Annons

Veckans söndagssummering – v 29 – 2015

Jamen då var det söndag igen och dags att summera nyhetsveckan som gått. Här har ni ett axplock av aktuella pressreleaser och blogginlägg värda att ha koll på för oss som gillar inredning och design. Vecka 29 bjuds det på en ganska brokig (och oväntat mörk?) sommarbukett av produktlanseringar, snackisar och branschrelaterade nyheter. Happy clicking!
Vi börjar med en spännande inspirationskälla för alla som är intresserade av konst och design: Nowness En ny sajt jag hittade till i veckan tack vare Lotta och Anette.
Förutom intressanta artiklar bjuder Nowness på filmer och rörliga house tours hemma hos designerstjärnor som Rosa UniackeMichael Anastassiades och Patricia Urquiola. Jag vill bara se mer!
Och via bloggen Seventeendoors fick jag nys om att Kinfolk släpper en ny inredningbok och via PerOlav läste jag att Garance Doré färdigställt Love Style Life. Två boklanseringar att se fram emot i höst!
Den klassiska doftljustillverkaren Yankee Candle har presenterat en ny spännande serie för alla som går igång på traditionellt maskulina dofter. ”Barber shop” kallar de den och pressbilderna ser lovande ut. Kan redan köpas HÄR men kommer även visas på Formex i augusti!
Marimekko har släppt sin nya lookbook för hösten 2015. Jag får 70-talsvibbar av stylingen. Ett årtionde på frammarsch, även om det känns lite skavigt i ögat ännu. Se mer HÄR!
Och IKEA ångar på med sina produktlanseringar. Är det bara jag som nästan börjar känna mig lite… mätt på alla nyhetsutrop från dem nu? Sist ut i raden, kommande nyheter för köksregionen. Bland annat en ny tunnare bänkskiva i svart kvartskomposit. Se alla bilder HÄR!
En oväntad nyhet som väckt ont blod i veckan är Formexmässans pressrelease om att de öppnar ”popup shop” i höst. När mässan går av stapeln i mitten på augusti kommer man alltså att kunna köpa väl valda produkter ur en så kallad ”tillfällig butik” där Stefan Nilsson fått göra ett eget urval från mässutställarna. Irritationen över de dubbla budskapen och rädslan för favorisering och uteslutning av utställare tycks större än förtjusningen över att äntligen få handla/sälja. Läs mer om nyheten HÄR och kritiken HÄR. Sist men inte minst, veckans mest ombloggade objekt? Priset går tveklöst till en ombyggd skola med massor av ljus och rymd. HÄR hittar ni alla bilder. Skön söndag till er!
Foto: Nowness, Kinfolk, Yankee Candle, Marimekko, eget kollage, Bjurfors

Kommentarer

 • Anneli skriver:

  Grymt söndagssvep, som alltid! Måste rätta dig om den ombyggda skolan dock – den ligger inte i Malmö utan i Sireköpinge – som ligger mellan Landskrona och Svalöv… Om ett sånt drömhus legat i Malmö för 6 miljoner så hade jag slängt in ett bud på momangen!

 • Amanda skriver:

  Åh vad mycket spännande, längtar redan till formex!

 • Axel L skriver:

  Grymt att du hittat till nowness! Mina favoriter är helt klart michael anastassiades hem och claudio silvestrins strama inredningsfilosofi. Finns även en intressant video om hur wes anderson väljer att inreda i sina filmer.
  / Axel

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.