Annons

Lookalikes: Byråer

Nu finns det risk att jag stöter mig både med dem som gillar OCH dem som ogillar min kategori ”lookalikes” där jag lyfter fram snarlika produkter i inredningsbranschen. Hur kommer det sig? Jo, sannolikheten är stor att det finns personer i båda lägren som har just IKEA’s MALM hemma. Men vet ni vad. Jag kan inte hålla tyst ändå. För det tål att sägas. Även om jag till dags dato aldrig har sett detta nämnas i någon inredningstidning. Varför vågar ingen säga något? För nog är väl IKEA’s hyllade byrå MALM en utseendemässig tvilling med Arteks klassiska byrå som Pirkko Stenros formgav för dem redan 1954? Numera produceras hennes Moduli för Muurame. Vad säger ni om de här? Visst är de lika som bär?
Bild 1: Pirkko Stenros Moduli för Artek / numera Muurame, pris från ca 3200 kr
Bild 2: IKEA’s byrå MALM, pris från 399 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Christine skriver:

  Oj, ja det var dom ju verkligen. Tycker att det finns ganska många produkter både på Ikea och andra möbelvaruhus som tittar på "originalen". Tycker det är lite tråkigt men tycker faktiskt originalet är finast oftast ändå, Känslan på insidan smittar av sig på hur ögonen uppfattar produkten:-)
  Tror originalen alltid kommer att leva, det är liksom helt olika målgrupper kan jag tycka. Jag gillar Malm, men idet var väldigt vad lik den var Modull. Trevlig sommar 🙂

 • Hannah skriver:

  Oj! Hade ingen aning men nog har både IKea och många köksleverantörer (typ Kvik) inspirerats av de där fasade linjerna!

 • Malin skriver:

  Den bilden på malm stämmer inte överrens med det priset du har skrivit.

 • Malin skriver:

  Såg nu att du skrivit pris från. 🙂 men ändå lite villseledande att visa den störta byrån och skriva det lägsta priset.

 • Anonym skriver:

  Whoopsie Daisy! Nu kommer du bli lynchad.

 • Mikaela skriver:

  Haha, bra där!

 • sandra skriver:

  Fast det är en byrå med 3 lådor i standard byråhöjd. Hur många sådana finns det inte idag? Alltså bara fasade kanter som som är lika o det vore väl soligt att ta patent på samt det har ju alla köksleverantörer med idag. Har haft en malm för 10 år sen när jag pluggade, skitkvalitet för lite pengar. Stött tror jag knappast man blir av detta inlägget, antingen har man inte råd med dyrare eller skiter i vilket ☺

 • Låt oss säga så här, det är nog på gränsen till omöjligt att hitta en enda produkt ur IKEA’s sortiment som inte är snarlik en redan befintlig produkt som designats av någon annan sedan tidigare…
  Hur det sen ser ut med själva materialvalen, kvaliteten och hållbarheten när det gäller alla de här snarlika produkterna som finns på marknaden idag, det säger jag ingenting alls om….
  Inredningshjälpen/Anette

 • Robert skriver:

  Nu tycker jag du faktiskt är lite rolig Frida! 🙂 Är det inte allmänt känt, hos dem som har koll (dig inkluderad), att en stor del av IKEA´s sortiment är kopior eller produkter starkt inspirerade av trendkänsliga konkurrenter? Varför då hänga upp sig på just Malmbyrån, egentligen? 🙂

 • Lena skriver:

  Vad menar du Robert? Eftersom ikea kopierar mycket ska hon låta bli att lyfta upp något som är så konkret? Om någon är"rolig" så är det väl du då? Jag vet att ikea låter sig inspireras men det gör mig inte mindre intresserad av att veta VAD de tittat på. Detta var mkt intressant tyckte jag.

 • Robert skriver:

  @Lena: Du missade nog hennes fråga och både min och hennes poäng — varför vågar ingen säga något?

 • Fru Minimalist skriver:

  Malmbyrån är såväl populär som väldigt användbar och flexibel. Vi tog bort vår tv-bänk och ersatte med två malmbyråer som de på bilden (jag veet de säljer dem även ihopsatta men det är ju så bökigt att flytta på dem då!). Vi lade en glasskiva ovanpå dem för att få ett mer enhetligt intryck och känsla av tv-bänk, även den från Ikea,
  Se bild på länken nedan, vad tycks? 🙂
  https://minimalisterna.se/hostens-trender-i-minimalisthemmet/

 • Anonym skriver:

  Följ gärna min fotoblogg. Jag lägger upp väldigt fina bilder och jag kommer inom kort erbjuda 5 GRATIS fotograferingar! http://misselizabeth.blogg.se

 • Caroline skriver:

  Kul att se varifrån "inspirationen" kanske kom ifrån en gång. Jag kommer förmodligen väldigt sällan kunna välja originalen när jag köper nytt eller nygammalt till hemmet, men det känns fint att åtminstone vara medveten.
  Bläddrade igenom Brostes katalog för höst/vinter som du länkade till för ett tag sedan och såg att en av deras ljusstakar är mystiskt lik Skultunas fina Liljan. Som konstnär och designer undrar man vart den där yrkesstoltheten tog vägen… 😉

 • Jennie skriver:

  Jysk har en egen variant med som ser ut som Malm!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.