Annons

Same, same or different? Vad tycker du?

En sak som diskuteras flitigt i inrednings- och bloggbranschen just nu är att mycket känns så samma samma. Många butiker och webbshopar har liknande utbud av varumärken, vi inredningsbloggare skriver om ungefär liknande saker, branschtidningarna bjuder på ett rätt likriktat innehåll och många hemma-hos-reportage (och hem!) är förvillande lika varandra. Parallellt med den ”utvecklingen” spirar samtidigt en längtan efter det unika och personliga. Motsägelsefullt. Och knixigt. Och kanske just därför känns det viktigare än någonsin att hitta sin egen röst och plats i detta. Jag och Johanna har pratat mycket om det under vår resa de senaste dagarna, men det är ju inte alltid ens egen bild av verkligheten stämmer överens med andras. Därför är jag är nyfiken på din syn på saken. Jag undrar vad just du som läser min blogg förknippar med Trendenser? Vem är jag för dig. Vad bidrar jag med och vad skulle du vilja se mer av på min blogg om du fick önska fritt. Inboxa mig gärna eller skriv en rad i kommentarsfältet. I’m all ears!
Illustration: Edholm Ullenius för Trendenser

Kategorier:

Kommentarer

 • Helena skriver:

  Jag ser dig som en designintresserad inredare och fotograf med smak för vitt, svart och gragiskt. Som har branschkoll och designkunskap och skriver genomtänkta, välformulerade inlägg med proffsiga bilder. Jag har faktiskt slutat följa övriga "liknande" bloggar – din räcker! Gillar din kategori om budgetkap i relation till det övriga. Fin balans som det är!

 • Det mest intressant i design Sverige är de små hantverkarna/de mindre företagen/de handgjorda produkterna/de icke etablerade/de hängivna. Tillhör man den kategorin och har fina artiklar kan man få hur mycket utrymme som helst. De stora, redan etablerade elefanterna är tråkigt att se och läsa om.

 • Anonym skriver:

  För mig är Trendenser en bra källa till nyheter. Älskar söndagssummeringen. Om jag ska önska något mer är det renodlade stylingtips och dina personliga favoriter!

 • Hannah skriver:

  Jag tycker om blandningen idag men ser gärna ännu mer egna bilder. Tycker det är mycket samma samma på bloggarna som hämtar material från pressbilder och Hemnet. Mer inspo för vanliga hem tack!

 • Elisabet skriver:

  Söndagssummeringen är det bästa med Trendenser tycker jag. Fina fotografier, vilket gör väldigt mycket. Hade gärna sett ännu mer "Frida-personlighet".

 • Elisabet skriver:

  Söndagssummeringen är det bästa med Trendenser tycker jag. Fina fotografier, vilket gör väldigt mycket. Hade gärna sett ännu mer "Frida-personlighet".

 • Anonym skriver:

  Kul fråga!
  Trendenser är den mest professionella och proffsigaste bloggen alla kategorier. Är i en klass för sig med en konstant högsta nivå under nu i MÅNGA år.
  Man har stort förtroende för Trendenser och jag upplever Trendenser som en trend-setter som sen andra bloggare och magasin "tar efter" och också tycker samma som.
  Fortsätt gå din egen väg och fortsätt tyck och skriv just vad du tycker och tänker om saker och ting.
  Inspirerande!
  Fortsatt trevlig helg!

 • Anna skriver:

  Jag har följt Trendenser/Husmusen sedan 2006, då utbudet av inredningsbloggar inte var lika stort. Så det är en anledning till att jag tittar in oftast flera ggr/dag. Sen tycker jag att Trendenser oftast håller mkt hög kvalitet innehållsmässigt och jag har även relativt stort förtroende för bloggen. Med förtroende menar jag nog (är själv lite osäker på vad jag menar) att jag inte uppfattar inläggen som köpta, som reklam, som ogenomtänkta random "kolla vad som finns!" etc, jag tycker inläggen verkar genomtänkta. Allra bäst gillar jag när du tagit egna foton samt stylat något själv. Är dock ganska trött på lika som bär-inläggen, ger mig ingen inspiration i alla fall. Avskyr alla dessa bloggar som kör vartannat reklaminlägg, särskilt när det inte har med bloggens inriktning att göra (typ inrednings- och träningsbloggare som ba’ "res med Apollo" eller "testa detta tvättmedel"). Att slippa sånt på Trendenser är en frihet och kvalitetshöjare! Trendenser är min bästa blogg 🙂

 • Marianne skriver:

  Du har en smak som jeg elsker. Blandingen av skandinavisk, moderne og klassisk krydret med bøker, kunst og fotografi. Du får denne stilen til å bli varm i motsetning til mange andre svart/hvitt grafiske interiører som bare ser kalde og upersonlige ut.
  Jeg liker best når du tar egne bilder, gjerne personlige eller detaljer fra hjemmet ditt. Synes det er utrolig inspirerende, og skulle gjerne sett enn reportasje fra ditt hjem – selv om jeg forstår at du kanskje aldri kommer til å gjøre det.

