Annons

Veckans söndagssummering – v 21 – 2015

Vecka 21 är till ända, liksom pingsthelgen (nu när vi snuvats på den röda måndagen) och det har blivit dags att summera nyhetsveckan som gått. En mixad godispåse av vackra pressbilder och nya varumärken, flera spännande (och ett oväntat?!) samarbeten och avundsvärda bröllopspresenter. Här är några bloggsnackisar från vecka 21 som ni absolut inte får missa!
Twistin of Sweden är ett relativt nytt varumärke men som har fått massor med bloggkärlek de senaste dagarna. Mycket tack vare de vansinngt fint stylade bilderna av Daniela Witte. Ett konkret bevis på att riktigt bra bilder kan ge snabb effekt och stor spridning i bloggosfären!
Nu är det klart vilket som blir nästa designsamarbete med H&M. Balmain! Hurra! Men NÄÄÄR ska de översätta samma succé-koncept på sin Home-collection?
Och på tal om samarbeten så har IKEA verkligen spottat upp sig på den fronten. En kommande kollaboration-kollektion jag är nyfiken på är SVÄRTAN som gjorts i samarbete med textilkonstnären Martin Bergström. Fler bilder HÄR! Och via den här länken hittar ni en sneak peek på IKEA PS 2017’s prototyper!
Nu är ju inte det här en blogg som håller sig frekvent uppdaterad med kungligheternas begivenheter, det fixar ju Ebba så bra ändå, men när jag fick ett mail från Hanna Dahlroth som formgivit den här fina lysningspresenten av porfyr till stundande prinsbrudparet så bestämde jag mig för att göra ett undantag. Så fin! Fler har uppmärksammat denna nya ljusstake. Värd att ta i produktion? 
Veckans mest oväntade samarbete får man väl ändå säga är detta. Yoko Ono i unikt samarbete med TGR. Ehh? Nåväl. Oavsett brist på logiken i det kommer jag att löpa till ”pysselbutiken” för att köpa Conceptual Photography som lanseras i Sverige i samband med Yoko Onos utställning på MoMA i New York. I Sverige finns boken endast tillgänglig i TGR-butiker, till priset av 100 SEK. 
Både Beckmans och Malmstens har haft examensutställningar i veckan. Från den förstnämnde lyckades en viss flagga bli världsomspännande snackis när utländska medier började spekulera i om det var ett projekt av/för NASA. Från den sistnämnda fastnade jag för Linda Palms gesällprov med flätade detaljer. Kolla en sån fin optisk illusion hon skapat med läderbanden. Snyggt! 
Veckans mest ombloggade Hemnet-objekt har jag ju redan touchat (huset på Österlen som spreds som en löpeld efter att Fantastic Frank visat Joachim Johanssons bilder på Instagram. En annan bloggraket den här veckan är en lägenhet från The Socialite Family. En fransk inredningsportal som visar eklektiska hem och fabulösa bostäder modell lyx-bohem. Missa inte denna flotta Paris-våning (där Festen Architechtures bor) som fått en hel del bloggkärlek under veckan som gått. Klickvarning utfärdas dock, du kommer säkert bränna bort en och annan timme där inne. Skönt söndagssurf till er!
Foto: Twistin, H&M, IKEA, Hanna Dahlroth, TGR, The Socialite Family

Kommentarer

 • Åsa skriver:

  Dina söndagssummeringar -dagens bästa! Tack <3 Glad att höra om Yokos samarbete med Tgr och att tanken bakom är att konst ska vara möjligt att köpa för alla ( nästan iaf). Rekommenderar starkt hennes Grapefruit. Så rolig och smågalen. Sov gott!

 • TGR? Ja, det var verkligen förvånande, men alldeles toppen tycker jag!

 • Paris, Paris, denna underbara stad…

 • Tusen tack för boktipset, hos TGR kan man ibland hitta de mest oväntade "bra att ha" prylarna 🙂
  Kram Anette

 • Anna skriver:

  SVÄRTAN! Det ser fantastiskt ut! Bra där IKEA.

 • Fotograf skriver:

  Åh, tack för tipset om Yoko Onos bok. Är det någon som vet vilket datum boken finns i butik?

 • Visst är handdukarna riktigt fina – en klassiker att leva med länge. Jag har däremot full koll på allt vad kungligheter heter och ser fram emot bröllop med Ebba som ciceron :). Det blir en heldag här med tårta framför TV-apparaten – omöjligt att missa. Och lyckliga paret som fick den där ljusstaken – den är så fin!

 • Linnspo skriver:

  Kul med nytt Ikea samarbete. Ser bra ut!

 • Martin skriver:

  @fotograf Jag hittade den på TGR i Halmstad förra veckan.
  Recension kommer på bloggen imorgon under rubriken Hiss eller Diss?
  /m

 • Reformfurniture skriver:

  Tack för rolig uppdatering som vanligt! Blir att springa till TGR idag!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.