Annons

Lookalikes: Randiga mattor / Mazandaran Kilim

Jag vet inte om IKEA’s populära STOCKHOLMS-matta (som blivit lite av en modern inredningsklassiker i sig) egentligen är något original. Konceptet spinner ju vidare på vävtekniken i Mazandaran Kilims och det finns ju rätt många randiga mattor på marknaden. Däremot vet jag att det är väldigt många av er läsare som gillar den och som mailar mig då och då för att be mig efterlysa ett begagnat ex i just er stad där den råkar vara slutsåld för tillfället. Vill ni ha ett tips? Mio har en väldigt snarlik randig matta som kostar tusenlappen mindre (dessutom på rea just nu om man hellre vill ha den i grått). Oklart om kvalitén speglar prisbilden eller om den är samma samma men lika som bär är ju de här, definitivt. Eller vad sägs? 
Bild 1: IKEA’s eftertraktade matta från serien STOCKHOLM, finns i två storlekar pris från 1705 kr
Bild 2: Mios matta Sundsvall finns i tre olika storlekar och två färgställningar pris från 499 kr 

Kategorier:

Kommentarer

 • Daniella skriver:

  Mio verkar ha kopior som nytt koncept. Tycker allt de presenterar påminner om annan design.
  På tal om kopior. Är inte Hemtex serie Blues väldigt lik Rörstrands "Mon ami"? https://www.hemtex.se/article/sl_blues_kopp_och_fat

 • Hos Vispen skriver:

  Gillar du snygga smycken till grymma priser? Kolla in Hos Vispen! Vi har handgjorda smycken för de flesta smaker 🙂 Namnarmband, ringar, örhängen, halsband.. Kolla in 🙂

 • Jessy skriver:

  Kvalitén är definitivt inte lika; Mios matta verkar vara 100% bomull, vilket ju blir jättesnabbt smutsigt, medan Ikeas version är en ullmatta som håller sig ren. På sistone har Ikea haft bra utbud av dessa mattor igen, åtminstone här i Finland 🙂

 • Det här säger ju nästan precis allt om hur tokigt det ofta är i inredningsbranschen i Sverige på det stora hela, eller åtminstone om vi tittar på lågprissegmentet.
  Det företaget som sneglar mest av alla (IKEA) blir i sin tur kopierade av ytterligare en aktör (Mio) som dessutom sänker kvaliteten och priset ytterligare en nivå…
  Snart finns det ingen lönsamhet alls kvar för någon, och det som sälj är bara skräp som håller för stunden.
  Inredningshjälpen/Anette

 • Anonym skriver:

  Vilka häftiga mattor!

 • Det är detta som gör att små lokala leverantörer är på uppåtgående, en härlig trend, vare sig det gäller möbler eller mat.Heja svensk tillverkat! : )

 • A-M skriver:

  Jag hade valt Ikea av dessa mattor. Annars tycker jag mio har finare och bättre kvalité

 • Oavsett så är det schyssta mattor…:-)

 • Linda skriver:

  Vill man ha en matta i ull är den från Ikea super, vill man ha ett billigare alternativ i bomull så är Mios fin!! Gällande kopior eller " "inspiration" med ett finare ord får vi nog lära oss at leva med! Vart man än tittar så är det ibland oss i matvaruhandeln å i andra butiker!! Perfekt att det kan passa alla sorts plånböcker!!!:)

 • sara skriver:

  Jag har "levt" med båda dessa mattor och jag kan definitivt säga att kvaliteten inte ens går att jämföra. Mios matta är svår att hålla ren och är allmänt "sladdrig" och tråkig, medan Ikeamattan håller sig lika fin efter att ha legat 5 år i mitt vardagsrum. Tveklöst- köp Ikeas Stockholm om ni väljer mellan dessa två!

 • Evelina skriver:

  Apropå: är inte H&M Homes nya ljusstake rätt lik Svenskt tenns Klöver-dito? https://tablet.hm.com/se/product/62877?article=62877-A

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.