 • Mia skriver:

  Har redan gett dig tips, men då blev du arg och tyckte att jag inte behövde läsa din blogg. Roligt att du är påväg att ändra dig. Naturligtvis har du vackra foton, vitt och svart blir väldigt fint på bild men inte särskilt vågat. Titta på gamla tidningen Sköna hem från 80-talet så ger den dig tips på hur man kan variera sig och ta ut svängarna;)

 • Anonym skriver:

  För mig är Trendenser = avkoppling och inspiration. Jag gillar bäst de bilder du själv fotat, oavsett om det gäller t ex resor eller inredning.
  En stor del i att jag läser Trendenser regelbundet är förstås att jag delar samma smak i inredning (känns det som) och att även resebilderna m.m. är ngt jag kan relatera till.
  Att du ger bloggen en mer personlig vinkel är nog nyckeln där till varför jag läser. I motsats till om det t ex bara varit pressbilder och hemnet-bilder m.m. Den typen av bloggar undviker jag, dvs de som bara återupprepar andras material. Och det kanske är mest det som gör att vissa bloggar etc har samma-samma, om t ex veckans mest klickade hemnet-objekt visas även i tiotalet stora bloggar. Så håll fast vid din personliga prägel och dina egna bilder.
  Och sedan tror jag också, när det gäller inredningsmässigt, att du har en viss nisch i bloggvärlden när det gäller mer kombinationen mot designklassiker/Köpenhamn/Norrgavel/svartvitt/nordiskt. Någonstans där placerar jag bloggen inredningsmässigt i stilen. Det finns kanske ett bra samlingsbegrepp för stilen, det vet jag inte 🙂 Men jag läser i alla fall bloggen mkt pga av den stilen. Och hittar inspiration i exv de "önskelistor" du gör, och i bilder av möbler eller t ex fotoböcker. Där igen så blir dina egna bilder viktiga, för jag tycker inte att man får samma inspiration om det hade varit rena produktbilder.
  Så behåll det personliga med egna bilder och "din" stil 🙂 Tack för all inspiration!

 • Ulrika skriver:

  Hej, Jag jobbar som inredare på ett stort möbelvaruhus i Stockholm och har läst din blogg i flera år. Det jag gillar är att du är så bred. Du fokuserar på nyhetssläpp, allmänna trender och riktningar. Men ändå med en personlig touch utan att bli för detaljig. Jag kan hoppa i och ur många inredningsbloggar både privat och i jobbet och ledsnar fort ur på enkelspåriga och insnöade stilar och bloggare som sneglar på varandra för att gilla "rätt" saker men din är faktiskt den enda jag följer konstant. Du är proffsig, och jag älskar att många av bilderna är dina egna.

 • Ulrika skriver:

  forts… och du lägger inte in så mycket egna värderingar . Som sagt proffsig och bra på att formulera dig, utan att bli opersonlig. Plus för frekventa inlägg. Önskemål: fler temaönskelistor efter säsong kanske?! Tack för en fin blogg!

 • kajsa skriver:

  Ja som många andra skriver så är du otroligt proffsig. både som inredare och dekoratör.de bilder du fotar själv har mycket hjärta ljus och djup när jag tänker på vilka fina bilder från kafferosteriet på österlen du tagit.
  gillar inslaget om keramikern och hans muggar på fb. mycket bra och tänkvärt skrivet.
  tycker om lika som bär det är intressant läsning där jag hoppas folk förstår vard man ska välja.
  gillar söndagssumeringen det är alltid lika kul att läsa innan veckan drar igång.
  Men skulle önska att du hade ett inslag där vi läsare kunde efterlysa utgående möbler och inredning. här är vi ju liksom samlade vi med samma intresse det var ju ett stort arrangemang när du sökte en tavla och bordsben.
  fortsätt i samma spår du är otrolig även som föreläsare.
  / Kajsa

 • Axel skriver:

  Läser din blogg därför att jag uppfattar dig som relativt selektiv bland de inredningsnyheter som kretsar i medier och bloggar runtom på nätet. Kan ibland hämta inspiration från dina mer personliga inlägg även om jag tyvärr tycker att bloggen tar aningen för trendartade drag ibland. Någon gång kan jag sett en länk till något Hemnet-objekt och tänkt "det här är bara så vitt, tråkigt och slaviskt inrett efter valfri inredningstidning att jag når illa" men smaken är givetvis delad. Det jag uppskattar mest med bloggen är dina debatterande inlägg, längre analyser och reflektioner som jag ofta tycker är bättre än genomsnittet inom din bransch.

