Annons

Veckans söndagssummering – v 26 – 2015

Det drar ihop sig mot semestertider och nyhetsflödet börjar så smått att sakta ner lite på tempot. Många företag och PR-byråer har dock portionerat ut smygvisningar på hösten/vintern 2015 (och julen!!) under veckan som gått, därav bjuder även jag på en del av den varan i min söndagssummering, plus en lite udda nyhet med inredningskoppling modell långväga. Hoppas ni hittar något ni gillar!
Ronnebybaserade inredningsföretaget Mimou har haft pressvisning för sin nya tapet- och textilkollektion. Fantastiskt fina bilder och härliga mönsterserier. Jag ser fram emot att se mer i höst!
Danska ByNord gör comeback med ny kollektion. (de gick ju i konkurs för en tid sedan). Förutom deras signum (textilier med djurprints) lanserar de belysning! Kolla in Nordic Boheme HÄR!
Duka Kitchen Life lanserar en egen porslinsserie i höst under namnet Taste. Den består av sju delar (mattallrik, assiett, pastatallrik, skål, mugg, kopp med fat och tekanna) som kommer i två glasyrer, vit blank eller matt svart.  Tillverkat av hållfast porslin som tål maskindisk och mikrovågsugn. Kan köpas från september 2015 via City Gross butiker eller via City Gross Online Store/App.
Och jaaaa, jag vet. Det är snudd på helgerån att visa jul innan sommarsemestern men faktum är att Ferm Living skickade ut sina pressbilder för julen 2015 i onsdags och eftersom de är så ”ojuliga” vågar jag mig på en sneak peek. Tidlösa former i borstad mässing. Se mer HÄR!
När jag bläddrade igenom Dagens Industri tidigare i veckan fastnade jag för en intervju med Kajsa Leander (medgrundare till Bokus och Boo.com och en av mina personliga entreprenörsidoler). Hon har nu omskolat sig till pomolog (äppelexpert) och startat ett nytt ekologiskt musteri som fått namnet Berga Bruk. Kopplingen till inredning undrar ni? Jo. Självaste Birgitta Hahn har formgivit alla etiketter! Birgitta var ju en av delägarna till legendariska textilföretaget 10-gruppen. Tydligen svärmor med Kajsa. Älskar deras namngivning av äppeldryckerna med smak av bär och örter. Eller vad sägs om Plingon, Ingridfära, Fläderik och Blåpär. Veckans Hemnet-godis då? Jo, det är en renderad historia från Oscar Properties som fått ovanligt mycket bloggcred det senaste. Läs mer om deras nya nybyggnadsprojekt HÄR och HÄR och HÄR. Med det önskar jag skön söndag och en mjuk start på vecka 27!
Foto: Mimou, ByNord, DUKA, Ferm Living, Berga Bruk, Oscar Properties

Kommentarer

 • Linda N skriver:

  Hej Frida
  Tack för grym spaning som alltid. Dock funkade inte länkarna i sista delen. Kan du fixa?

 • Ebba von Sydow skriver:

  Trevlig summering! 🙂 Kram från Ebba

 • martina skriver:

  Som alltid – Tack för fantastisk inspiration och matnyttig läsning.

 • Hanna skriver:

  Bra vecka ändå. Lampan från ByNord är ju fantastisk och alltid roligt att höra om entreprenörskap! Min nyhet är min nya blogg, en helt ny typ av inredningsblogg:)

 • Grymt summerat Frida, tack för tipset om fermLiving, ska gensat titta närmare på deras nyheter 🙂
  Kram Anette

 • Maja Ljunggren skriver:

  Hej!
  Blev lite nyfiken när du lägger ut en renderad inredning. Har du jobbat med visualiseringar själv någonting, eller skulle du vilja?
  Jag jobbar just med sådant, titta gärna på
  https://www.5514.se så får du se ett axplock.
  Vore roligt att få samarbeta med dig någon gång.

 • Trendenser skriver:

  Jag har jobbat lite med Zynka i Göteborg, i ett aktuellt stylingprjojekt för Patriam, men skulle gärna lära mig mer om detta. Mailar dig!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.