Annons

Veckans söndagssummering – v 19 – 2015

Här kommer en summering av nya lanseringar, nyheter och snackisar värda att ha koll på från inredningsbranschens vecka 19. Såväl stora rubriker som finstilt snack. Och en hel massa nya fina pressbilder så förbered er på ett låååångt inlägg. Hoppas ni hittar något kul!
Granit har släppt nya härliga bilder på sin sommarkollektion. Se mer HÄR!
IKEA är aktuell med en ny limiterad serie som fått namnet KRYDDGLAD (släpps i butik 12/6) liksom med nya pressbilder. Jag är spekulant på lådan KNAGGLIG till våra picnicutflykter på landet. 
Och Hemnet lanserade ”Hemnethemmet” i veckan. En skiss av Tham & Videgård som symboliserar Sveriges mest eftersökta bostad, baserat på de vanligaste söken bland Hemnets 2 miljoner användare. 
Dagen efter den nyheten stod det klart att Schibstedt (som ju äger flera stora tidningar och sajter inkl konkurrenten Blocket Bostad) lagt ett bud på Hemnet. Läs mer HÄR!
En omviskad nyhet i Hemnethemmets kölvatten är att Bornstein Lyckefors mastermind Kalle Lindvall redan ritat ett nästan identiskt hus nästan spot on dessa önskekriterier från Hemnets användare – och det huset har fått bygglov och är i produktion. Inflyttningsklart vid årsskiftet. Great minds… har koll? 
Artilleriet är först i Sverige med att ta in hypade hudvårdsvarumärket Grown Alchemist vilket många inredningsbloggare uppmärksammat i veckan. 
Åhléns satsar på souvernirer (?) i ”This is Sweden”. HÄR kan du se mer av den nya kollektionen. 
Och HIMLA har släppt bilder på sin höstkollektion. Jag är nyfiken på handdukarna och konstaterar att Ole Wanschers colonial chair verkar vara i ropet igen. Ser den överallt just nu. Sist men inte minst avslutar jag med nytt inredningsprogram. Har ni sett Vem bor härSVT? Tipstack till Helena. Visste ni förresten att det var DET programformatet som jag och Stefan provfilmade för HÄR (innan produktionsbolaget bestämde sig att ändra upplägget och byta ut den tänkta ”gissningsjuryn” dvs en grupp inredningsexperter och beteendevetare i ursprungsformatet, till de faktiska deltagarna vid inspelningen). Så kan det gå! Och med det titt-tipsen och den kuriosan önskar jag er alla en fin start på vecka 20.
Foto: Granit, IKEA, Hemnet, DI.se, Bernstain Lyckfors, Åhléns, Himla och LivingbyH / Leila

Kommentarer

 • Hannah skriver:

  Såg på SVT morgonprogram om Hemnehthemmet imorse. Superintressant!

 • Mycket att kolla igenom i detta inlägg… vi kör en runda till! : )

 • Inget snack om saken att kampen om annonskunderna har flyttat till digital print, tidningarnas och magasinens websidor t fyllda av bloggar och annonser och väldigt lite redaktionellt.
  Hoppas inte att Scibstedt lyckas köpa Hemnet, det blir nog inte till det bättre gissar jag.
  Tack för grym spaning Frida!!
  Kram Anette

 • Ann skriver:

  För att det ska vara rätt; Kalle Lindvall är inte arkitekt utan HR-vetare som givit vissa idéer till arkitekterna.

 • Johanna skriver:

  Gud vad inspirerad jag känner mig, och den första bilden vill jag bo i!! 😀 Haha!

 • Lisa skriver:

  Det är så synd att allt är slut på IKEA nu för tiden bara 🙁
  Försökt få tag på dom sen dom släpptes.

 • Helena skriver:

  Tips ang. Grown Alchemist är att köpa direkt från dem i Australien om man vill spara pengar och inte har så bråttom att få hem grejerna 🙂 Gratis frakt om man handlar för mer än 80 Euro.

 • Helena skriver:

  (tillägg till min kommentar ovan – det kan ju förstås bli tull och så när man importerar, det får man förstås ta med i beräkningen. Har dock ingen koll på om man brukar få betala det, vi har släkt där som tar med saker vi handlar. Eller när vi själva är där så tar vi med hem förstås)

 • Madde skriver:

  Åhlens häst – lik IKEAs FINANSIELL?

 • Mattias skriver:

  Tack för tipset på hängstolen från Granit!

 • Linda skriver:

  Även jag tackar för tipset på hängstolen (även om artikeln är lite gammal nu)! Något sånt skulle vara perfekt nu när det börjar bli vår och (snart) sommar.

 • Linda skriver:

  Tack!!

 • Trendenser skriver:

  Sant! Tack för tipset!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.