 • Deia C skriver:

  Tycker som flera andra att söndagssummeringen är roligast. Mycket bra info och olika vinklingar. Missar aldrig den 🙂
  Jag håller också med om att den svart/vita inredningsstilen du visar kan bli lite tråkig ibland. En bild kan vara väldigt snygg – men det betyder inte att det är lika fint i verkligheten ;). Mera kritik är att de saker du visar, allt ifrån tvål, parfym till dyra soffor är just DYRA! På denna punkten har det blivit bättre på senare tid. Tror du själv uppmärksammat det.
  I det stora så är det en väldigt trevlig blogg. Personlig utan att bli privat.
  Önskemål om framtiden? Hm…..det verkar ju som om det kommer ett resereportage snart och det skulle var kul. Resor med inriktning på inredning. Bara det inte blir mat och recept också 😉
  (Typsnittet du använder i inlägget och "trendenser" är så snyggt. Vad heter det?)

 • Emma skriver:

  Roligt att få läsa kommentarerna här ovan. Intressant hur olika vi alla tänker!
  För ett par år sedan läste jag inte en enda blogg. Trodde att blogg bara kunde vara någon variant av personlig dagbok, och oftast är jag inte så intresserad av okända människors vardagsliv. Jag har däremot alltid läst inredningstidningar och böcker om design istället för att titta på TV. Allt som innehåller vackra foton med fina färger och former har tilltalat mig.
  En dag på sjukhuset (min dotter har haft cancer) läste jag GP’s bilaga "två dagar" och där fanns Charlottes, Blackbird, lägenhet med och även någon typ av plocksida som du satt ihop. I båda reportagen fanns hänvisning till era bloggar och eftersom långa sjukhusvistelser innebär mycket tid att slå ihjäl så klickade jag in och hamnade på trendenser. Något som var helt nytt för mig! En blogg behövde ju inte alls innebära putande läppar och selfies! Så otroligt dumt av mig att tro det.
  Sedan dess har jag läst igenom hela ditt arkiv och följer även många andra inrednings- och fotobloggar. Är det för långa och för utelämnande texter så tittar jag bara på bilderna (om det inte är Sara, little miss fix it som skrivit texten – då slukar jag varje ord!). Inredningsbloggar har till stor del ersatt mitt tidnings och bokbehov.
  Just din blogg tycker jag om för att det är en lagom mix. Inte bara pressnyheter och reklamsammarbeten. Hade jag fått önska så skulle jag vilja se mer av dina egna foton.
  Söndagssummeringen är alltid en favorit.

 • Johanna skriver:

  Skandinavisk design i jordnära färger. skulle gärna vilja se mer av ditt hem och veta mer om dig.

 • Jojo skriver:

  Man blir så inspirerad av din blogg! Genomtänkta inlägg och superfina bilder. Gillar mest de personliga inläggen, så mera sånt 🙂 Vore så kul att få se nån bild emellanåt ifrån ditt hem som inte bara är detaljbild. Zooma gärna ut i ibland. Man blir ju såklart nyfiken på hur du bor! Sen skulle ja önska att man oftare får veta vart sakerna på bilderna kommer ifrån då många brukar fråga om just de. Inlägg om detaljer som är fina att kombinera ihop/stilleben-tips vore åxå kul (Get the look). Och mera tips och idéer som handlar om utsidan av huset. Fasader, ytterdörrar, fönster, trädgård, belysning etc. Trevlig helg!

 • Jeanette R skriver:

  För mig är och förblir Du allas vår lilla husmus som snokar reda på de allra gottigaste godbitarna. Att Du dessutom bjussar generöst på det Du finner gör att man bara måste kika in då och då och se vad Du senast hittat på. Du är Frida – the only one!

 • Jag gillar denna blogg för att den lyfter fram och visar fina produkter, ger inspiration och tipsar om vad som händer inom inredning. Fortsätt bara som du gör nu 🙂

 • Karin skriver:

  Du ger mig proffsig och förhållandevis neutral rapportering av nyheter och trender inom inredning/design. Genomtänkt och estetiskt presentation, vackra bilder. Läser din blogg för att hålla mig ajour och få en snabb uppdatering. Skulle önska att det handgjorda, hantverksmässiga, småskaliga skulle få mer uppmärksamhet generellt i proffsinredningsbloggbranschen. Det finns många duktiga konsthantverkare, keramiker, silversmeder, tillverkare ute i Sverige som säljer fantastiska unika handgjorda produkter som verkligen är prisvärda. Tyvärr ofta med för lågt pris enligt nyligen debatt på nätet. Önskar dessa skulle uppmärksammas mer. Har många personliga favoriter där. Är förvånad över att det massproducerade får ta så stor plats, eller är de stora företagen så bra på att marknadsföra sig via proffsbloggarna?

 • Som flera redan nämnt så gillar även jag söndagssummeringen.

