Annons

Veckans söndagssummering v 35 – 2015

Jamen då var det söndag igen och dags att knyta hop ännu en nyhetsvecka i inredningsbranschen. De senaste sju dagarna har bland annat bjudit på en smygkik på IKEA’s oktobernyheter, ett oväntat samarbete mellan mode och inredning, en bloggsvallvåg på temat jul (!!) och en härlig filmpremiär som jag längtar efter att få se. Dessutom har klassiska varumärken som Svenskt tenn och Thonet presenterat nyheter. Nedan ser ni ett urval av nätsnackisar som ni nte får missa från vecka 35!
Från och med 1 september byter IKEA ut hela sitt belysningssortimentet till LED. Allt från köksbelysning till sovrumsbelysning, vilket uppmärksammats med nya pressbilder på det temat.
I oktober lanserar IKEA också en hel rad nya möbler och mattor, varav de senare fått fin spridning på nätet. De nya mattorna ser riktigt lovande ut!
Granit har haft pressvisning för höst- och julnyheterna och deras bilder har kablats ut på var och varannan blogg i veckan. Jag tycker det känns på tok för tidigt att prata knäck och julpynt, men den här träsaxen lär vi nog få se mer av framöver i diverse stilleben och stylingjobb. Nya HAY-saxen?
I våras hörde jag rykten och i veckan konfirmerades det att COS och HAY har inlett samarbete kring en möbelkollektion som kommer visas i London och Göteborg. Till veckan är det premiär. Spännande!
Gam Fratesi är aktuella med en ny serie möbler för Thonet. Jag gillar skrivbordet med rottingskärm.
På tal om något helt annat så var det biopremiär för filmen ”Jag är Ingrid” den 28 augusti och jag kan inte låta bli att länka till ett härligt reportage i GP som visar bilder på Ingrids sommarhus i Fjällbacka. Man kan lätt föreställa sig henne där på klipporna! Men åter till temat inredning. Veckans mest ombloggade Hemnetobjekt? Svår nöt. Men jag tror Oscar Properties tar hem det med de renderade bilderna på deras nybyggnadsprojekt ”Bageriet”. Fler bilder hittar du HÄR. Njut av dem och ha en bra start på vecka 36!
Foto: IKEA, Granit, COS, SR.se, Thonet och Oscar Properties

Kommentarer

 • Sofia skriver:

  Som alltid en bra söndags-summering. Tack!

 • Den där saxen, den blir man ju kääär i! : )

 • Erica skriver:

  Oj, temat jul.. lite väl tidigt kan jag tycka.. ;p

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.