Annons

Julklappstips Herbarium från Sassabrassa

Du kanske har sett att designprinsen Sigvard Bernadottes klassiska virrvarr-mönster fått nytt liv tack vare det svenska företaget Sassabrassa. Mönstret som blivit synonymt med funktion, hållbarhet och det svenska köket finns numera på allt från grytunderlägg till textilier – samtliga producerade i Sverige. Nu lanserar Sassabrassa en helt ny kollektion som fått namnet Herbarium med samma konceptuella tema; ”vackra ting som förtjänar att leva vidare” och jag har hjälpt dem ta bilder på den nya serien!

Under några somrar runt 1940-talet samlade systrarna Gunvor och Marianne Carlson in ett blommande Sverige, i ekbackar och på strandängar. När deras omsorgsfullt monterande herbarium återfanns över 70 år senare var motiven så vackert bevarade att de fick ge liv åt en serie tavlor. Kollektionen Herbarium består av 18 motiv i storleken A3, som tryckts i begränsad upplaga, på syrafritt papper av högsta kvalitet. Vill du frossa i vackra bilder av rågvallmo, färgkulla, åkervädd och linnéa så kan du göra det HÄR. Kanske kan det vara en passande julklapp till någon du tycker om?

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se – presenteras i samarbete med Sassabrassa.se

Kommentarer

 • A. skriver:

  Helt i min smak. Snygga!

 • Sara skriver:

  Fint!!????

 • Anna skriver:

  Åh vad fina dessa var-tack för tipset! Gamla minnen kommer tillbaka när jag ser dessa affischer från när farmor och jag plockade växter och la i blompress.

 • Anonym skriver:

  Så glad att jag har ett helt eget herbarium med fint bevarade växter med fina små infolappar. Det gjordes av min farmor och är säkert 90 år gamla. 🙂 Har ingen aning om hur jag finast ramar in dom bara. Vit ram? Träram? Ngn som har tips?

 • Anna-Maria skriver:

  Jättefina! Och kul att göra själv också. De fanns mycket annat fint också hos Sassabrassa, snygga skärbrädor bl.a.

 • Amanda skriver:

  Åh, så himla fina!! 🙂

 • Villy skriver:

  Jeg vil sige – lika lika som bär 😉 Disse prints minder mig om det klassiske Flora Danica.

 • Anonym skriver:

  Snyggt!

 • Dessan skriver:

  Fina. Var kan man köpa dem?
  Dessan

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.