 • Åsa skriver:

  Hej, Frida! Tycker att dina önskelistor är toppen; väldigt bra för någon som inte riktigt hinner hänga med, trots att viljan finns… Summeringarna är veckans höjdpunkt, just för att de är så varierade, till skillnad från många andra bloggar. Det hade varit fantastiskt att få se mer av ditt hem eftersom du har sådan fingertoppskänsla, men förstår om det känns väldigt privat. Annars tycker jag mycket om just hemma-hos-rep, för att man får så mycket inspiration av olika personliga stilar. Hemnet, fast mer på riktigt : )
  (Har precis skeppat iväg halva vårt bohag inför en mäklarplåtning, så vet hur fejkat det är – ingen kan väl bo så spartanskt i verkligheten, i alla fall inte med tre barn… Kolla Högalidsgatan 38B på Hemnet – det saknas 6kvm prylar som befinner sig i ett förråd!) : )
  Jag skulle önska mig fler önskelistor och ju fler egna bilder och reflektioner desto bättre. Tack för fin inspiration! /Åsa

 • Lena skriver:

  En proffsig blogg med längre analyser och reflektioner. Fin röd tråd i allt du gör.
  "Utvecklingsområde" : din grafiska, avskalade stil med begränsad färgskala är riktigt fin. Men jag önskar en större variation på stilar i bloggen. Bilder och reportage med hem i vitt med marmor, mässing och danska designmöbler förekommer på alla bloggar och känns inte längre unikt. Det är snarare hem med mer personlig stil som sticker ut och lockar.
  Bästa soliga hälsningar.
  Lena

 • Åsa skriver:

  Trendenser känns ärlig, fräsch, klok, rolig. Söndagssummeringen briljant! Din ( vad det verkar) personliga ( inrednings) stil genomsyrar bloggen, men du kikar på den stilen ur lite olika perspektiv, och det är bland annat därför du inte blir tråkig i längden. Tilltalet är vänligt, personligt, avslappnat men väldigt korrekt skrivet och en liten glimt humor som förhöjer. Några förslag: då och då din summering av vart trender är på väg på längre sikt. Stadsguider med bra butiker. Budgettips i anslutning till de flesta inlägg. Lycka till med att ta Trendenser vidare.

 • Maria skriver:

  Hej!
  Jag gillar din blogg och jag har följt dig länge, ända sedan tidiga Husmusen. Idag följer jag flera (många) bloggar och kammade din av gammal vana. Jag gillar din blogg men jag saknar dig. Din personliga nerv. Dina åsikter, din stil och din smak. Du har aldrig (i mitt tycke) varit privat vilket är en svårighet (kan jag tänka) men jag önskar en mer personlig nerv. Jag tycker att du gör fantastiska inlägg men önskar att du vågar vara lite mer personlig.!

 • Johanna skriver:

  Jag älskar söndagssummeringen! I övrigt tycker jag att det alltid är genomtänkta och välskrivna/-fotade inlägg och du är ofta spot on.
  Jag skulle gärna se mindre av Look-a-like/Lika som bär och alla dessa tävlingar/reklaminlägg.
  Jag skulle gärna vilja se mer en liten personlig touch, nu känns det väldigt distanserat, och att du zoomar ut så att man får se helheten och inte bara detaljbilder. Önskelinlägg vore lite "utbildande" inlägg (tänker typ genom att göra så här så kan du få den effekten) och inlägg om hur planlösningen påverkar och hur man ska tänka kring den… T.ex. inredningsmässigt eller vid husköp/lägenhetsköp.

 • Susanne skriver:

  Skandinaviskt, ljust,grafiska mönster,naturmaterial är vad jag förknippar med Trendenser. Lite safe och underbart som bas men jag går in på andra bloggar för att få inspo till det "mer personliga avtrycket" med färg och form som sticker ut i hemmet. Älskar dina bilder och tycker väl att man som läsare får acceptera att man inte kan hitta "allt" i en blogg. Fortsätt utveckla bloggen i "din anda" men/ och tipsa gärna om även de trender som inte ryms inne hos dig, typ ett :underbart men inget för mig-inlägg?! Gud vad svårt att ge feedback i text utan att det bara låter negativt, vill bara bidra med mina tankar om bloggen, ha det bra Frida!

 • Maria skriver:

