Annons

Hemnetgodis på Karlavägen

När jag fick syn på den här lägenheten som är till salu vid Karlavägen via Ekenstam, så slog det mig att detta antagligen är en ganska tydlig stil som vi kommer minnas från vårt nuvarande inredningsdecennium. Om vi blickar tillbaka på det om säg 10-20 år? Vad jag tänker på? De pigmenterade väggarna (inte kritvita, men heller inte allt för mörka), en mix av moderna designklassiker och konservativt Svenskt tenn, en hotellbäddad säng och minst en taklampa med nakna glödlampor /synlig glödtråd. Addera lite bord, mattor och byråer från Asplund, ett stramt kök med färgade luckor och en diskbänk med sarg, kryddat med beslag och handtag i läder. Liksom en auktionsfyndad oljemålning, grönbladiga krukväxter, speglar på stativ och en stoppad/klädd sänggavel. Ganska tidstypiskt säger jag. Håller ni med? 
Foto: Ekenstam

Kategorier:

Kommentarer

 • Emma skriver:

  Absolut!
  Bläddrade i två tidningar igår, båda julnummer, den ena från 2001 och den andra från 2005. Så intressant att se hur mycket det faktiskt skiljer sig från nu. I tidningen från 2001 stod det om att snittblommor var på gång at bli populärt och till jul rekommenderades en djupt röd ensam gerbera. Tänk så många ensamma gerberor man kunde hitta i början av 2000-talet, men senaste 5 åren har inte en enda synts till (förutom ibland i min dotters rum, hon brukar få välja en liten helgblomma då och då)

 • Anna-Maria skriver:

  Så sant och då kommer vi att småle lite och skaka på huvudet! Men så är det ju, var sak har sin tid.

 • Anonym skriver:

  Huvudet på spiken!
  Fint men så omysigt!!

 • Josefin skriver:

  Nästan jobbigt träffsäkert!

 • Vic skriver:

  Vi är flockdjur och lättpåverkade. Inte särskilt originella alltid. Sedan tycker jag det är intressant med de inredningarna som ser så himla obekväma ut. Som att det bara är en display för hemma hos-reportage/hemnet-kåk. Fint men inte alls mysigt. Jag vill se mer kaos och mys. Det behöver ju inte bli plottrigt för det.

 • Karin skriver:

  Så träffsäkert! – men så spännande med ett blogginlägg om framtiden? Vad tror du att du skriver när du summerar nästa tioårsperiod?
  Det blogginlägget skulle jag gärna läsa hos dig, tror ingen bloggare skulle spana bättre!

 • En träffsäker summering och en elegant bostad!
  Kram
  Inredningshjälpen/Anette

 • Mattias skriver:

  Riktigt snygg taklampa!

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *