Annons

Lookalikes: Rökfärgade glaslampor

Att glaslampor ligger i modebilden råder det väl ingen större tvekan om, men vissa är ju mer lika varandra än andra. Jag hajade till direkt när jag såg Nettos kapanjnyhet för vecka 43, och associerade looken till Normann Copenhagens populära serie Amp Lamp som släpptes i våras. Det skiljer lite i form och desto mer på prislapp men om man tittar snabbt – nog är väl de här lika som bär? 
Bild 1: Amp Lamp från Normann Copenhagen, pris från 999 kr st 
Bild 2: Nettos glaslampa kampanjvara v 43, pris 249 kr st

Kategorier:

Kommentarer

 • Martin skriver:

  Katastrof!
  Men en sak ska man faktiskt ge Netto cred för. De har Minecraftlegot precis bredvid falukorven och Barbiedockorna mellan lättfilen och osthyvlarna. Det kallar jag service!

 • Lowas Art skriver:

  Faktiskt, bra tips! =)

 • andreas skriver:

  Riktigt snygga till ett bra pris 🙂

 • Nog för att man kan se influenserna, men det var mig en rysligt ful lampa i jämförelse med originalet.
  Kram Anette

 • lina skriver:

  Inte för att vara den som är den, men i mitt kök sitter en glaslampa från 60talet som jag köpte på returmarknaden för inte mindre än 4 år sedan – sjukt snygg tyckte jag den var då, och det är den fortfarande! Den lampan ser ut som Norman Copenhagens lampa Amp Lamp i guld – både i form, färg och kant. Har länge tänkt att jag skulle komplettera med en Amp Lamp till hallen och få 2 liknande lampor.. Så det här med inspiration kan gå åt många håll (!), även de "dyrare" "finare" designföretagen kan ha hämtat inspiration från andra…. Ska kolla om jag hittar något märke på lampan. 🙂

 • Eva skriver:

  Egentligen har Normann CPH även dem kopierat denna lampa, tyvärr.
  I grunden är den formgiven av en amerikansk formgivare, Jeremy Pyles, NY. Den finns i överflöd av kopior och varianter om inte minst på den europeiska marknaden. Av både "erkända" och mindre erkända varumärken.
  https://shop.nichemodern.com/category/Modern-Pendant-Lighting.html

 • Kajsa skriver:

  Skulle säga att det är glaset som visar på den största skillnaden. Ett tjock stabil glas men lugn form vs ett något dimmat, tunt och inte helt optimal form.
  Spännande jämförelse!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.