Annons

Lookalikes: Minigrytor

Hösten är ju grytornas årshögtid och franska Le Creuset har tillverkat högkvalitativa kärl sedan 1925. Deras signaturmodell formgavs ursprungligen i enamel av Armand Desaegher och Octave Aubecq, och gjöts i gjutformar därav den karaktäristiska formen på locket. 1995 utökades kollektionen med produkter i nya storlekar och material som stengods – men signaturlooken på locket behölls. Själv är jag förtjust i produktutvecklingen av sk. ”minigrytor”, perfekta för portionsservering av exempelvis förrätter, potatisgratäng eller desserter. Jag skulle bli mycket förvånad om inte Mios formgivare kikat lite på Le Creuset när de tog fram sin nya minigryta. Eller vad säger ni om de här? Lika som bär?
Bild 1: LeCreusets minigryta pris 149 kr/st 
Bild 2: Mios minigryta pris 29 kr/st

Kategorier:

Kommentarer

 • Men ahh, samtliga produkter från Le Creuset, grytor, kastruller, stekjärn, ungsformar osv har en helt otrolig kvalitet, har aldrig haft bättre, och den där kopian från Mio är nog bara just lik till utseendet gissar jag.
  Inredningshjälpen/Anette

 • Fantastic form skriver:

  Javisst blir man besviken när man ägt en Le Creuset-gryta i många år och sen ser dessa kopior. Men som nästan alltid är originalet både bättre till utseendet och till kvalitén!

 • Anna skriver:

  Instämmer i att Mio garanterat sneglas på LeCreuset i det här fallet. Men detta är ett av få tillfällen jag kan tänka mig att köpa kopian. Minigrytan är en typisk pryl som bara skulle användas vid sällsynta tillfällen. Känner inte för att lägga typ 8*149 kr på en cool serveringsdetalj som, om jag känner mig själv rätt, kommer användas 1-2 ggr/år.

 • De har ju härmat rakt av typ ju? sjukt!

 • JUNITJEJ skriver:

  Kopian funkar alldeles utmärkt!

 • Sanna skriver:

  Väldigt lika och väldigt stor skillnad i pris! 😀

 • Anonym skriver:

  Har många gånger på senaste tyckt att kopiorna varit lite finare är originalen men denna gång var originalet mycket finare! Och ändå inte fruktansvärt dyr

 • Anonym skriver:

  Aha, nu insåg jag att det var en serveringsgryta haha ja då blir ju priset lite högre. Men ändå!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.