Annons

Lookalikes: Soffbord Svenskt Tenn

Även om det här soffbordet i svartlackerat järn från Svenskt tenn är ett av deras nytillskott i sortimentet (ritades år 2000 av arkitekten Per Öberg) så har det redan blivit en klassiker. De meanderformade benen med den sargade runda bordsskivan ger det en karaktäristisk och tydlig siluett. Jag hajade därför till direkt när jag såg Caroline Eks soffbord Coco Globe. Är inte de här lika som bär, så säg? Tipstack till Karin
Bild 1: Soffbord Per Öberg för Svenskt Tenn, pris 32 000 kr
Bild 2: Soffbord Coco Globe av Caroline Ek, pris 7500 kr 

Kategorier:

Kommentarer

 • Tina skriver:

  Jag antar att du med "sargade" menar att bordsskivan har en kant. När jag läste texten utan att se bilden så såg jag framför mig något helt annat… 🙂

 • Jo det kan man nog säga.
  Jag är lycklig innehavare av originalet, dock står det magasinerat och ensamt just nu vilket är nästan lika stort helgerån som att ge sig på och kopiera….
  Kram Anette

 • Har du några frågor om viktnedgång? Jag har lite erfarenheter så kom gärna med frågor till min fotoblogg så ska jag försöka svara på dom. Jag vill inspirera andra som vill gå ner i vikt. Ställ gärna frågorna här på min blogginlägg: url: https://misselizabeth.blogg.se/2015/july/kom-hit-med-era-fragor-om-viktminskning-om-ni-har-nagra.html och följ gärna min fotoblogg 🙂

 • Juliah of Sweden skriver:

  Fyy så snyggt, men priset var däremot väldigt högt :O

 • 32 000???! Där kunde 30 000 gå till välgörenhet och så väljer vi ett heeeelt annat för 2000 … : )

 • Josefin skriver:

  Förstår faktiskt inte prissättningen här, VAD är det som kostar över 30 000, känns sjukt tycker jag. Förstår att det kostar att handtillverka speciella detaljer i tex skinn och trä i vissa dyra designklassiker såsom stolar men detta? Borden är jättelika men jag tycker även 7000 låter rätt dyrt. Vore jätteintressant med ett blogginlägg kring prissättning av inredning, material/hantverk vs ’namnkunnighet’. Lite utanför inläggets ämne kanske men frågan väcktes av det 🙂

 • chatarina skriver:

  Hej! 30 000 kr kan man nog lägga på annat, lite väääl mycket pengar tycker jag. Passar på att höra efter om någon snäll läsare möjligtvis har postern "Dior" av Mats Gustafsson ( tror jag det är) som fanns att köpa på Millesgården. Kanske vill du sälja?
  Mvh Chatarina

 • Anonym skriver:

  Håller med Josefin, undrar också vart de 30 000 ligger någonstans. Om det är prissatt för att det ska vara exklusivt och finnas i få exemplar (jag menar – det är ingen (typ) som bara impulsköper ett litet soffbord för 30k). Skulle också vilja läsa inlägg om prisättning och vad som påverkar den i möbler och inredningsdetaljer 🙂

 • Jagger skriver:

  Svenskt tenn-bordet är en mycket vacker klassiker men jag gillar "kopian". Den skulle jag gärna välja hem till oss.

 • Anna skriver:

  Har aldrig varit på Kafferosteriet, men vad är det som gör att du känner att du MÅSTE få ur dig att det blivit så dåligt? Med tanke på hur många som läser din blogg, så kanske det blir lite lugnare, lite färre gäster från nu. I övrigt tycker jag att din bligg är superduper och jag förmodar att du jobbar hårt för att kunna leva på det du gör – precis som de gör på Lilla Kafferosteriet.

 • Frida skriver:

  Anna: Du undrar varför jag känner ett behov av att vara ärlig i mina rekommendationer av hotell och resmål till läsarna? Av den enkla anledningen att jag vill att ni ska kunna lita på mina tips. Jag säger inte att Kafferosteriet är dåligt eller att man ska sluta åka dit, men det är inte längre den lugna oas som jag hyllat det för under många år (och hyllat det har jag ju verkligen gjort, det kan du se i mitt arkiv). Just därför känns det viktigt att uppdatera läsarna om status i nuvarande skick, så ingen åker dit på fel premisser. Det kan fortfarande vara ett fint resmål och en bra restaurang om man har rätt förväntningar på stället.

 • Nja, så likt tyckte jag inte det var denna gång. Intressant reflektion kring Kafferosteriet, vi satt och funderade på att åka dit i skrivande stund, men hetsen och stressen vill vi gärna slippa.

 • Cissi skriver:

  Håller med dig om Kafferosteriet! Mysigt, men galet mycket folk!
  Vi var där för några veckor sedan och fick vänta i en timme på pizzorna. Som visserligen var väldigt goda.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.