olyckan på mattan. Mindre en en vecka senare kom det andra barnet inspringandes med näsblod. Kan inte annat än avråda. 🙁

 • Britta skriver:

  Har du tittat på grön Kolmårdsmarmor? En vacker och levande marmor. Jag har det på hallgolvet i min 30-talslägenhet.

 • Kajsa skriver:

  Vassa hörn har inte varit ett problem för oss och inte heller haft några (enligt mig fula) hörnskydd. Barnen lär sig med tiden, man kan inte skydda de från allt. Tycker du ska välja utifrån din egen tycke och smak och inte för mycket tänka utifrån barnperspektivet faktiskt. Om det inte är så att du står och väljer mellan ett rund eller kantigt, så kan man ju ha den aspekten med i beslutet.
  Heltäckningsmatta har vi nyss lagt in och är jättenöjda. Visst, risk för kräkningar men vafan, man kan ju inte leva sitt liv med rädsla för det om det i övrigt är något man ser fördelar med.

 • Lund Johanna skriver:

  Vi brottas också med bänkskiva till kommande renovering och är även jag inne på granit, en grå/svart/vit version. Men det är verkligen ett myller där ute. Beror ju också på om man vill att bänkskivan ska sticka ut och ha en stor roll jämfört med allt annat eller om den inte ska vara huvudattraktionen (vilket jag tror är fallet hos oss).

 • seventeendoors skriver:

  Under småbarnsåren hade vi ett runt bord. Jag tänker att barn nog vänjer sig med vad man än har. Det finns ju barn som växer upp vid havet eller vid en å och de drunknar ju inte för det.
  En väldigt viktig faktor dock är att möbler ska vara tunga och inte gå att styra omkring. Det har jag uppskattat med vårt runda tunga soffbord. Jag blir tokig när alla möbler rört på sig på grund av småttingar som tränar gång. Det är trevligt att åtminstone möblerna står på rätt ställe i röran. Ett tips.

 • Marie skriver:

  Vi köpte nytt soffbord som kom i förra veckan, Norrgavels soffbord Ø100 i oljad ek, vi är supernöjda! Har en 9 månaders som ska ställa sig mot allt nu och bordets runda kanter känns trygga.

 • Emelie skriver:

  Vi kör på soffbordet Ray från Department, det är rundat så det är perfekt.
  https://www.rum21.se/sv/artiklar/ray-soffbord-whitewash.html
  Heltäckningsmatta är ursnyggt i sovrum men jag tror inte att dom är jättelättstädade. Med barn kan det ju hända olyckor som smutsar ner tex i samband med sjukdomar.

 • carbon skriver:

  Vi fick sälja ett unikt industriellt bord från Artilleriet som hade farliga kanter när vi fick barn. Utan tvekan blev det ett ovalt bord i trä istället. Vi kommer köpa nytt när barnet blir större. Då har man i alla fall mimimerat en stor fara även om barn givetvis slår sig ändå.

 • Ylva skriver:

  Bänkskivan var det svåraste valet för oss när vi byggde om och ut köket. Det landade till sist på kalksten i en ljus beigegrå ton. Den är slående på ett liksom lågmält sätt. En sak som är viktig att ha med i beräkningen om man väljer kalksten är att den kommer att bära spår av användning, hur försiktig man än är. Det gäller att jobba med sig själv där- släppa eventuella tankar på att saker och ting ska se tiptop eller nytt ut. Men på samma sätt som jag tycker ett repigt och tom. fläckigt trägolv är våldsamt mycket snyggare än ett nylagt laminatgolv så tycker jag en använd stenskiva är snyggare än, tja det mesta. Sedan är det ju svindlande att tänka på åldern på materialet- vi har ett par snygga fossiler i vår skiva : )

 • KikkiSandström skriver:

  Usch för heltäckningsmatta – bakteriehärdar! Skippa det och ha lösa mattor istället – blir också ombonat.

 • carbon skriver:

  Heltäckningsmatta i ett barnrum är väldigt tacksamt och bra. Vi hade det på köptet när vi köpte vår lägenhet och är glada för det.
  Väldigt bra de första åren, sen är det nog inte så nödvändigt när de blir äldre. Men annars mjukt för både barn OCH oss vuxna (!) :).Lätt att dammsuga och blir det fläckar så fixar vanish det lätt!
  Värt att tänka på att det lätt blir nopprigt om man inte satsar på högre kvalité.