  Först måste jag berömma dig för en snyggt utformad blogg och att du har samma röda tråd i din blogg och inte påverkas så mycket av tillfälliga upphaussade saker som tex ananaser och coraller mm. Men, jag har tidigare lämnat synpunkter på att det mesta inom bloggvärlden är "same, same but different" och väldigt ängslig och då fick jag ett försvarstal på din sida av Martin med tapeterna.
  Vad jag tycker är tråkigt är alla pressutskick som cirkulerar samtidigt i alla bloggar, även pressevent som nästan samma dag visas upp i alla bloggar stora som små. Smart sätt av producenterna att på ett billigt och snabbt sätt få ut sin reklam, men mindre roligt för läsarna. Visning av hemnethem känns helt ointressant eftersom firmor som Alvhem, Fantadtic Frank mfl stylar det mesta som visas. Det var banbrytande i början men nu ser man samma möbler byta plats och inte minst att nu är allt målat eller tapetserat. HOPF håller just på att göra om hela huset, hon målar och står i och har tom fått upp en Morristapet.
  Då ärju frågan om hur det står till med er bloggare och er säkra inredningsstil. Behövs det inte mer för att man ska överge det vita och krispiga. Gillar alla grått och greige nu? Det finns ju faktiskt fler designers inom Arts & Craft än William Morris. inredningstidningarna känns helt ointressanta med alla dessa blogghem. Hur kul är det att se gamla bilder med randig matta och Vee Spears och en lite korall. Eftersom många tidningar köper in reportagen något år i förväg är ju hemmen väldigt ointressanta när de visas. Motsatsen till det blir att man visar väldigt extrema hem som också känns väldigt stylade men inte alls med dessa inredningsmåsten som idag cirkulerar. Jag läser mycket om design och brukar skämtsamt säga till min man att det där kommer snart i bloggarna och så är det tyvärr vare sig det gäller en stol, vas kaffe eller en sallad. Så vad är tycke och smak, eller är det bara påverkan och ängslighet över att inte vara tillräckligt trendig. Men som sagt så uppskattar jag att du håller din linje och inte visar upp en bild när du har hällt upp kaffe i den nya koppen som du fått i en liten söt korv med delikatesser:) Fiskarskoncernen, Boråstapeter och Nordsjö är väldigt bra på den sortens marknadsföring. Vissa bloggare är ju sponsrade i princip sett varje inlägg. Man säljer ut sig för att få de saker man vill ha gratis mot ett inlägg men det gäller väl mer de mindre bloggarna. Där känns Trendenser mer seriöst och stilsäkert.

 • Maria♥ skriver:

  Har följt dig sedan Husmusen, tycker om att det är enkelt och ändå design. Finns en valfrihet i det du delar med dig av. Tycker om din stil och känsla för detaljer. Sedan att du åkt konståkning och även min syster Anna(ÖKK)är ju ett plus=)Tycker mkt om look a like och tävlingar men skulle också vilja se hr man gör saker, alltifrån det enkla till att möblera ett rum. Kram och ha en fin dag, du är toppen♥

 • Helena skriver:

  Tack för att du ställer frågan! Den är viktig. Har kommenterat tidigare när ämnet varit uppe om den likriktade "stämning" som råder inom inredning och jag tycker verkligen den är akut om jag ska vara ärlig. Jag tycker alltså inte att det är motsägelsefullt som du skriver. Är det inte snarare symptomatiskt att efterfrågan på det personliga ökar när allt ser likadant ut?!
  Hursomhelst; för mig är du "först" med mycket och jag skulle säga att många andra bloggar kopierar dig, dina inlägg och din stil vilket är trist och gör att det blir för mycket av samma. Då kan man ju dock välja att bara följa dig så slipper man se alla kopior… Jag följer dock inte dig för att inspireras av din grafiska, svala stil. Den tilltalar inte mig personligen så mycket (även om jag tycker det är fint och du såklart gör toppenbilder/Stylingar). Jag inspireras av dig som person (kvinna, företagare, gått din egen väg osv) och sedan gillar jag att lära mig mer av dig. Om design, trender, dina smarta idéer, dina tilltag som företagare osv osv. Sedan blir jag såklart glad av dina snygga bilder även om jag inte anammar stilen hemma som sagt.
  Slutligen vill jag bara säga att jag såååå längtar efter en förändring i inredningsfären. Jag är så himla trött på över att behöva LETA efter inspiration. Det är så mycket samma överallt. Daggvasen, nagelljusstaken, trähanden, korallen, ananasen, mässingen, marmorn, den danska designlampan osv osv osv osv. Det är ingen kritik mot dig för jag vet att du KAN detta men det är så jäkla mycket hem och bilder där folk bara placerar ut dessa föremål och det kallas "inredning". Inredning är väl inte att köpa dyra saker och ställa ut i ett hem? Inredning är komplexare än så. Att få färg och form att lira med varandra. Att kunna manövrera utmaningar i ett hem (alla har ju inte de perfekta förutsättningarna), att få den älskade gåvan från gammelfarmor som kanske inte alls är "rätt" men viktig att fungera i ett hem där man vill hålla en stil osv osv. Jag önskar lite mer sådan kunskap av dig! Inredning är ju ofta tycke och smak så jag tänker inte be dig om mindre av svart och vitt men jag kan säga att jag har avprenumererat Sarah Widman och flera med henne för jag blev ÖVERMÄTT på y-stolar, grå toner, väggcitat etc etc etc. Samma styling heeeela tiden. 🙂
  Du är bra, cool och en förebild. Kör hårt!

