Annons

Veckans söndagssummering v 51 – 2015

Fjärde advent och dags för årets näst sista söndagssummering. Vad har hänt i inredningsbranschen de senaste sju dagarna? Ganska stiltje. Det verkar som de flesta har fullt upp med att knyta ihop säcken inför tomtens ankomst, men några nyhetsvärda notiser finns det trots allt att bjuda på. Håll till godo!
Vi börjar med en nyhet som jag missade att rapportera om häromveckan. Stockholm Furniture & Light Fair som går av stapeln i februari nästa år har bjudit in formgivare Emma Olbers, inredningsstylisten och bloggaren Susanna Vento och set designern Christine Rudolph för att skapa mässans Trendutställning 2016/17 under det gemensamma temat – Nature is back for good! DET ser jag fram emot. 
En nyhet av det ledsamma slaget är att Kasthalls chefsdesigner Gunilla Lagerhem Ullberg gick bort natten till onsdag efter en lång tids sjukdom. Hon kommer för alltid att leva vidare genom sina tidlösa mattor.
Bea Zenfeldt har designat ”årets julpapper” för köpcentrat ”Gallerian” i centrala Stockholm. Motivet? Ett foto av knycklat papper som ska symbolisera att vi svenskar slänger omkring 200 000 kilo (!!) julklappspapper varje år. Alla intäkter från försäljningen går till Rädda Barnen. 
Lagerhaus har släppt pressbilder på sina vårnyheter. HÄR och HÄR kan du se miljöbilder. Den nya lampfoten är en hint om vad som blir vårens hetaste material. Terracotta! 
House of Rym har också släppt pressbilder på sin kommande vårkollektion SS16. En hel del blått och dovt grönt, rosa och orange. Fint! Avslutningsvis så ligger det inte särskilt många lägenheter ute till försäljning just nu men det här hemma-hos-reportaget från Mad&Bolig med en dansk julpyntning har åkt bloggvarvet runt i veckan. Foton av Klix Kommunikation. Se fler bilder HÄR och ha en härlig 4:e advent!

Foto: Stockholm Furniture Fair, Kasthall, Gallerian, Lagerhaus, House of Rym, Klix

Kommentarer

 • Pressbilderna från Lagerhaus ser spännande ut!

 • Emma skriver:

  Emma Olbers alltså <3

 • David skriver:

  Jag gillar årets julpapper. Lite udda, men en cool idé.

 • Sandra Nicole skriver:

  Åhh saknar verkligen Lagerhaus i Paris!! Får hoppas det nya hinner komma ut i januari innan jag åker tillbaka 🙂 mycket fint!

 • Lina skriver:

  Den färgglada mattan på bilden för Stockholm Furniture & Light Fair mässan. Har du någon som helst aning var den är ifrån? Precis vad jag är ute efter!
  // Lina

 • Jennie skriver:

  Hej!
  Är det en boucharouette matta som är på översta bilden i inlägget? Om du har möjlighet får du så gärna skriva var man kan inhandla mattan! Likaså om du vet var vägglamporna i reportaget av Mad&Bolig kommer från? (De som är på bilden ovan)
  Tusen tack på förhand!
  /Jennie

 • Trendenser skriver:

  Hej, kan tyvärr inte svara på det men kolla med möbelmässan / stockholm furniture fair som gjort bilden de vet säkert. Mvh Frida

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.