Annons

Veckans söndagssummering – v 20 – 2015

Dags att riva av ännu en söndagssummering, med en samling av de senaste snackisarna och nyheterna från veckan som gått. Även om det varit en något decimerad dito på grund av röda dagar så verkar inte inredningsföretagen ligga på latsidan. Tvärtom. Rätt mycket att rapportera! Scrolla och kolla. 
Vi börjar med IKEA som inte bara avslöjat att de köpt anrika 10-gruppen samt att de startat en ny IKEA-blogg, nu i tisdags gick även deras Democratic Design day 2015 av stapeln i Älmhult där de visade kommande kollektioner för 2016. HÄR finns bilder därifrån plus nya spännande samarbeten som är på G. Största överraskningen? Att de ska börja tillverka portabla flyktingbostäder till hjälporganisationer… Själv är jag tokladdad inför lanseringen av Ilses serie SINNERLIG. Ny pressbild ovan. 
 
Decotique har lanserat en ny serie förvaringsmöbler samt TV-bänkar (mediaförvaring) på mässingsfötter som fått beröm av bloggarna. Riktigt fina måste jag säga. Se mer HÄR och HÄR
Auktionssajten Lauritz.com har varit i hetluften efter ett reportage av Uppdrag Granskning på SVT (som du kan se i efterhand HÄR). Det har nämligen uppdagats att Lauritz sålt oäkta konst varav Andy Warhols verk (bild ovan) köptes och granskades av SVT. En av säljarna till verken har visat sig vara chef på deras ombud i Hörsholm. Intressant. Jag har nämligen själv råkat ut för en felaktigt beskriven (och därmed reklamerad) Ägget-fåtölj från just den filialen. Läs Lauritz svar HÄR. Viktigt att komma ihåg som kund är dock att man får ångra sig och reklamera om man känner sig osäker hos Lauritz, det är det ju inte alla som känner till. 
Och Konstfack hade vårvernissage i torsdags. Även om jag inte kunde vara på plats själv fick jag direktrapporter via SMS av en gullig kompis. En av mina personliga favoriter därifrån är Emelie Thornadtsson som går ut i år. Älsk’ på ljusstakarna. Håll utkik efter hennes namn framöver!
Avslutningsvis måste jag tipsa alla som önskat sig en Marshall om att de kommer med Kilburn, en ny bärbar variant lagom till utomhussäsongen i sommar! 2700 kr kostar den, och släpps i juni! Sist men inte minst, veckans mest omskrivna bostadsobjekt? Jag tokgillade Karolina Skandes modeblogg innan hon stängde ner och började jobba på PR-byrå. Därav blev jag galet nyfiken när jag hörde ryktas om detta ombloggade reportage hos Metro HOME där hon visar upp sin lägenhet. Men skynda er dit, för snart går flyttlasset. Hon har nämligen köpt hus (såg jag på Instagram). Dags att starta en inredningsblogg kanske? Med den HÄR länken säger jag tack och på återseende imorgon. Skön söndag till er!
Foto: IKEA, Decotique / Rum21.se, Andy Warhol litografier, Emelie, Marshall, Metro Home

Kommentarer

 • Ja, jag har också spetsat in mig på ett par saker i Sinnerlig-kollektionen, men det som väntar på något fint….
  Kram Anette

 • Emma skriver:

  Som alltid, fin sammanfattning!
  Ser också fram emot sinnerlig, särskilt glasflaskorna (är alltid svag för glasföremål…). Hoppas verkligen att det inte är några tråkiga "presskanter" eller liknande när man får se dom i verkligheten.
  Idag hade faktiskt ikea en kanna i glas med kork-kork (Hmmm…blev ju lite konstigt det där, men alltså en kork i materialet kork…) som nästan kunde hört ihop med det man fått se från sinnerlig-kollektionen.

 • Oj, det var mycket att gå igenom. Vi börjar om och läser noggrant…Tack så länge.: )

 • Hannah skriver:

  Leveranssäker som alltid 😉 Dig kan man lita på!

 • Caroline Flindt skriver:

  Tack för fin inspiration. Vet du när Ilses kollektion är i butikerna?
  Ha en fin vecka,
  Kram
  Caroline i Köpenhamn
  https://carolineseverydaydelights.blogspot.dk/

 • Fa Timdon skriver:

  Har även sett piratkopia av en märkesväskor på Lauritz.

 • Kul att titta in och ser hur Skande bor/bodde. Jag följde också hennes blogg då det begav sig.

 • Sofia skriver:

  Emelie är superduktig! Har suktat länge efter ljusstaken och äntligen lyckats haffa en på instagram. Fick dessutom en liten bonus kaktus i paketet! 🙂
  Trevlig sammanfattnig i vanlig ordning!

 • stine osvald skriver:

  Du bør skrive om Wargstedt! Deres plakater er så smuk! Købt SHAPES i dag og jeg elskar den!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.