 • Helena skriver:

  Måste bara tillägga att dina bilder är som sagt något av det bästa, du är ju en grym fotograf. PÅ önskelistan står dock fler helhetsbilder och inte bara närbilder/detaljbilder/stilleben. Det är ju mycket oftare helheten som är det svåra med inredning! 🙂

 • Helena skriver:

  Åh, jag kommer på nya saker hela tiden, förlåt! 😀
  Men du är en grymt bra skribent. Du skriver riktigt bra svenska (vilket man TYVÄRR sällan ser numera) och innehållsmässigt är det aldrig orerande utan rättframt och effektivt samt med lite humor. DET uppskattar jag!

 • Micaela skriver:

  PLUS för att Trendenser ger ett proffsigt intryck jämfört med andra inredningsbloggar. PLUS för söndagssummeringen, ett riktigt kul och effektivt inlägg. PLUS för att du är en skicklig skribent. MINUS för lookalikes för den ängsliga totalsågningen av allt som eventuellt liknar eller har inspirerats av något annat mer erkänt. MINUS för best of hemnet då hemmen oftast ser likadana ut, är i samma stil.

 • Anneli skriver:

  När jag kom hit blev jag förvånad över det gamla formatet på bloggen. Därav besöker jag den inte särskilt ofta. Jobbig att läsa helt enkelt. Tittar mest på bilderna som tyvärr gör färgkameran till en helt onödig uppfinning.
  Det rådande läget på inredningsbloggarna verkar vara rädsla. Knappt någon sticker ut. Allt ser likadant ut förutom de som delar med sig av sitt eget hem och sina egna resor. Ganska trist att susa runt och försöka få inspiration…det känns som att det är mer sälja saker än idéer och inspo.

 • Frida skriver:

  Det kryllar inte precis av inspirerande bloggar om inredning och jag kan tycka att Trendenser mestadels bara erbjuder en "stil", men ändå uppskattar jag den höga nivån, hellre färre inlägg som känns genomtänkta och med ämnen som du reflekterar över. Personligen är jag inte särskilt lockad av rådande trender, men jag gillar ändå söndagssummeringen eftersom jag vill ta del av, och vara en del av, debatten kring inredning och hem. Jag blev lite förvånad när jag läste inlägget "Tips till barnrummet" där du tipsade om garderobshandtag och förutsatte att handtagen skulle vara till en flicka men försökte "rädda" det med att skriva pojke inom parentes. Synd att späda på dessa gamla könsnormer! Du har ett enormt inflytande så när du reflekterar över inredning och design förväntar jag mig också reflekterande över livsstil och att inte följa gamla mönster. Fortsätt skriva, fota och ge tips, vi älskar inspiration. Och fortsätt öppna upp för debatt – det är fint!

 • Anna skriver:

  För mig är trendenser en trendsättare som förespråkar vitt, svart, grafisk, norrgavel, danska designklassiker och framförallt det hållbara.
  Jag gillar fiffiga lösningar såsom när du skrev om er provisoriska sänggavel, den iden kopierade ja rakt av, så gärna mer av sådant. Söndagssummeringen är också bra, rationell som får med det mesta. Ja gillar inlägg som skapar debatt men tycker dock "lika som bär" är uttjatad och tror fler köper den billiga kopian efter att ha sett jämförelsen och tror inte det är syftet med de inläggen.
  Jag är nyfiken på ditt företagande och ser även mer personliga inlägg

 • Anna skriver:

  Hej,
  jag kommenterar nästan aldrig men har läst din blogg i många år. Tack, du gör ett fantastiskt jobb. En sak jag uppskattar med din blogg är att man känner din proffesionalism i alla dina inlägg. Allt är väl genomarbetat, bild, text och varför du publicerar. Du sköter din blogg som ett företag, jag förstår att det är en del av din verksamhet ;). Men det gör att du har ett tydligt mål och förmodligen tydliga strategier på hur du vill ta dig dit. Det lyser igenom och gör dig unik bland svenska inredningsbloggar. För övrigt uppskattar jag 1. kontinuitet i inläggen, 2. söndagssummeringen är suverän, 3. lika som bär, 4. att du delar med dig av din studio och dina bilder från en begränsad del av ert hem. Sen är det ju svårt att veta hur bred man ska vara, för till viss del handlar ju inläggen om din stil, dina färger och dina val. Jag uppskattar din stil och din färgskala. Jag tycker att du ska försöka hålla kvar i din personlighet i din blogg annars är det lätt att tänka att man ska tillfredsställa alla och då blir det bara brokigt. Men om jag ändå ska nämna ett område som jag personligen skulle vilja se mer av i din blogg så är det – ”Fridas personliga” (dvs. din kategori) och ”behind the scen” när du arbetar. Eller om du hann att posta oftare, förstår att detta tar tid ☺. Ett stort tack för en oerhört inspirerande och genomarbetad blogg. mvh Anna

 • Emelie skriver:

  Din blogg är den enda som man behöver läsa för att hålla sig lite uppdaterad om vad som händer. Jag uppfattar bloggen som professionell med välformulerade inlägg.

