Annons

Veckans söndagssummering v 32 – 2015

Här kommer, som traditionen bjuder på söndagskvällar, en veckosummering av sådant det skrivits om i inredningsbranschen föregående sju dagar. Jag har scannat av nätet och samlat ihop en mix av aktuella nyheter och lanseringar, information om kommande kollektioner och en hel del fina pressbilder från olika bloggar. Detta har hänt vecka 32. Lite länkar och skön söndagsläsning till dig!
Sandberg Tyg & Tapet lanserar en ny tapetkollektion som fått namnet Skog. I veckan skickades det ut en sneak peak med pressbilder fint stylade av Daniela Witte. Läs mer HÄR!
I veckan blev det också officiellt att Superfront lanserar badrumsmöbler med start i höst. Skåp, kommoder och handfat som ska göra det enkelt att piffa upp utan kostsamma renoveringar. 
I september är Höganäs keramik aktuella igen när de lanserar två nya färger på sin serie som formgivits av Front. Kulörerna ”Sjögrön” och ”kiselgrå” är inspirerade av Kullabygden i Skåne där Höganäsmuggen kom till redan redan 1909. 
Och anrika Boråstapeter slår ett slag för ”strukturtapetens revival” (nåja, snarare väv kanske? eller taktil struktur?) och lanserar en kollektion med linnekänsla. Pressbilderna är magiska. Ska bli spännande att se hur kollektionen säljer! Är vi redo för linnekänsla på väggarna igen?
Reform CPH som gör fronter för IKEA-stommar har släppt ny hemsida och fler pressbilder i dagarna. Kolla in det HÄR om du är på  gång att renovera ditt kök hemma. 
Danska Aiayu firar 10 år i år och gör det bland annat med en popupstore i Köpenhamn (påfår tom 24 augusti) samt en unik kollektion i samarbete med butiken Stilleben. Läs mer HÄR!
Och på tal om Danmark lanserar ByLassen sin klassiska serie i borstad mässing i höst, plus en ny kollektion tillbehör av hållare för tändsticksaskar. Hemnetgodis däremot är det fortfarande tunnsått med eftersom många storsstadsmäklare som brukar bjuda på tittgodis ännu har semesterstängt. Ett blogghem som däremot fått mycket fin uppmärksamhet i veckan är norska Elisabeth Heiers i sommarskrud. Fantastiskt fin uteplats och en hel del smarta lösningar att inspireras av. Se fler bilder på hennes blogg eller hos My Scandinavianhome. Klicka er vidare för bildregn och ha en riktigt skön start på vecka 33!
Foto: Sandberg Tyg & Tapet, Superfront, Höganäs keramik / Rörstrand, Boråstapeter, skärmdump från Reform, Aiayu, ByLassen, Elisabeth Heier

Kommentarer

 • Elsa skriver:

  Hittade ett "lika som bär"-tips! Du ser nog vilken populär kudde som är kopierad 😉
  https://www.ellos.se/moltex/kudde-kerian-40×60-cm/495451?N=1z13x5eZ1z141ll&Nao=1&rcnt=100&Ns=RankValue3|1&selArt=814594&pr=0C1B2S3T

 • Maria I skriver:

  Hej,
  Var kommer de fina krukorna från som är med i sista bilden i ditt inlägg?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.