Annons

Veckans söndagssummering v 33 – 2015

Det märks att detta har varit den första arbetsveckan efter sommarsemestern för många i vår bransch. PR-byråerna har fullkomligen bombarderat oss bloggare och journalister med pressreleaser och jag tror aldrig jag haft så mycket att klämma in i en söndagssummering som den här gången. Tyvärr kan jag ju inte rymma allt även om jag gjort en extended version av ”nyhetssvepet”. Nedan bjuder jag på ett urval av viktiga släpp och snackisar som jag inte tycker att ni får missa från vecka 33. Enjoy!
Veckans största nyhet måste väl ändå vara IKEA’s släpp av katalogen för 2016. Har du inte fått den i brevlådan kan du ladda hem en app i din smartphone. Temat är ”Ta vara på ögonblicken” och man har lagt stort fokus på hållbarhet i olika former. HÄR kan du läsa vad jag tycker om årets nyheter! 
Den största hypen däremot måste ju vara IKEA’s laneringsdag för Ilse Crawfords SINNERLIG. I fredags stod kollektionen uppdukad på varuhusen runt om i landet men oj så många besvikna sms jag fick under dagen. Tydligen var det rusning, men IKEA hade leveransproblem på den efterfrågade dagbädden och lamporna tog slut direkt vid öppning på många ställen. Även krukorna, faten och kannorna är redan slutsålda på sina håll. Glasburkar och flaskor med korklock verkar det dock finnas mängder av, så de lär inte bli samlarobjekt. Nåväl. Vi håller tummarna att IKEA får in allt och fyller på det som sinat för att hålla löftet om att denna kollektion ska finnas tillgänglig att köpa under en längre tid (året ut hörde jag?).
Annars då? Ferm living har släppt både höstnyheter och en superfin ny barnkollektion. Snyggt stylade bilder med inlånad rekvisita från bl a Stokke och Svenskt tenn. Läs mer och se fler bilder HÄR!
Och Danska Muuto har släppt två belysningsnyheter formgivna av svenska TAF. Mer bilder HÄR!
Mimou från Ronneby har släppt pressbilder på en ny kollektion med namnet HANDMADE som tagits fram under en 90 dagar lång resa i Asien. Den består av handvävda och handtryckta textilier i form av kuddar, överkast och mattor som kommer finnas ute i butik med start oktober 2015.
Mest nyfiken är jag nog ändå på Linums nya höstkollektion, inte minst eftersom de fått förstärkning i ledningen (med erfarenhet från modebranschen). Märks redan skillnad av pressbilderna att döma. Mer attityd och coolare uttryck! Ska bli vansinnigt spännande att kolla in dem på Formex i år!
Skultuna har också varit i ropet den här veckan efter deras släpp av nya skrivbordsprodukter. Superfina! En fortsättning på samarbetet med Lara Bohinc i form av ”The Norman Wilkinson Desktop Series”.
Och på tal om skrivbordsprodukter så har danska Designletters (som gjort sig kända för Arne Jacobsens typografi-servis) tagit fram en rad nya produkter bland annat almanackor och block. Se mer HÄR!
Danska Kähler har också släppt finfina pressbilder på sina höstnyheter i veckan. Se mer från dem HÄR! Jag avrundar som vanligt söndagssvepet med ett populärt Hemnet-godis. Jag tror denna lägenhet varit mest ombloggad men den har jag ju redan visat, så bjuder istället på ett objekt som går andra varvet på kort tid – knappt ett år efter den var till salu senast. Känns den igen? Fler bilder HÄR. Bjut av dem och ha en riktigt skön söndag Nästa vecka vankas Formex. Då blir det nyhetsrace. Håll i er!
Foto: IKEA, Ferm Living, Muuto, Mimou, Skutuna, Designletters, Kähler och Entrance mäkleri

Kommentarer

 • Lotta skriver:

  Sinnerlig-kollektionen ska vara i 1 år, så påfyllning lär komma. Märkligt att det tog slut så fort. Ännu märkligare att folk sms:ar dig när det inte fått tag på det de ville ha…:-)

 • Sinnerlig kommer att finnas på IKEA varuhusen ungefär ett år… …så de hinner nog sälja många Sinnerlig-bänkar innan de utgår!?

 • Frida skriver:

  Lotta: de som smsat var givetvis kompisar till mig 🙂
  Erik: Härligt! Tack för update!

 • Anna skriver:

  Dagbädden var restad även här. Håller tummarna för att jag får tag på ett ex. SÅ snygg!

 • Emma skriver:

  Läste någonstans att problemet inte var att det sålt slut utan att ikea helt enkelt inte fått alla produkter pga produktionsproblem. Men har dom ett år på dig så ordnar det sig nog 😉

 • Emma skriver:

  Linums bilder och produkterna i höstcollectionen är ju så fina! dock är väll "stillwell" i grönt lite lik svenskt tenns "celotocaulis"?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.