 • Carolina skriver:

  Jag läser inte bloggen så ofta längre. Tycker den känns opersonlig och same same. Du är snabb på att sniffa upp nyheter och det gillar jag. Du är också en fantastisk fotograf. Jag vet att julkalendern är poppis men den är det absolut tradigaste… 😉

 • helen skriver:

  Tycker din blogg känns fräsch och trendig med bra foto. Jag kommer in ibland för att snappa upp vartåt trenderna lutar men ofta med en viss…distans till det jag läser. Just nu tex tycker jag mig se att de flesta inredningstrender handlar om snygga tillrättalagda stilleben snarare än om det funktionella i inredningen. Med småbarn är det inte liksom så lätt att jämt ha det tillrättalagt och mina stilleben står ungefär en dag tills de kvaddats. Så jag saknar egentligen någon som skriver något om det funktionella i inredningen. Men har inte hittat någon…

 • My skriver:

  Jag läser din blogg dagligen, men nu på senare tid nog mest för att jag alltid gjort det…det har liksom blivit en av de bloggar jag följer. Din har jag följt sedan allra början. Det jag tycker är trist är när det blir förutsägbart och man liksom vet vad som komma skall… Tävlings inlägget varje måndag till exempel. Sofi Fahrman inspirerade språket/tänket likaså. /Trogen läsare som vill se nåt nytt!

 • En annan Mia... skriver:

  För mig är du inredningsinspiration och en puff i rätt riktning när det gäller att skala av och hitta rätt i mitt lilla kaos. Jag bor egentligen för litet för min "smak" så jag måste ta bort mer än jag lägger till. Hittar mycket bra tips hos dig plus att mina turer till Gbg blir mycket roligare med dina shoppingtips! Men jag håller med om att det är mycket i inredningsvärlden som är likriktat och ängsligt. Alla måste kanske inte ha elefantkuddar, skrynkliga linnepåslakan och matta varmgråa väggar…?

 • Anna skriver:

  Smaken är ju delad…så jag tror det viktigast är att du utgår från dig själv och vad du vill leverera – blogginläggen ska ju ge energi inte ta för dig.
  Jag har följt dig on off sen starten med Husmusen. Det jag gillar med din blogg är att den är lättläst. Både språkligt som layoutmässigt. Sen kan jag tycka att det blir lite platt ibland med alla närbildsfoton, svart/vitt, dansk design etc (känns ibland samma, samma – tyvärr). Det skulle vara kul att se dig våga ta ut svängarna lite. Det skulle vara härligt att se dig våga utveckla din fotografiska blick – våga zooma ut ibland. Jag skulle också uppskatta om du vågade vara mer personlig (dvs inte privat men personlig) – det skulle göra din blogg lite mer levande (tror jag..). Fortsätt skriv – för du har ett mycket fint språk. Men återigen smaken är delad så du får följa ditt hjärta. Lycka till !

 • Eva skriver:

  Jag gillar din blogg eftersom jag kan få inspiration och idéer utan tvingas läsa tråkiga och dryga reportage. Jag är så fruktansvärt trött på inredningstidningarnas reportage som ofta följer samma mönster "Här har de blandat designklassikern bla bla med en pall de hittade på en resa i Peru. Stolen har Lena ärvt av sin mormor". På din blogg kan jag få tips från såväl IKEA som Svenskt Tenn.
  Hade jag fått önska något hade det varit fler tips på hur en skapar en balanserad inredning i mindre charmiga bostäder som inte i sig ger någon hjälp på traven.

 • Karin skriver:

  Mer text, mindre bild.

 • frida skriver:

  Hej Frida!
  Jag tycker att Trendenser är en fräsch blogg med en tydlig stil: raka linjer, jordnära färger och naturliga material. Gillar dina egna bilder mest, och skulle gärna vilja se mer av ditt hem.
  Annars så har jag en önskan om att du uppdaterar mer om nya inredningsföretag. Du är väldigt duktig på att rapportera om nyheter av etablerade företag (vilket är intressant såklart!), men det hade varit roligt att få läsa om lite mer entreprenörskap i inredningsbranschen. Kanske kan du göra korta intervjuer med nystartade företag och deras produkter/ideér? Hade varit superkul!
  Annars – tack för en fantastisk blogg!

 • Eva Li skriver:

  Åh jag måste bara hålla med om Frida ovan! skulle älska om du kunde skriva mer om nya företag mer än bara om nya produkter. Jag vet tex flera intressanta nya företag som NUR design och wargstedt, som göra superduperfina saker med lite mer tanke bakom. hade varit himla kul att få veta mer om sådana inredningsföretag, hade verkligen gett mer inspiration och mer "nytänk". om allt är same-same but different – då måste vi ju fokusera på det nya!
  annars så älskar jag din blogg och tycker att du har världens snyggaste stil 🙂
  kram eva li

 • Robert skriver:

  Sidan andas skandinavisk design med betoning på grafisk stil med inslag av naturfärger. För mig som är intresserad av just nyheter inom inredning är din sida en bra "tipssida", men inte lika övertygande som inspirationssida då andra medier och hemsidor funkar bättre. Hade varit kul och se din blogg med en ny webdesign. Känns inte så 2015 med det smala spaltformatet för de med större skärmar. Har väl inte hänt så mycket på några år nu förutom nya ikoner och logga, eller? Du använder väldigt fina bilder och texterna känns genomarbetade och välformulerade.

