Annons

Veckans söndagssummering – v 28 – 2015

Man skulle kunna tro att sommarens söndagssummeringar vore magrare än resten av årets, givet semestertider och nedstängda kontor, men så verkar inte vara fallet. Pressreleaserna fortsätter trilla ut och bloggarna knåpar oförtrutet på. Jag tog en paus i semesterfirandet för att skopa upp det senaste från nätet. Nedan bjuder jag på en radda länkar till nyheter ni inte får missa från veckans om gått!
Danska Herman CPh:s har smygvisat nyheter inför hösten. Den fina frukostbrickan CONTOUR lanseras i september. Insidan är klädd med kork vilket gör den mindre ”halkig” Jag fastnade också för porslinet (kannan!) och sockerskålen ovanpå. Hålll tummarna att de också gått i produktion. 
Kinfolk lanserar en ny idé. Man kallar det ”weekend edition” och kartongen består av 12 somriga vykort i A2-format som antingen kan skickas eller ramas in. Se mer HÄR!
IKEA har slagit på nyhetstrumman även denna vecka. Senast ut i raden av storslagna pressbildslanseringar är en limiterad kollektion de kallar SITTNING (släpps i september). Anette på Inredningshjälpen och Var Dags Rum var först ut med bilderna men givet den massiva bloggspridning som följde därefter har det blågula varuhuset lyckats räkna hem ännu en viral succé. Grattis! Själv är jag spekulant på salladsbesticken!
I kölvattnet av den senaste tidens popularitet för skyltar har Sygns i Göteborg (som gör handgjorda neonskyltar på beställning) nu tagit fram ett färdigt koncept som de ke kallar  ’Plug n Play”. Lysande inredningsdetaljer av neonrör kompletta med sladd och transformator, färdiga att användas.
Danska Playtype som gjort sig kända för sina typsnittsposters lanserar anteckningsblock och en limiterad kollektion av prints på spegelpapper. Se mer HÄR! Veckans mest ombloggade hem då? Sanningen att säga är det glest på den fronten. Däremot skulle jag vilja tipsa om ”Arkitekter på semester”. Under några veckor i sommar lånar Sveriges Arkitekter ut sitt instagramkonto till sex namnkunniga arkitekter. Under #arksommar visar de sitt Arkitektursverige – som kan vara allt från hus till landskap, torg och inredningar. Kolla in @sveriges_arkitekter Kul tittgodis för en regnig dag. Och med det önskar jag en skön söndag till er. 
Foto: Normann Cph, Kinfolk, IKEA, Sygns, Playtype, Sveriges Arkitekter

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  IKEA:s nya bestick påminner väldigt mycket om Genses klassiska Focus de Luxe-bestick, se länk nedan för jämförelse:
  https://www.xn--vadrdenvrd-s5af.se/s/619144/269500-parti-bestick-19-delarfocus/

 • Emma skriver:

  Vilket toppen-tips det där om @sveriges_arkitekter!

 • Tack för instagram-tipset, ska genast spanas in.
  Fortsätt njut av välförtjänt semester!
  Kram Anette

 • Martin skriver:

  Man kan se var Ikea hämtat (lite för mycket?) inspiration till besticken – Cutipol.

 • Helena M. skriver:

  Tack för att du fortsätter uppdatera även under sommaren. Härlig läsning!

 • Lina Classon skriver:

  Hej Frida!
  IKEA:s nya bestick-serie är lika som bär med dessa bestick: https://the189.com/design/cutlery-by-portuguese-company-cutipol/
  Vi har dessa så därför såg jag likheten direkt. Trist!

 • Ja, jag tänkte direkt att här har du något till temat: lika som bär…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.