Annons

Veckans söndagssummering v 41

Det var inte helt utan ansträngning jag samlade kraft för att skriva veckans söndagssummering idag. Lite trött i huvudet efter ett festligt 10-årsjubileusmfirande igår, minst sagt, men här kommer traditionsenligt en bunt med söndagslänkar och nyheter du inte får missa från inredningsveckan som gått. Enjoy!
H&M-ägda kläd- och accessoarkedjan & Other Stories har lanserat ett set miniatyrdoftljus i veckan. Finns att beställa via deras webbshop sedan ett par dagar tillbaka. Pris 350 kr för en Box med tre stycken. Mest nyfiken är jag på ”Kungsholmstorg”.
Inför höst- och vintersäsongen uppmärksammar Granit sin klädkollektion tillverkad i ekologisk, GOTS och Fairtrade-certifierad bomull samt återvunna fibrer. De nya pressbilderna är framtagna i samarbete med Make It Last, en digital plattform med fokus på hållbarhet inom mode. Foto och styling Emma Elwin.
Om vi nu ska fördjupa oss i avdelningen ”branschglidningar” så har Skultuna inlett ett nytt samarbete med klocktillverkaren Triwa. Läder och mässing med ambition ”att åldras med värdighet”. 
Och kläddesignern Malene Birger har designat en ny kollektion för danska NewWorks. Textilierna ligger i fokus i kollektionen ingår även en serie fina ljusstakar i sten. 
Oktober är onekligen de svenska tapettillverkarnas högsäsong. Eco Wallpapers aktuella lansering förra veckan följdes av Boråstapeters nya Vintage Book och i veckan släpptes Sandbergs trendrapport för höst/vinter 2015. Laddas hem HÄR! Avrundar veckans söndagssvep med Pinterestanvändarnas drömhus. Tech Insider och Pinterest har undersökt hur användarnas ultimata husdrömmar ser ut och HÄR kan ni läsa mer om resultatet. Och med det önskar jag en fin start på vecka 42!
Foto: &Other Stories, Granit, Triwa, NewWorks, Sandbergs, DeGraw & DeHaan Architects

Kommentarer

 • Linn skriver:

  Vad konstigt, Kungsholmstorg och Cour Jardin har funnits länge (tror jag köpte Kungsholmstorg redan för ett år sedan, den är lite som Byredos Tree House). Växthuset är ny däremot. Doftar också supergott. Och snacka om rimliga priser *host* Byredo *HOST* svenskt tenn 😉

 • Frida skriver:

  Linn: Skumt. I pressreleasen de skickade ut i veckan anges ljusen som "nyheter" 🙂

 • Anna skriver:

  Grattis till dina 10-år som en fantastiskt proffsig bloggare! Precis som Linn skrev ovan så köpte jag också Kungsholmstorg för ca ett år sedan på Other Stories i Köpenhamn. /Anna

 • Anonym skriver:

  Tror inte "miniatyrkitet" funnits innan även om dofterna gjort det. Kanske paketeringen i miniformat som är nyheten.

 • Klara skriver:

  marlene birger-ljusstakarna! så fina! och spännande med de ultimata husdrömmarna, ska nog kolla upp det direkt.

 • Tog del av Sandbergs mycket välgjorda trendrapport vid ett trevligt kvällsmingel här i Malmö för någon vecka sedan. Helt klart värd att spana in för den som vill ha koll på rådande trender!
  Kram Anette

 • Synns rätt tydligt att de flesta Pinterest användare är amerikanare tycker jag. Inte speciellt europäisk stil på den där rapporten 🙂

 • Petra skriver:

  Så fina ljusstakar!! 🙂

 • Alexandra skriver:

  Triwa & Skultuna samarbetet talar till mitt inredningshjärta och klockfantasten – när kommer detta? 🙂

 • Jan Sjöberg skriver:

  Hej Frida.
  Fantastiskt fint hus. Många trevliga utrymmen för barn och barnbarn.
  Janne

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.