 • Jenny skriver:

  En skandinavisk blogg, ren i stilen. Enkel med söndagssummeringen etc så det går att få övergripande koll på trender.
  Kan tycka att även du faller i fåran med att ha liknande bilder som många andra men tycker att du gör det bättre då du ofta visar få bilder i så fall (ex i söndagssummeringen), när många andra bloggare lägger upp en mängd bilder i ett inlägg.
  Gillar dina DIY tips vore kul att se några som inte bara handlar om merfsg för Panduro…även om jag förstår att bloggen måste ge dig intäkter.
  Du tar fina bilder som även de är inspirerande.
  Jag måste hålla med i diskussionen det blir rätt segt att följa flera inredningsbloggare då det är samma pressutskick och inte så personligt med egen stil hos många. Kanske beror de på brist på fantasi hos dem, vet inte riktigt. Men jag tycker både du och Tant Johanna gör det bra. Du lyckas hålla din stil även om vi läsare gärna vill se det personligt också. 🙂

 • Kaisa skriver:

  Jag har följt din blogg i många år och är dig fortfarande trogen. Jag tycker Trendenser är en proffsig tydlig och tilltalande blogg.
  Tack vare eller på grund av internet ser vi samma saker, samma lägenheter samma människor och smaken formas lätt till "samma" ! Därför tycker jag att du Frida kan vända dig till äldre och deras hem, tänk vad spännande att få ta del av och inspireras av den äldre generationen. Inte så "stylat".
  Jag tycker även om när du visar upp det som påverkat och inspirerat dig utifrån vart du kommer ifrån. Jag är själv från Norrbotten och känner igen mycket av det.Jag skulle gärna inspireras av saker,bilder från olika delar av Sverige.
  Du tar fantastiska bilder 🙂

 • Nannalisa skriver:

  JA! Du har verkligen många av dom samma saker so är moderna. Det är ju härligt för oss som inte själva är så inredningsbegåvade men ändå vill ha ett modernt hem. Det är bara att kolla din blogg och kopiera och vips får man gillande kommentarer från sina mer ytligt välorienterade vänner!!!
  Hmm….men om du tänker att du vill vara unik så kan du nog TA I lite mer. Du verkar begåvad inom inredning och det gör inget om du inte följer modet exakt heeeela tiden. Det kanske blir mer personligt då?
  Fast jag gillar att läsa din blogg för att veta vad "alla" tycker mest om just nu.
  Så gör som du vill!!!!

 • Stina skriver:

  Jag bloggade just om Designtorgets nya koncept, där de i stället för att vidareutveckla och lyfta sin originalidé med utvalda, mindre formgivare, har valt att ta in ett oerhört slätstruket sortiment – saker man kan köpa i vilken annan inredningsbutik som helst. Och loggan har blivit en svart, grafisk symbol. SÅ tråkigt!

 • Anna skriver:

  Läser din blogg av och till och för mig är Trendenser en grafiskt tilltalande blogg, fina bilder och saker jag själv gillar och gärna köper MEN tyvärr är den ganska platt och väldigt mycket "same same" ett blogginlägg från 2009 kunde lika gärna vara från igår.
  Det är lite Ylva Skarp, Lotta Agaton, Norrgavel, danska klassiker, svensk tenn, svart/vitt/puderrosa, plädar, fårskinn och korgar varvat med Ikea, Ellos och Granit. Söker jag inspiration får jag tyvärr söka på annat håll. Gillar dock din söndagssummering!
  Har även funderat på om bloggen känns personlig och svaret är nog nja på den. Lite väl mycket yta, fasad och happy fridays men det hör väl till sakens natur med en blogg 🙂

 • A-mamman skriver:

  Tar chansen att lämna en sen kommentar (läser ikapp på din blogg) som du kanske ändå ser.
  Vissa bloggare har samma motiv så många gånger, det är inte bara liknande färger eller stil, utan samma vas eller ljusstake eller drivvedshylla. DET är tråkigt och tröttsamt i längden. Om man däremot har tid och lust och ork att styla och arrangera på olika sätt så är det ju helt ok att fota hemma hos sig själv. Men nya vinklar kan behövas. Din blogg visar ju sällan ditt eget hem eller kontor men man får en fin summering av vad som pågår inom inredning, som ändå känns personlig, från dig. Kryddat med semesterbilder och annat personligt ibland. Du känns trevlig och proffsig, det är svårt att förklara på annat sätt tror jag.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.