Annons

Veckans söndagssummering – v 30 – 2015

Då var det dags att knyta ihop ännu en vecka och summera några av de mest uppsnackade nyheterna och bloggbuzzet att ha koll på om man är intresserad av inredning och design. Vecka 30 har bjudit på en hel del jubilarer, ett par hintar om höstnyheter och ett rosa hem till salu. Hoppas du hittar något du gillar!
Fritz Hansens Sjuan-stol (designad av Arne Jacobsen) fyller i år 60 år. För att hedra jubilaren har man låtit sju olika formgivare göra sina egna tolkningar som nu visas på Design Museum Gent i Belgien. Därefter ska utställningen på turné bl a till Oslo, London och Tokyo. Läs mer HÄR!
För att uppmärksamma sitt stundande 240-års jubileum har Royal Copenhagen bjudit in fyra framstående danska konstnärer att delta i The Art Project där man hyllar Pattern No.1
Orrefors Kosta Bodas klassiska glas-serie Intermezzo firar 30 år i år vilket såklart uppmärksammas. Bland annat med en relansering utan den blå droppen. Istället har man gjord den genomskinlig och gett jubileumsserien namnet Intermezzo Air. Elegant!
Louis Vuitton har haft pressevent i Frankrike där man visat Object Nomades 2015, en inredningskollektion signerad en rad superkändisar till formgivare. Hammocken på bild är designad av Patricia Urquiola. Sofi Fahrman, och Pernille Teisbak var inbjudna och visar mer bilder på deras bloggar
Och ingen nyhetsvecka utan IKEA verkar det som. Jag är supernyfiken på deras stundande samarbete med en av mina formgivarfavoriter: Ingegerd Råman. HÄR kan ni se mer bilder på ett av höstens hetaste släpp! Aktuella ombloggade hem finns det inte många av i skrivande stund (hence semesterdvalan) men detta som är till salu via Fantastic Frank (stylat av Mimmi Staaf) har åkt så många vändor i sociala medier i juli att det känns som sommarens mest omskrivna. Se mer av objektet HÄR och ha en skön start på vecka 31
Foto: Fritz Hansen, Royal Copenhagen, LV / Designboom, IKEA och Fantastic Frank

Kommentarer

 • Anna-Maria skriver:

  Åh hammocken är ju fantastiskt fin! Den hade gärna fått hänga i min trädgård!

 • Jag spanade in Louis Vuittons utställning av Object Nomades under iSaloni i Milano och det var SÅ fina sker och underbar location.
  Man (läs jag) ville stjäla med mig allt därifrån 🙂
  Tack för en härlig söndagsspaning!
  Kram Anette

 • Gillar det barnrummet – otroligt välkomnande… : )

 • lina skriver:

  Åhh Ingegerd!

 • Hanna skriver:

  Med risk för att det är likställt med att fråga om varifrån Daggvasen kommer ifrån, men barninredning har jag ingen koll på – var hittar jag citronmattan? Hälsn. Hanna

 • Annika skriver:

  Stolarna åt var sitt håll med bord var sjukt snyggt!

 • Mia skriver:

  Ingegerd Råman kommer till IKEA i mars…

 • Helena D skriver:

  Citronmattan är från Bobo Choses (gör riktigt coola barnkläder!)

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.