Annons

IKEA Hack med Panduros Edding spray

Kolla in mitt senaste DIY-projekt i samarbete med Panduro! Jag har gjort ett sk. ”IKEA Hack” på VINDALSÖ rullvagn som jag målat svart med hjälp av Panduros Edding Spray. Vi har länge letat efter en snyggt avlastningsbord / rullvagn att ha på altanen och även om DEN HÄR står högst på önskelistan så har jag inte 19 000 kr över just nu. Med 3,5 flaska svart sprayfärg, maskeringstejp och tålamod tycker jag inte resultatet blev så långt ifrån min vision. På mitt instagramkonto @trendenser hittar du just nu en steg-för-steg följetong med bilder som visar hur jag gick till väga från start till slut.  
Det är första gången jag sprayar något större projekt helt själv, och jag är förvånad över hur enkelt det var. Är man noga med grundarbetet, maskerar ordentligt och grundar med en primer samt målar möbeln innan man monterar ihop paketet så gör man det ännu enklare att få ett bra slutresultat.
Var också noga med att låta torka ordentligt mellan varje lager (ca: 2-4 timmar mellan primer och färg). När allt är klart och har fått torka i 24 timmar kan du sedan lacka med Eddings finish-lack för längre hållbarhet. Lycka till!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se – presenteras i samarbete med Panduro.se 

Kommentarer

 • Maria skriver:

  Mycket snyggt! Jag tycker till och med att den är snyggare än vagnen på länken! Skoj med DIY-tips, mer sånt!

 • A. skriver:

  Superfint!

 • Marianne Persson skriver:

  Vrålsnyggt 🙂

 • Anonym skriver:

  Men snyggt! Gör egna DIY-grejer så älskar att läsa om det. Mer sånt! Och ett fint resultat!

 • Anonym skriver:

  Det blev ju toksnyggt! Håller färgen sig fast tror du?

 • Det blev ju supersnyggt! Är själv på jakt efter en serveringsvagn – så det här är definitivt en idé jag lägger på minnet.

 • Anna-Maria skriver:

  Riktigt snyggt! Undrar också om färgen håller ute?

 • Det blev ju hur fint som helst!
  Kram Anette

 • Smidigt med en rullvagn ute. Jag letar efter en snygg förvaring till sittdynorna för våra utemöbler, har du något bra tips där?

 • Å vad fint! Supersnyggt!

 • Lina skriver:

  Två tummar upp!

 • Vilken skillnad! Kanonfint!

 • Micaela skriver:

  Hur ställer du dig till att IKEA så uppenbart kopierar kända designers verk? Jag vet ju att du gör inläggen "lika som bär", men jag kanske har missat om du skrivit någonting om kopior?

 • Anna skriver:

  Super snyggt!

 • Anonym skriver:

  Super! Detta ska bli ett sommarprojekt – tack för fina tips Trendenser!

 • Såå sjukt snyggt!! Du är verkligen så grym på att inspirera!
  Kram Kristin

 • Marie skriver:

  Hej Frida, jag vet inte om du noterar eller svarar på inlägg så här långt bak i tiden. Men jag gör ett försök.
  Jag har tänkt göra en ommålning av IKEA äpplarö rullvagnen, precis som du gjorde. Men innan jag börjar skulle jag uppskatta ett ärligt svar; hur har vagnen hållt under året som gått? Har färgen flagnat eller är det hållbart?

 • Marie skriver:

  Tack för svaret!

 • Trendenser skriver:

  Jag grundade ordentligt med primer och slipade och grejade med underarbetet och det höll en sommar men lät sedan vagnen stå ute (under tak) under vintern och nu har den flagnat. Vet inte om det är mitt eller färgens fel men flagnat har den.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.