Annons

Veckans söndagssummering – v 25 – 2015

Midsommarhelgen till trots har det varit en händelserik vecka i inredningsbranschen. Möbelkedjan Chilli har hamnat på obestånd och konkursförvaltaren letade i veckan efter en ny ägare för att rädda 150 (!!) tjänster. Och nu har konkursboet tydligen blivit uppköpt av *trumvirvel*….. Bygghemma!? Fortsättning lär följa. Annars verkar höstnyheterna knacka intensivt på pressdörren och avdelningen kreativa samarbeten tycks ha fullt upp. Här kommer en summering av veckans snackisar och nyheter. Hoppas ni gillar!
Granit har släppt bilder på en kommande kampanj med stylisten Saša Antić för höstens nyheter (i butik 30/7). Ett uppskattat utskick som lärde halva bloggosfären att hitta cirkumflex på tangentbordet. 
H&M Home har låtit Lotta Agaton styla en ny förvaringskampanj som publicerades i veckan, vars produkter faktiskt finns att köpa i detta nu (inte helt vanligt givet framförhållningen i vår bransch). 
Finlands motsvarighet till Lotta heter Susanna Vento och är aktuell med ett nytt bostadsprojekt som fått mycket applåder i bloggosfären de senaste dagarna. Läs mer om Studio Koti HÄR!
 
Svenska Dixie är också i ropet. I höst lanserar de en ny kollektion med modeillustratören Cecilia Lundgren
Ett annat företag att hålla ögonen på är Hübsch som hyllas för sin kommande höstkollektion. Vill du se mer hittar du ett helt gäng pressbilder på deras julkollektion (!) om du klickar HÄR
Något jag själv vill se mer av är Second Skin som fått internationell uppmärksamhet i dagarna efter det här inlägget hos bloggen Decor8. Avslutningsvis bjuder jag på en ny lägenhetsbutik i Köpenhamn som slog upp sina portar i veckan. Finderskeepers bedriver popup-store på adressen Jagtvej 9, 2.th. 2200 København N i till och med 28 juni. Kanske något värt att kolla in om man planerar semester på andra sidan sundet kommande dagar. Notera trendande glasramen som dyker upp även där! HÄR hittar du fler bilder om du vill ta en rundtur. Och med den länken önskar jag trevlig söndag! 
Foto: Granit, H&M/Kristofer Johnsson, Studio Koti, Dixie, Hübsch, Second Skin, Bungalow5

Kommentarer

 • Härlig summering Frida i vanlig ordning! Lottas styling för HM Home är grym och genial!
  Tror dock att något blivit tokigt med länkarna till Hübsch…:)
  Kram Anette

 • Verkar som att Chilli redan fått nya ägare: https://digital.di.se/artikel/bygghemma-koper-konkursbolag. Ibland går det undan.

 • Li skriver:

  Någon som vet vad växten på sista bilden heter?

 • Li skriver:

  Den lilla till vänster ska tilläggas 🙂 Jag har kikat runt i butikerna men utan framgång dessvärre

 • Maria skriver:

  Jisses vad mycket som är fellänkat i inlägget. Irriterande slarv

 • Frida skriver:

  Maria: Vet inte om du läser min blogg men vi har precis haft ett dödsfall i familjen Jag är ledsen att jag upprör dig med några trasiga länkar, men jag är glad att jag öht fick ihop en söndagssummering den här veckan.

 • Bra summering, som vanligt!

 • Anonym skriver:

  Härlig kvällsläsning! 🙂 Ser fram emot Granits höstkollektion.

 • Trendenser skriver:

  Tack Maria! Genast uppdaterat. Vilken skräll!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.