Annons

Dagens kontor: Omstart, uppstart, nystart, hej och hå!

Idag har jag parkerat mig på hemmakontoret. Med utsikt mot skogen, ett nytt tomt block framför mig och en avstängd (!) telefon vid min sida. Jag ska skriva ihop en helsidesartikel till Göteborgs Posten, svara på intervjufrågor om höstens trender till ELLE och förbereda en föreläsning till imorgon – innan jag hämtar på förskolan kl 16. Ett lagom dagsverke kan jag tycka. Men min ilsket pulserande inbox tycks inte hålla med. Det strömmar stadigt in nya mail som blinkar rött av prioriterings-utropstecken och telefonen har ringt konstant sedan jag kom tillbaka från semestern i måndags. Och svarar man inte på vändande post blir PR-byråerna tokiga. Mina vänner. Det håller inte. Man kan ju inte tillåta sig att bli avbuten ideligen. Då får man ingenting vettigt gjort. Därför har jag lovat mig själv att blocka mer tid för fokuserat arbete med telefonen på flygplansläge i höst, att också avsätta ostörd tid för bloggandet och att peppa mig själv till att våga vara lite mer personlig i det jag skriver om. Smygstartar med en ostylad bild ”from where I sit”. Mitt älskade skrivbord av Josef Frank. Ett vintagefynd från Bukowskis Market. Liknande hittar du HÄR
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

Kategorier:

Kommentarer

 • Kajsa Sandin skriver:

  Helt rätt, Frida! Skriver just nu en artikel om vikten av lugn och ro när man arbetar. Varje gång man blir avbruten tar det 25 minuter att hitta tillbaka till fokus igen. Lycka till!

 • Caroline Flindt skriver:

  Låter som bra prioriteringar Frida. Man får själv sätta gränsen när man kan vara anträffbar konstant. Kan du inte göra inlägg om dina olika uppdrag just nu? Vore kul att höra hur din vardag ser ut jobbmässigt och hur du hinner med träning, fam mm. Du verkar otroligt bra på att vara fokuserad på det du gör. Ha en fin dag och tack för all inspiration du delar med dig:-)
  Kram Caroline i Köpenhamn

 • Angelica skriver:

  Älskar din blogg, alltid fylld med inspiration!
  Skulle du inte kunna visa mer bilder från ditt hem? 🙂
  Kram

 • mariaemb. skriver:

  Det låter klokt! Lycka till!

 • Pelle skriver:

  Aldrig fel att bara stänga av telefonen. Folk måste lära sig att man inte alltid kan vara uppkopplad och tillgänglig.
  Trevlig hemarbetsplats förresten.

 • stefan skriver:

  Jan Gradvall skrev en krönika om detta i Di för ett år sedan som är värd att läsa. Där finns också tips på en mycket enkel teknik för ökad koncentration och effektivitet – the pomodoro technique – lycka till! //s
  https://gradvall.se/artiklar.asp?entry_id=1114

 • Sanja Ivkovic skriver:

  Vill Du ha hjälp med inredningen?
  Har du precis flyttat?
  Eller behöver ditt nuvarande hem ett ansiktslyft?
  Kontakta mig så hjälper jag dig.
  [email protected]

 • Elisabet skriver:

  Lycka till! och superfint skrivbord, det står på min önskelista! Men såg denna nyhet på Ikea förra veckan, känner att det dunger mer än väl så länge 🙂
  https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/30299070/

 • Känner igen den känslan… tänk om man kunde göra en sak i taget utan avbrott 🙂
  Ditt hemmakontor får hjärtat att slå frivolter!!
  Kram Anette

 • Helena skriver:

  Va roligt! Låter som en mycket bra idé tycker jag

 • Anonym skriver:

  Det låter som ett klokt val!

 • Fanny skriver:

  Ska bli kul att se dina mer personliga inlägg 🙂 Och snyggt hemmakontor! Kram

 • Lyckliga du som får sitta vid det vackra skrivbordet. Allt gott i sensommartid!

 • Anonym skriver:

  Datorn ser dyr ut:p kolla in min blogg

 • Låter som en bra plan! Ser fram emot lite mer personlig i det du skriver om… Veckokrönika? Heja dig!

 • Det låter både bra och klokt.

 • Caroline skriver:

  Hej Frida!! Tack för alla inspirerande inlägg och bilder du levererar! En kort fråga – var har du köpt det svarta "underlägget" på ditt skrivbord. Har letat mig galen efter ett liknande! Stort tack för svar 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.