Annons

#danishdesigntour

Förra veckan var jag och Tant Johanna i Köpenhamn under två dagar tillsammans med 13 inredningsbloggar, från 11 länder. Bakom arrangemanget stod Royal Copenhagen, Fritz Hansen och Dinesen som bjöd på pressvisningar i dagarna två. Förutom en glimt på årets nyheter från dessa företag fick vi bland annat prova på att måla porslin. Galet svårt, visade det sig. Jag ska visa er resultatet så snart min mugg kommit från bränning. Vi fick också lära oss mer om danska designklassiker, besökte Arne Jacobsens bensinstation (?), åt fantastisk glass och lärde oss om Dinesens upp till 15 meter (!) långa plankgolv. Åkte cykeltaxi och bjöds på en middag lagad av en kock som jobbar med Kinfolk. Kort sagt. En resa som bjöd på massor av inspiration, information och nya kontakter! Det har tagit  lite tid att gå igenom alla bilder jag fick med mig hem, men här är några glimtar som visar vad vi hade för oss!
Hej älskade Köpenhamn. Som jag gillar denna stad!
Vi checkade in på Ibsens hotell, som ligger nära Nørreport och Torvehallerne.
Första stoppet, Royal Copenhagens huvudkontor. Dagens lärdom? Porslinsmålning är inget för darrhänta. Jag har fått en helt annat respekt för prisbilden på dessa handmålade produkter efter att ha testat själv. 
Därefter bar det vidare till Fritz Hansens HK. Ägget i jubileumsmodell. En drömfåtölj! 
Här ser ni ett gäng ”in the making”…
Och här ser ni ett liknande gäng, fast färdiga. I det mötesrummet vill jag bo. 
Materialmoodboard i ateljén hos Fritz Hansen. 
Glasspaus på bensinmacken som Arne Jacobsen designade 1936. Idag Oscars café!
Sen fick vi besöka konstnären Tal R’s studio. Han sa så mycket klokheter att det fortfarande snurrar i mitt huvud. Ni vet, vissa människor säger precis det man behöver höra. 
Där fick vi också en presentation av jubileumsfärgerna på Sjuan-stolen som firar 60-år!
Och på kvällen bjöds vi in till en magisk middag signerad Mikkel Karstad. 
Ett besök i Dinesens showroom där vi fick lära oss mer om trägolv. Och spana in ett läckert kök med black wood, gröna väggar och grön marmor. Tack snälla Royal CopenhagenFritz Hansen och Dinesen för en fantastisk kickstart på den här höstsäsongen!
Foto: Frida Ramstedt och Johanna Bradford (resan var en pressvisning för bloggar, arrangerad av de danska företagen Royal CopenhagenFritz Hansen och Dinesen)

Kommentarer

 • Ingrid skriver:

  Härlig resa! Vet du möjligtvis vad den vackra gröna väggfärgen heter eller har för nummer?

 • Hannah skriver:

  Fina bilder! ??

 • k skriver:

  Wow! Vilka härligt inspirerande dagar ni två haft i Köpenhamn! Att måla porslin känns extra spännande och kul. 🙂

 • Nina skriver:

  Men wow, vilken fantastisk dag ni haft! Lyxig inspiration på alla fronter! Angående porslinsmålningen ser resultatet ju alldeles förträffligt ut!:)

 • Åh, det där var en pressvisning som heter duga!!
  Strålande fina bilder, känns ju som om man fick vara med på ett hörn där i ljuvliga Köpenhamn! Tack!!
  Kram Anette

 • Katrin skriver:

  Men wow! Fick påminna mig flera gånger under tiden jag scrollade att det här är INTE instagram, försökte "gilla" nästan alla bilder 🙂 så snyggt!

 • marielle skriver:

  Alltså… Hotellrummet… ?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.