Annons

Veckans söndagssummering – v 22 – 2015

Söndagssummeringen behöver väl ingen närmare förklaring vid det här laget? Ett nedkok av veckans nyheter och mest omtalade snackisar på nätet med fokus på hem- och inredningsbranschen. Nr 22 har bland annat bjudit på en hel del smyglanseringar liksom ett väldelat debattinlägg om prissättningen på hantverksprodukter att läsa och begrunda! Redo? Då kör vi!
Vi börjar med Iittala som haft pressvisning i Sverige under veckan som gått och fullkomligen bombarderat mailen med bilder. Förutom en rad nya ljuslyktor är väl den största nyheten (både bokstavligen och bildligt talat) den byggbara pallen Plektra av Ineke Hans (längst bak i bild). Hiss eller diss?
Den här våren har onekligen varit bloggportalernas lanseringssäsong. Den 2 juni lanserar Schibstedt sin storsatsning på det temat: Myhome.se En systersida till konceptet The You Way där modeprofilerna Sofi Fahrman, Anine Bing och Pernille Teisbaek bloggar. Häromdagen gick det ut en pressrelease. Detta ska alltså bli Schibstedts motsvarighet för inredning dvs en sajt som kombinerar shopping och journalistik. Inredningsbloggarna Pella Hedeby och Hildur Bladh flyttar dit. Missa inte!
 
Stelton är aktuella med att ha smygvisat säsongsnyheter. Dessa produkter släpps i augusti. Jag fastnade mest för deras snyggsmarta kaffebryggare ”Slow Brew”. Se mer HÄR
Superstylisten Faye Too good har blviit intervjuad med utgångspunkt från sin bokhylla. En artikel som delats av många bloggare i veckan. Med rätta. Kul att se vad som inspirerar en inspiratör!
Workstead har släppt nya lampor, Orbit har uppmärksammats av bl a Lotta Agaton. Väldigt fin!
Veckans Facebook-raket i inredningsbranschen och en välformulerad beskrivning av många svenska hantverkares situation. Är koppen dyr? Läs HÄR! Och veckans mest ombloggade bostad är inte alls en Hemnet-lägenhet utan en intervju med grundarna till Fabrique, som publicerades på Metro Home i veckan. Vilken sekelskiftesdröm! Tittgodis i kubik. Med det önskar jag en fin start på vecka 23. 
Foto: Iiittala, MyHome.se, Stelton, Workstead, Calle Forsberg, Metro Home

Kommentarer

 • Bodil skriver:

  Koppen! Det är ju det jag säger. Jag förstår inte hur någon (som inte både är tillverkare och återförsäljare) kan tillverka en stol för under 4000?! (Eller som i detta fall en kopp för det priset.) Omöjlig ekvation. (Speciellt när vi köpare vet vart vi kan köpa saker med samma funktion för priser som är omöjliga att konkurrera med.)

 • Amanda skriver:

  Spännande med mer inredning på webben! 🙂

 • Camilla skriver:

  Är vanligtvis väldigt förtjust i Iittala men Plektra är utan tvekan diss.

 • Anonym skriver:

  Jag brukar gilla Iittala men pallen Plektra – not so much!

 • Camilla Brøyn skriver:

  Så glad att Calle Forsbergs välskrivna text blev en sådan hype på Facebook. Jag hoppas att det gör folk lite medvetna om vad som ligger bakom (alla former av) hantverk!

 • Så bra med dina sammanfattningar! Alltid hittar man något man gillar.

 • Missade tyvärr IIttalas pressvisning, hade gärna velat vara där. De har alltid så mycket fint! Pernilla

 • karin skriver:

  Tack för länk :))) Fick just nys om länken via kompis som just pratat med grundarna av Fabrique och sett detta, alla nöjda och glada över fina inlägg på alla håll och kanter. kram

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.