Annons

Veckans söndagssummering v 50 – 2015

Luciasöndag och fullt hus hos de allra flesta så jag fattar mig kort och summerar veckans nyheter i ett snabbt svep. Vad vi bjudits på den senaste tiden? Ett tungt konceptkök, en ny konceptfärg, en lite sorglig bloggnyhet och två fina välgörande julklappstips! 
Ballingslöv har tagit fram ett nytt kök i samarbete med Jonas Lindvall. Marmorköket presenterades vid öppnandet av utställningen ”Jonas Lindvall – arkitektur, inredning, design” på Landskrona Konsthall, är byggt av stommar i vitpigmenterad ask, med dörrar av en 6 mm tjock marmor-faner. 
IKEA Har visat bilder på sin nästa limiterade kollektion, TILLFÄLLE är inspirerad av Brasilien och har säljstart i februari. Kommer säljas under ca 2 månader och jag är spekulant på den här bänen i klarlackad formpressad eukalyptusplywood. Se fler bilder HÄR!
Klassiska franska varumärket LeCreuset lanserar sitt stengods i en ny grå färg ”Mist Gray” vilket fått stående ovationer i bloggvärlden. Och jag kan förstå varför. Mycket stiligt!
Veckans lite mer ledsamma branschnyhet är den om att grundarna till inredningsportalen Lovelylife.se bestämt sig för att gå vidare till nya äventyr. En ny redaktion tar över från och med nu (håll utkik på respektive blogg för dess nya adress). Jag har all respekt för Johanna, AmeliaKristin och Ulrikas konceptuella idé och tycker de gjort ett suveränt arbete med att utveckla den portal som de startade upp för tre år sedan  – så jag håller tummarna att de nya fortsätter hålla fanan lika högt! 
 
Svenskt tenn har lanserat en ny bricka av formgivaren Daniel Carlsten som säljs till förmån för Röda Korsets arbete för människor på flykt. Hjärter Ess finns i limiterad upplaga om 200 exemplar och kostar 500 kronor. Hela summan går oavkortat till Röda Korset. 
En annan slags ljusglimt och ett riktigt bra julklappstips till er som sitter och funderar på sådant just nu. Kolla in ”Årets Ljusklapp” från ECPAT. Sist men inte minst. Veckans objekt till salu måste väl ändå vara Ilse Crawfords lya. Kolla in alla bilder HÄR. Glad lucia till alla!
Foto: Ballingslöv, LeCreuset, IKEA, Lovelylife, Svenskt Tenn, ECPAT och TheModernHouse

Kommentarer

 • Johanna Bradford skriver:

  Tack för lyckönskningar Frida! Men tiden går fort när man har roligt, det var faktiskt över 3 år sedan vi lanserade Lovely Life. Kram J

 • Frida skriver:

  Oj, är det såpass! Ändrar genast. Tack för rättelse Johanna!

 • Anna-Maria skriver:

  Vilka fina pressbilder från IKEA, läckra färger och t.o.m kakel! Man börjar direkt längta till sommar.Jag gillar verkligen idén med design till förmån för andra, bra ide och bra att du lyfter det också!

 • ECPAT Sverige skriver:

  Tusen tack för att du tipsar om Årets Ljusklapp! /ECPAT-teamet

 • Härligt sammanfattat i vanlig ordning Frida! Måste hålla med dig om att det känns lite vemodigt att inte Lovelylife kommer att finnas kvar "som det var" en storfavorit hos mig med många härliga bloggare på samma ställe.
  Kram Anette

 • Härligt sammanfattat i vanlig ordning Frida! Måste hålla med dig om att det känns lite vemodigt att inte Lovelylife kommer att finnas kvar "som det var" en storfavorit hos mig med många härliga bloggare på samma ställe.
  Kram Anette

 • Petra skriver:

  Så himla fint!! 🙂

 • Namme skriver:

  Vad fina bilder!

 • Ge mig marmor köket, ha ha!!! Håller på att bygga nytt hus och vill verkligen ha ett lite annorlunda kök. Detta hade kanske varit något? Kanon fint inlägg som vanligt :).

 • Ge mig marmor köket, ha ha!!! Håller på att bygga nytt hus och vill verkligen ha ett lite annorlunda kök. Detta hade kanske varit något? Kanon fint inlägg som vanligt :).

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.