 • Marie skriver:

  Vi har ett bord utan ett endaste vasst hörn, nämligen Icicle från Frederisia med vit skiva och valnötsben. Har hafts bordet i tre år och det är kanonkvalitet, inte ett märke eller fläck. Köpte det på Svenssons i Lammhult men hittade den här bilden:
  https://www.rum21.se/bilder/artiklar/123271.jpg

 • Liza skriver:

  Vi har ett mjukt rundat bord (barnen är 2,5 och 4,5). Det bästa med bordet är att barnen anvönder det som ritbord! Har funderat på Superelipsen i norrländsk björk, är så fint prickigt!
  Ser fram emot rapport om heltäckningsmatta; diskusionen går vilt här!

 • Sofie skriver:

  Röstar för &tradition Fly Table som är otroligt fint! Av egen erfarenhet så är det är väldigt skönt att slippa tänka på alla vassa kanter!

 • Mmmmm skriver:

  Bord-vi har ett noguchibord o det kan ju låta bra (runda hörn…) men vårt problem är snarare att den tunga skuvan inte är förankrad, livsfarligt tills de fyra barnen fattat att man verkligen inte får klättra just där.
  Heltäckningsmatta-go for it! Jag gjorde en grundlig undersökning efter kandidatlistan för jag ville frömst inte ha in några farliga kemikalier i sovrummen. Vi hittade en som jag tyvärr inte minns namnet på men den är gjord med en del återvunnet material och majsbaserad plast. Extremt fläcktålig! Vi har en ljusgrå ca 12 mm lugg som det kommit kiss o spy på, inga problem att få bort. I affären demonstrerade de med senap o blåbär o allt försvann. Iom detta så var jag säker att det var ngn kemikalie som var tillsatt men inte då. Det är stor skillnad i dag och på 70-talets heltäckningsmattor med tanke på damm o luftkvalitet men jag skulle ändå rekommendera en riktigt effektiv dammsugare. Just det, höll på att glömma, tänk på hur du vill att mattan ska fästas. Lim är inte alltid så bra grejer…löslägg mattan o fäst med golvsocklar o lister alternativt tejp vid dörren.

 • Fredrik skriver:

  Floder från Swedese är både stilsäkert och väldigt praktiskt. Runda former med stryktålig ovansida som tål väldigt oöm behandling…
  https://www.swedese.se/kollektion/bord/flower9/

 • Linda skriver:

  Åh, älskar oxå PK-bordet men är i preciiiis samma fas. Har oxå en 2,5 årig Max (!) och vill inte heller ha för hårda kanter. Letar oxå med ljus å lykta men hittar inget jag fastnar för.. Tycker tyvärr många soffbord är lite för låga… Ska bli kul att följa vad du slår till på!

 • Frida skriver:

  Vojne! Tusen tack för ALL input. Ska läsa, fundera och återkomma i ämnet (ämnena :). Härligt med så många bra och vettiga tips. Kram Frida

 • Malin skriver:

  Hej Frida, såg att du söker nytt soffbord. Kolla in min nystartade webshop för snygga marmorbord. Hittar du nått du gillar så hör av dig. /Malin

 • Jenny skriver:

  Ang soffbord, vi gjorde ett auktionskap med Gunilla Allards Chicago 3. Stabilt och rejält, inga vassa kanter och med frostat glas är det så skönt att slippa alla dessa små barnfingrar 🙂 och, inte minst, hjul som gör det lätt att flytta.

 • Anonym skriver:

  Jag är uppvuxen med heltäckningsmatta. Tom i badrummet. Bör tilläggas att jag inte växte upp i Sverige. Jag hör min mamma fortfarande svära över mattorna så jag förstår inte hypen överhuvudtaget. Heltäckningsmatta är inte mjukare att sitta på, barn som leker på de får jobbiga skavsår efter att ha sprungit runt på den och dessutom ofräscht som andra nämner när någon råkar spy ner den etc. Ett helt klart nej.

 • Helena skriver:

  Vi bor i England och har heltäckningsmatta överallt utom i kök och badrum. Jag tycker det är helt värdelöst, särskilt med två små barn. Svårast var det när barnen skulle vänjas av från blöjor…. Magsjuka, leriga skor (eftersom vår matta börjar i hallen), play doh, allt ger fläckar i mattan och jag får städa både oftare och längre för att få mattan ren. Eftersom golvet är mjukare är det även svårare för barnen att lägga pussel och bygga lego på golvet.

 • Emma skriver:

  Lägg in en heltäckningsmatta av ull, det är fantastiskt. Naturprodukt, inga kemiska tillsatser men däremot går det åt mycket vatten vid tillverkningen som inte gör den helt miljövänlig. Dessutom enormt lättstädad!

 • Camilla skriver:

  Vår minsta var en vilding, så jag köpte ett vitt "SHE" från David design som jag fortfarande är nöjd med efter 9 år!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.