Annons

Lookalikes: Keramikfat med hantverkskänsla

Hobbykeramikern Elin Lannsjö från Majorna har ju gjort sig känd för sina platta fat med kavlad kant, som blivit otroligt haussade och ombloggade både i Sverige och internationellt de senaste åren. Just därför blev jag lite förvånad när jag såg Göteborgsbaserade Lagerhaus nya SÖT som onekligen flirtar med detta fatfenomen, om än i massproduceras porslinsupplaga. Eller vad säger ni om de här, lika som bär? 
Bild 1: Lagerhaus nya fat SÖT, 99 kr
Bild 2: Elin Lannsjö, pris på förfrågan (men brukar ligga på mellan 400-500 kr st)

Kategorier:

Kommentarer

 • Hannah skriver:

  Aja baja! "Design by Lagerhaus" känns ju lite fult…

 • culkner skriver:

  Kan dock tänka mig att känslan på Elins grejer (som jag själv har hemma) är mycket mer kvalitativ. Och dessutom så mycket snyggare finish, men lika som bär. Javisst, vad trist det är.

 • Mmm jag håller med övriga som redan kommenterat.
  Tyvärr är kedjorna säkert väl medvetna om att det är väldigt svårt och en långdragen och kostsam process att åtala dem för plagiat.
  Trist men sant.
  Anette

 • Smäm skriver:

  Elin gör verkligen så fina grejer och är en kanonduktig tjej. Hoppas fler får upp ögonen för henne!

 • Tina Hellberg skriver:

  Det är ju en klassisk form och jag tänkte först direkt på Paola Navones servis Taste för Reichenbach vilket jag tycker liknar Lagerhaus fat i ännu högre grad. Elins fat är så fina och har sådan känsla så kan liksom inte att konkurera med dem ändå. De som handlar på Lagerhaus kanske inte skulle ha köpt hennes fat. Men nu fick jag upp ögonen för henne och det är roligt.

 • Missi skriver:

  Håller med Tina ovan. Älskar bloggen Trendenser och följer den alltid. Men jag tycker att detta med lika som bär inte är lika roligt längre och inspirerad de då den känns mer som "titta vad de har kopierat" Mer negativ feeling än inspirerande….

 • Elin Lannsjös har verkligen vackra färger på sina!

 • Fanny Umeå skriver:

  Missi, det kanske är det som är tanken också. Att öka medvetenheten hos oss konsumenter. Att få oss tänka till innan vi köper en kopia eftersom design är någonting som måste värkas fram. Kopior är lika med stöld. Tycker lika som bär är ett bra koncept för att blotta företag som låter andra göra jobbet istället för att skapa själva.

 • Nja, jag säger snarare att formen är en gammal klassiker och föga förvånande att (ännu) en kedja massproducerar den. Elins fat är ljuvliga, och hon har en säregen förmåga att göra "sånt man sett förut" och ändå sätta sin egen prägel på det! Man villhöver det mesta i hennes instaflöde <3

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.